در این مقاله بخوانید
طراح لباس به چه کسی میگویند؟ تفاوت طراح لباس و خیاط چیست؟ آیا تا به حال در خصوص مزایا و معایب رشته طراحی لباس تحقیق نمودهاید؟ آیا طراح لباس باید خیاطی بلد باشید؟ طراحان لباس در چه مکانهایی میتوانند مشغول به کار شوند؟ آیا لباس بازیگران را طراحان لباس تهیه میکنند یا خیاطان؟ طراحی دوخت چگونه و توسط چه کسانی انجام میشود؟ بهترین راه برای آموزش طراحی لباس کدام است؟ چگونه آموزش طراحی لباس را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
طراح لباس، مغز اصلی و یا خالق اصلی طرحهای جدید و لباسهایی با مدلهای مختلف است. خیاطی به مجموعه کارهایی که یک خیاط برای به وجود آوردن یک طرح انجام میدهد گفته میشود که این مجموعه کارها شامل استفاده از ابزار دستی و ماشینهای خاص برای ایجاد تغییراتی روی پارچهها و تبدیل طرحهای موجود روی کاغذ به واقعیت روی پارچه است. این دو تعریف کلی هنر طراحی لباس و خیاطی بود اما در ادامه به طور کاملاتر به تفاوت طراح لباس و خیاط میپردازیم.
آیا طراح لباس باید خیاطی بلد باشید؟
همانطور که میدانید وظایف طراحان لباس طراحی مد لباسها، اکسسوری و کفشهای اصل است. آنها طرحها را طراحی کرده، پارچهها و الگوها را انتخاب میکنند و دستور العملهایی را که در مورد چگونگی ساخت محصولات است مینویسند. برای طراحی لباس احتیاجی نیست خیاطی را به صورت خیلی حرفهای بلد باشید ولی دانستن یک سری مهارتهای پایهی خیاطی لازم و ضروری است، زیرا باعث میشود در زمان طراحی درک بهتر و شفاف تری از مدلی که در آخر ایجاد میشود داشته باشید. طراحی دوخت با طراحی لباس و… متفاوت است و تفاوت این دو را در آموزش طراحی لباس به راحتی متوجه خواهید شد. اما به طور کلی باید بدانید که طراح لباس مغز اصلی و یا خالق اصلی طرحهای جدید و لباسهایی با مدلهای مختلف است درحالی که خیاط یا هنر خیاطی به مجموعه کارهایی که یک خیاط برای به وجود آوردن یک طرح انجام میدهد گفته میشود.
مکانهایی که طراح لباس میتواند فعالیت کند
وقتی سوال می شود که طراحان لباس در چه مکان هایی فعالیت می کنند می توان بیان داشت که شغلهای مربوط به این رشته را می توان در دو دسته طبقه بندی نمود. در طبقه اول طراحان برای خود به صورت منفرد فعالیت مینمایند و در دسته دوم، طراحان در شرکت های طراحی و تولیدی ها به همراه یک گروه کار میکنند. به طور کلی یک طراح لباس در هر زمینهای که علاقه دارد میتواند فعالیت داشته باشد. مثلا طراحی لباسهای مردانه، زنانه، بچهگانه، لباسهای رسمی، لباسهای اسپرت و غیررسمی از جمله زمینههایی هستند که میتواند برای فعالیتهای خود انتخاب کند. با انتخاب این زمینهها شما میتوانید در مراکز مختلف مشغول به کار شوید.
به بیان دیگر شاید جالب باشد بدانید که در کشورهایی که صنعت مد را به عنوان بخشی از صنعتهای رو به پیشرفت خود میدانند، هزاران فرصت شغلی برای طراحان لباس وجود دارد. عمده فروشان، تک فروشان و همچنین فروشندگان پوشاک، مدیریت کمپانیها و شرکتهای فعال در زمینههای مد و پوشاک، شرکتهای تولیدکننده فیلم و سریال (طراحی لباس بازیگران)، مزونهای شخصی یا کار در مزونی که در مالکیت شخص دیگری است، ارتباط با فروشگاههای آنلاین شاپها و فروشگاههای عرضه لباس، تدریس مهارتهای خود به هنرجوها در دانشگاهها و یا آموزشگاهها به صورت آموزش طراحی لباس و همچنین طراحی دوخت و… همه جز راههایی است که طراحان لباس میتوانند در آن مکانها مشغول به کار شوند.
مزایا و معایب رشته طراحی لباس
رشته طراحی لباس جز رشتههای پرطرفدار است و با سرعت بسیار بالایی طرفداران زیادی به خود جذب کرده است. در نگاه اول شاید کسانی که وارد این حرفه میشوند جدای بحث علاقه به درامد خوب ان فکر میکنند و به طور کلی هیچ هنرجوی تازه وارد شده به دنیای طراحی لباس و طراحی دوخت را پیدا نمیکنید علاوه بر مزایای این حرفه با معایب آن نیز آشنا باشد از همین رو در ادامه بحث میخواهیم با مزایا و معایب رشته طراحی لباس بیشتر آشنا شویم تا اگر شما نیز قصد وارد شدن به این رشته را دارید بتوانید با مقایسه درست بین مزیای و معایب راه درست را انتخاب کنید.
مزایای رشته طراحی لباس
- از مزایای این حرفه این است که به راحتی میتوانید کسب و کار کوچک خود را آغاز کرده و اقدام به اشتغال زایی کنید.
- طراح لباس شدن رسیدن به یک حس رضایت کامل است زیرا میتوان دیگران را که به هنر طراحی شما تحسین میکنند یا آنان که طراحیهای شما را به تن نمودهاند، تماشا کنید و لذت ببرید پس میتوان گفت رشتهی طراحی لباس سراسر شادی و لذت بردن است.
- در رشته طراحی لباس و رشتههای وابسته به آن، به ازای ارائه خلاقیت خود میتوانید حقوق دریافت کرده و درآمد ثابت داشته باشید.
- طراحی لباس کار بسیار خلاقانه و جدیدی است البته به شرط آنکه شما نیز خلاق و روحیه رقابت پذیری داشته باشید و همچنین دنیای مد و فشن را دنبال کنید.
- طراحان لباس با همه جور از افراد مستعد و خلاق، از جمله بازیگران، تهیه کنندگان، کارگردانان، فیلمنامه نویسان، طراحان تولید، متخصصان نورپردازی، کارگردانان هنری، مدیران فیلمبرداری، تدوینگران و ناظران موسیقی همکاری می کنند. آنها می توانند برای افراد مشهوری که متخصص هنر بازیگری هستند طراحی لباس انجام دهند.
- طراح لباس شدن مستلزم تکمیل تحصیلات، آموزش و سابقه کاری است. شما در طول این فرآیند میتوانید مهارتهای ارزشمند زیادی را برای استفاده در زندگی شغلی و شخصی خود بیاموزید. یک تفاوت طراح لباس و خیاط را میتوان همین دانست که در خیاطی نیازی به تحصیلات ندارید اما برای طراحی لباس تحصیلات مرتبط بسیار کمک کننده خواهد بود و تا حدودی واجب است.
معایب رشته طراحی لباس
- بزرگترین عیب این حرفه داشتن ساعت کاری زیاد است که برای خوش قول بودن و تمام کردن لباس طراحی شده در این رشته گاها تمام زندگی شخص طراح را تحت تاثیر قرار میدهد.
- این شغل بسیار سخت است و گاها نیاز دارد که طراح صبر و حوصله زیادی داشته باشد. از آنجا که روبرو شدن با انتقادات و صحبتهای سخت گیرانه از طرف مشتری، میتواند ذهن طراح را کاملا بهم بریزد لذا میتوان این شغل را یک شغل پر چالش نامید.
- در شغل طراحی لباس اغلب با مشتریان سخت پسند و البته خاص پسند روبرو خواهید شد.
- برای ثابت نمودن مهارت و ارزش خود و به دست آوردن اعتبار، لازم است تا کار و تلاش زیادی انجام دهید و با افراد بزرگ و توانای این حرفه به رقابت بپردازید.
- شما همیشه باید از دنیای مد و طرحهایی که در آن عنوان میشود، جلوتر باشید.
جمع بندی
شغل طراح لباس، شغلی است که با توجه به اهمیت صنعت لباس، جایگاه خاصی دارد و افراد زیادی به خصوص خانمها علاقه زیادی به آن دارند. دانستن تفاوت طراح لباس و خیاط یکی از نکات مهم این حرفه است که هنرجو باید بداند خیاط شخصی است که لباس را به صورت حرفهای میدوزد، ترمیم میکند و یا تغییر میدهد، درحالیکه یک طراح لباس آنچه که لباس از آن به وجود آمده است را مانند خطوط، نسبتها، رنگ و بافت را تصور میکند.
پیشنهاد میکنیم برای مشاهده دوره آموزش طراحی لباس از سایت 118فایل نیز دیدن کنید.