در این مقاله بخوانید
چه زمانی اقدام به پولیش کاری خودرو کنیم؟ پولیش خودرو چگونه انجام میشود؟ برای پولیش کاری چه کارهایی باید انجام دهیم؟ اگر روی بدنه ماشین خراش عمقی ایجاد شد از چه پولیشی باید استفاده کنیم؟ بهترین زمان برای پولیش چه زمانی است؟ آیا به دنبال آموزش 0تا100پولیش خوردو هستید؟ آیا تکرار پولیش به بدنه خودرو آسیب میزند؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
بدنه خودرو جز نواحی است که بیشتر از سایر قسمتهای آن دچار آسیب میشود. در یک برخورد ساده مثل برخورد غیر عمدی یا عمدی ماشین دیگر، گرد و غبار، سنگ ریزه، ریگ و شن و ماسه، قرار گرفتن در معرض آفتاب برای طولانی مدت همه و همه بدنه ماشین را دچار آسیب میکنند. در بسیاری از موارد یاد شده خراشهایی هم به جا میگذارند که باید به پولیش خودرو روی بیاوریم.
پولیش چیست و چه کارایی دارد؟
پولیش به عنوان سنباده عمل میکند و خط و خشها را از بین میبرد. پولیش خودرو را میتوانید به دو صورت دستی و دستگاهی انجام دهید که هر کدام شرایط خاصی برای انجام شدن دارند. دستگاههایی که در پولیش کاری استفاده میشوند پولیشر نامیده میشوند و در انواع مختلف اوربیتالی، روتاری یا چرخشی، دو آل اکشن و… وجود دارند. همچنین پولیش در دو نوع زبر و نرم وجود دارد که از پولیش نرم برای از بین بردن و پاک کردن خراشهای سطحی و همچنین اگر رنگ بدنه مات باشد آن را درست میکند و به حالت اولیه بر میگرداند زیرا خاصیت سایندگی نیز دارد.
از پولیش زبر برای خراشهای عمقی استفاده میکنند. از پولیش زبر همچنین میتوانید برای شفاف کردن چراغهای ماشینتان نیز استفاده کنید.
اینکه چگونه تشخیص بدهید خراش ایجاد شده عمقی است یا سطحی کار سادهای نیست اما برای فهمیدن این موضوع میتوانید با ناخنتان میزان خراش را بسنجید.
اگر ناخن را روی خطوط خراش بگذارید و ناخن به سطح آهنی ماشین برسید یعنی خراش به وجود آمده عمقی است و باید از پولیش زبر استفاده شود.
اینکه چگونه پولیش نرم و از پولیش زبر تشخیص بدهیم باید به برچسب ظرف پولیش نگاه کنیم.
میزان زبری و نرمی پولیش معمولا با اعدادی بین هزار تا چهار هزار مشخص میشود که هر چه این اعداد بزرگتر باشد تعداد سایندهها درشت است و یعنی پولیش نرم است و برعکس هر چقدر این اعداد کوچکتر باشد سایندهها ریزتر و پولیش زبرتر است.
پس برای انتخاب پولیش خودرو ابتدا باید میزان عمقی و سطحی بودن خراش را بررسی کنید و بعد متناسب با نیازتان پولیش مناسب را انتخاب کنید.
برای اینکه پولیش خودرو به درستی انجام شود پدهایی برای این کار تولید شده است که به آنها پد پولیش میگویند. این پدها از جنس فوم و بعضا پوست بره هستند که پدهای پوست بره عملکرد بهتری دارند. زیرا این پدها نرم هستند و رنگ را دچار آسیب نمیکنند. البته باید یادآور شویم که پدها نیز در دو نوع نرم و زبر وجود دارند که هر کدام از آنها عملکرد خاصی دارند.
مناسبترین زمان برای انجام پولیش کاری
شاید بتوان مناسبترین زمان برای پولیش خودرو را زمانی معرفی کرد که بدنه خودرو دچار آسیب شده و خراشهای سطحی و عمقی باعث ایجاد منظره بد روی ماشین کرده است. در برخی مواقع آفتاب سوختگی باعث از بین رفتن شفافیت و براقیت رنگ ماشین میشود که در این موارد لازم است پولیش خودرو انجام شود. البته بهتر است سالی یک بار ماشین را پولیش بزنید تا هم به طول عمر آن کمک کرده باشید هم بدنه خودرو را از آسیبهای جزئی و کوچک پاک کنید.
وقتی پولیش میزنید لایه نازکی از بدنه ماشین را از بین میبرید که این امر باعث شفافیت و از بین رفتن خراشهای بدنه میشود. البته این لایه نازک انقدر نازک است که مشکلی برای ماشین و رنگش ایجاد نمیکند. اما بهتر است بدانیم استفاده مدوام از پولیش خودرو برای طولانی مدت ممکن است اثر معکوسی به جای بگذارد و یا حتی رنگ خودرو را تضعیف کند و به مرور زمان آن را از بین ببرد. به هر حال بهتر است تا خراشی روی بدنه خودرو نیافتاده یا رنگ آن مات نشده است از پولیش استفاده نکنید.
لیستی از کارهای لازم برای پولیش خودرو
برای اینکه پولیش خودرو به درستی انجام شود ابتدا باید با یکسری اصول و نکته آشنا شوید که ما در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
در ابتدای کار باید بدنه خودرو را به خوبی بشویید و تمامی گرد و خاک و آلودگیها را پاک کنید.
لکههای روی ماشین را بررسی کنید و چربیها را با مواد شوینده مناسب پاک کنید.
اگر میخواهید درب ماشین یا قسمتهای فلزی ماشین را پولیش کنید قسمتهای پلاستیکی را با روزنامه یا چسب یا هر چیزی که نگذارد پولیش به آن برخورد کند بپوشانید و برعکس اگر قسمت پلاستیکی را پولیش میکند قسمت فلزی را بپوشانید.
از مواد شوینده پودری برای شستن بدنه ماشین استفاده نکنید زیرا ممکن است به بدنه آسیب وارد کند.
برای اینکه آلودگی و کثیفیها از بین بروند آب را با فشار بالا روی ماشین بریزید.
پولیش خودرو را متناسب با نوع و میزان خراش انتخاب کنید.
بهتر است پولیش را با دستگاه پولیشر انجام دهید اما اگر دستگاه پولیشر نداشتید میتوانید با دست هم این کار را انجام دهید.
اگر با دست پولیش میزنید حرکات دایرهای را فراموش نکنید.
قبل از شروع کار پولیش خودرو دستور العملهای ظرف پولیش را خوب مطالعه کنید زیرا برخی پولیش مناسب هر ماشینی نیستند.
پولیش کاری را وقتی انجام بدهید که هوا خنک باشد یا در مکان سایه دار باشید.
بعد از اینکه بدنه ماشین را پولیش زدید باید با دستمال یا حوله نرم مواد باقی مانده را پاک کنید.
اگر میخواهید پولیش جلوه بیشتری داشته باشد یا شفافیت و براقیت ماشین چندین برابر شود میتوانید بعد از اتمام پولیش آن را واکس بزنید.
جمع بندی
پولیش خودرو زمانی لازم است که خراشی روی بدنه خودرو افتاده باشد و منظره زشتی برجای گذاشته باشد. درست است که انجام پولیش کاری باعث براقیت، شفافیت خودرو میشود و طول عمر آن را افزایش میدهد. اما تکرار زیاد پولیش باعث میشود به مرور زمان رنگ آن دچار مشکل شود و از بین برود. بهتر است حداقل سالی یک بار ماشینتان را پولیش بزنید.
برای مطالعه بیشتر ازسایر مقالات پولیش و سرامیک خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.