در این مقاله بخوانید
رنگ شناسی تخصصی برای طراحی لباس چگونه است؟ در آموزش طراحی لباس به چه نکاتی پرداخته میشود؟ آیا با رنگهای سرد و گرم آشنا هستید؟ هارمونی رنگ چیست؟ از هارمونی رنگها در طراحی لباس چه استفادهای میشود؟ آیا با رنگهای مکمل و نیمه مکمل آشنا هستید؟ آیا با انواع فیگور طراحی لباس آشنایی دارید؟ چگونه آموزش طراحی لباس را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
یکی از اصولی که همه افرادی که در فشن و دنیای مد فعالیت دارند لازم است که آن را یاد بگیرند رنگ شناسی در طراحی لباس است. رنگ شناسی در طراحی لباس تا حد زیادی به شخصیت افراد، موقعیت اجتماعی و سلیقه افراد بستگی دارد. به طور کلی از آنجایی دنیای مد و فشن ارتباط نزدیکی با هنرهای بصری دارند در نتیجه یک طراح لباس باید ترفندهایی به کار بگیرد تا هنرش نمایان شود و در مسئله لباس رنگ مهمترین و تاثیرگذارترین عامل در این حوزه است.
شناخت رنگها در طراحی لباس
رنگ یکی از مهمترین عوامل در طراحی لباس محسوب میشود. برای شناخت رنگها در طراحی لباس یک طراح باید با رنگ و ویژگیهای منحصر به فرد آشنا باشد و همچنین طراح لباس باید با خصوصیات روان شناختى، موقعیت جغرافیایى و اقلیمى، تاریخى و مذهبى و حتى شرایط اجتماعى رنگ را بشناسد و متناسب با آن لباس طراحی کند. به طور کلی موضوع رنگ یکی از مفاهیم اصلی طراحی لباس چه در بخش آموزش و چه در زمینه کاری آن به حساب میآید. به طوری کلی نحوه صحیح یادگیری و آموزش طراحی لباس و همچنین آموزش نقاشی طراحی لباس از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رنگهای سرد و گرم در طراحی لباس
رنگهای سرد در دل خود درصدی از رنگ آبی را دارند و رنگهای گرم شامل رنگ قرمز و مواردی از این خانواده هستند. رنگهای سرد همانطور که از اسمشان پیداست حس سرما را منتقل میکنند. در دسته رنگهای سرد، مواردی چون بنفش، سبز و مواردی از این قبیل وجود دارند. رنگهای گرم شامل نارنجی، قرمز و زرد و ترکیب آنها است. ویژگی رنگهای گرم این است که بسیار خودنمایی میکنند و احساسات را برمیانگیزند. به طور کلی رنگهای گرم جزو رنگهایی هستند که باعث تحریک سیستم عصبی میشوند و احساسات و عواطف را تحریک میکنند. در طراحی لباس مبتدی به این اصول توجه میشود و کسانی که وارد این حرفه میشوند در آموزشهای طراحی لباس با این نکات آشنا میشوند.
هارمونی رنگها در طراحی لباس
هارمونی رنگ، نظریه ترکیب رنگها به صورت هماهنگ برای چشم انسان است. به عبارت دیگر، چه رنگهایی با هم کار میکنند و در کنار یکدیگر هماهنگی دارند. به طور کلی دو رنگ و یا چند رنگ در صورتی با هم هارمونی دارند که در کنار هم تضاد زیادی را منتقل نکنند به نوعی جلوه دو رنگ در کنار هم ملایم باشد و تضاد فراوانی بین دو رنگ نباشد.
شناخت تک رنگها و رنگهای مکمل
همانطور که از اسمشان پیداست رنگهای تک رنگ تنها از یک رنگ تشکیل شدهاند. برای مثال در بحث رنگ شناسی لباس خود تنها از رنگ آلبالویی، آبی و … استفاده میکنید. در طراحی لباس نیز شما فقط از یک رنگ یا همان تک رنگ بهره میگیرید. رنگهای رو به روی هم در چرخه رنگ، رنگهای مکمل نامیده میشوند. بعضی وقتها لازم است در طراحی لباس از برخی رنگ پارچهها به گونهای در کنار یکدیگر استفاده شود که همدیگر را تکمیل نمایند و مکمل هم باشند. در این شرایط لازم است بدانید که رنگهای مکمل کدام هستند. در مبحث رنگ شناسی در طراحی لباس گفته میشود که رنگهای مکمل شش عدد بوده و در سه دسته طبقه بندی میشوند. رنگهای قرمز و سبز در یک دسته، آبی و نارنجی در یک دسته و بنفش و زرد نیز در یک دسته قرار میگیرند. با شرکت در کلاسهای آموزش طراحی لباس به طور مختصر با این موارد آشنا خواهید شد.
رنگ های مشابه در طراحی لباس
برای اینکه بدانید رنگهای مشابه کدام هستند بهتر است با تهیه پالت رنگی زیبا در بحث رنگ شناسی طراحی لباس، به عنوان طراح برخی از رنگهای مشابه را در کنار هم قرار دهید تا تصویری زیبا خلق شود. در انتخاب رنگهای مشابه عموما یک رنگ پررنگ تر و واضح تر است اما سایر رنگها کم رنگتر هستند. معمولا رنگهایی که در یک خانواده هستند در دسته رنگهای مشابه طبقه بندی میشوند. شما میتوانید با رنگهای مشابه بهترین طراحی را داشته باشید. برای یادگیری این حرفه و چرخه رنگ و آشنایی با دسته بندیهای رنگ میتوانید از آموزش نقاشی طراحی لباس بهره بگیرید و با رنگها به خوبی آشنا شوید.
تفاوت رنگهای سه گانه و رنگهای نیمه مکمل
رنگهای سه گانه رنگهایی هستند که بین آنها در این چرخ دایرهای، سه خانه فاصله است و روبروی هم قرار میگیرند که در دسته سه تاییها قرار میگیرند. این نوع ترکیب بندی برای طراحیهایی که زنده بوده و قصد نشان دادن طراوت و شادابی را دارند، بسیار عالی است. از جمله رنگهای سه تایی پر مصرف که ممکن است در رنگ بندی لباسهای فشن نیز دیده باشید میتوان به قرمز، زرد، آبی و نارنجی، زرد، بنفش اشاره کرد. علاوه بر این نوعی رنگ بندی دیگر وجود دارد که در دسته رنگهای نیمه مکمل قرار میگیرند و این نوع هارمونی نیز جز هارمونیهای برتر است.
بسیاری از افراد عقیده دارند که این نوع رنگ بندی ممکن است در کنار هم خوب نباشد و غیرطبیعی به نظر برسد اما چنانچه در بحث رنگ شناسی در طراحی لباس مورد استفاده قرار گیرند، نتیجه خوبی را به دنبال دارد. رنگهای نیمه مکمل رنگهای خنثی هستند که خیلی طرفدار دارند و افرادی که در زمینه طراحی لباس فعالیت دارند هیچوقت از این نوع رنگ غافل نمیشوند. این رنگها را میتوان به راحتی با رنگهای دیگر ست کرد. رنگهای قهوهای و خاکستری و.. جز رنگهای نیمه مکمل محسوب میشوند.
جمع بندی
فیگور طراحی لباس، آموزش طراحی لباس و.. همه برای ایجاد شدن و دیده شدن به عامل مهمی و موثر نیاز دارند که آن رنگ است. بنابراین یک طراح لباس باید به خوبی رنگها را بشناسد، رنگهای سرد و گرم و هارمونی رنگ را بداند، همچنین طراح لباس با رنگهای مکمل و نیمه مکمل باید آشنا باشد تا بتوانید بهترین طراحی و منحصربه فردترین طراحی را داشته باشد. به طور کلی دنیای طراحی لباس دنیای گستردهای است و لازم است تا یک طراح لباس همواره موارد مختلفی را در ذهن خود و به صورت کلی داشته باشد که مهمترین مسئله رنگ و شناخت رنگ است.
پیشنهاد میکنیم برای مشاهده دوره آموزش طراحی لباس از سایت 118فایل نیز دیدن کنید.