در این مقاله بخوانید
آیا میدانید پولیش چیست؟ آیا با پولیش خودرو آشنایی دارید؟ کاربردهای پولیش کدامند؟چگونه آموزش جامع پولیش خودرو را یاد بگیریم؟ آیا انواع پولیشها را میشناسید؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد پولیش کسب نمایید
مقدمه
یکی از دغدغههای دنیای امروزی محافظت از سطح فلزات برای حفظ زیبایی و همچنین افزایش طول عمر آنها است. یکی از سطوح فلزی که بسیار در معرض خط و خش و آسیب است سطح بدنه خوردوهاست. راه حل مناسبی که برای رفع این خط و خش و آسیبها وجود دارد استفاده از پولیش است. در ادامه به توضیح بیشتری درباره کاربردهای پولیش و تعریف آن میپردازیم.
پولیش چیست؟
پولیش نوعی ماده کرم مانند، حاوی مواد ساینده است که برای براق و درخشان کردن و همچنین رفع یا جابجایی نقصهای طیف وسیعی از سطح استفاده میشود. پولیش دارای عناصر ساینده است لذا میتوان آن را بر روی سطوح مختلف فلزی و چوبی به کار برد و باعث براقیت سطح آنها شد. در واقع میتوان بعد از ساخت و تعمیر یا رنگ کردن برخی سطوح چوبی و فلزی با استفاده از پولیش اقدام به پولیش کاری سطح کرده و آن را جلا بخشید.
پولیشها را طبق قابلیت لایه برداری آنها تقسیم بندی میکنند به طوری که هرچه قدرت پولیش بیشتر باشد زبر و خشنتر است و قدر سایندگی بیشتری دارد.
توجه داشته باشید پولیشی مناسبتر است که مواد چرب (مثل پارافین یا سیلیکون) کمتری داشته باشد زیرا این مواد چرب با پوشاندن خط و خشها مانع از رفع آنها میشوند و با چندین بار شستن سطح مورد نظر مجددا این خط و خشها نمایان خواهند شد.
پولیش خودرو نیز یک مایع مناسب برای رفع آلودگیها و خط و خش از سطح بدنه خودرو است.
برای مثال پس از رنگ آمیزی خودروها و یا برای رفع خطوط بدنه خودرو با استفاده از پولیش کاری یک لایه نازک از سطح برداشته میشود و در نتیجه بدنه خودرو براق و زیبا میشود.
البته در اکثر پولیشهای خودرو مقداری واکس نیست وجود دارد که به درخشندگی بیشتر سطح کار کمک میکند.
توجه داشته باشید که پولیش کاری را میتوان به صورت دستی با یک دستمال نرم و یا با استفاده از دستگاه پولیش برقی انجام داد.
یکی از نکات مهم که باعث نتجه بهتر پولیش کاری میشود این است که باید چندین بار و با اعمال فشار کم اقدام به پولیش کاری سطح کرد.
به یاد داشته باشید که برای پولیش کاری خودرو باید یکی از ۸ تا ۱۰ لایه سطح را با استفاده از پولیش بردارید تا علاوه بر زیبایی سطح آن آسیبی به بدنه و رنگ وارد نشود.
انواع پولیش
به طور کلی سه نوع پولیش وجود دارد که عبارت اند از:
پولیش زبر
پولیش زبر قابلیت سایندگی بالایی دارد و قدرت سایندگی آن را در حد نرمترین سمباده یعنی سمباده ۱۲۰۰ میدانند. یکی از کاربردهای پولیش زبر از بین بردن خراشهای عمیق است که باید به یاد داشته باشید بعد از استفاده موجب مات شدن سطح خواهد شد. لذا لازم است پس از استفاده از پولیش زیر یک بار از پولیش نرم استفاده کنید. توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از این پولیش باعث آسیب رسیدن به سطح خواهد شد.
پولیش نرم
پولیش نرم قدرت سایندگی زیادی ندارد و بسیار ظریف عمل میکند اما میتواند سطح را کاملا براق کرده و جلا ببخشد. با استفاده از این پولیش میتوان سطح بدنه خودروها را صاف کرد و خط و خش آنها را رفع نمود. کاربردهای پولیش نرم شامل استفاده پس از پولیش زبر، رفع لکههای مختلف مثل قیر، شیره درختان، لکه آب سخت و سایر لکههایی که با مواد شوینده و آب به راحتی رفع نمیشوند، است.
پولیش واکس
این نوع پولیش نوعی پولیش مخلوط شده با واکس است که برای درخشندگی و براق شدن بیشتر سطوح استفاده میشود و میتوان گفت شباهت بسیاری به پولیشهای نرم دارد. با استفاده از این نوع پولیش میتوانید علاوه بر صاف و بدون موج کردن سطح آن را براق کنید.زیرا در ترکیب این نوع پولیش چربی مخصوصی به نام واکس وجود دارد که باعث براق شدن سطح میشود.
علاوه بر پولیشهای گفته شده انواع دیگری پولیش در بازار موجود است که هم سطح پولیش نرم قرار دارند و عبارت اند از: پولیش مایع، اسپری پولیش، تمیزکننده و براقکننده خودرو و… .
کاربردهای پولیش
همانطور که پیشتر گفتیم کاربردهای پولیش مربوط به براق و درخشان کردن سطوح است. یکی از رایجترین کاربردهای پولیش مربوط به پولیش کاری خودروها جهت براق و درخشان شدن سطح آنها و همچنین رفع عیب و خط و خشهای بدنه خودروهاست. کاربردهای پولیش تنها به براق و درخشان شدن سطح ختم نمیشود بلکه کاربرد و مزایای دیگری نیز دارد.
با استفاده از پولیش میتوان نقصهای موجود در رنگ سطوح را رفع کرد و در نتیجه باعث افزایش دوام و ماندگاری رنگ آن شد.
برای اصلاح نقصهای سطح تنها نقاشی یا رنگ کردن کافی نیست بلکه اگر عمق و عیب آن زیاد باشد حتما باید از پولیشها برای رفع کردن این مشکلات بهره گرفت.
برای جلوگیری از خوردگی و از بین رفتن سطوح فلزی و چوبی از رنگ استفاده میشود اما رنگها نیز دچار تخریب و زدگی میشوند.
در نتیجه خراب شدن و خط دار شدن رنگ سطح زیرین دچار آسیب دیدگی میشود. یکی از راههای رفع این خطوط استفاده از پولیش کاری است.
حتی با استفاده از پولیش میتوان زوائد و لکههای روی سطح رنگ را از بین برد.
برای مثال قطرههای آب سخت اگر بر روی سطح رنگ شده قرار گیرند و خشک شوند باعث ایجاد لکه میشوند.
این لکهها حاوی کربنات کلسیم یا ذرات ریز آهک و برخی نمکهای تبخیری هستند که اگر رسوب کنند در موارد شدید باعث از بین رفتن و فرسایش شیمیایی لایههای بالایی رنگ (اچینگ) میشوند.
عث از بین رفتن و فرسایش شیمیایی لایههای بالایی رنگ (اچینگ) میشوند.
به همین دلیل هنگامی هنوز لکه جزئی است و رسوب گذاری شدید نشده است باید آنها رفع کنید تا مانع از اچینگ و از بین رفتن پوشش رنگ و سطح شوید.
یکی از کاربردهای پولیش از بین بردن همین لکهها است که در نتیجه باعث جلوگیری از اچینگ و از بین رفتن و تخریب سطح رنگ میشود.
یکی دیگر از کاربردهای پولیش نیز جلا بخشیدن و درخشان کردن سطح سازههای چوبی است.
پولیش را میتوان برای جلا بخشیدن و رفع خط و خش سطوحی مثل بدنه خودروها، سطح یخچال فریزرها، دربهای چوبی، میز و صندلیهای چوبی و… به کار برد.
شاید به جرات بتوان گفت مهمترین کاربرد پولیش استفاده در پولیش کاری و رفع خط و خش سطح بدنه خودروها است. لذا در ادامه مزایا و کاربردهای پولیش خودرو را شرح میدهیم.
مزایا و کاربردهای پولیش خودرو
- نور مستقیم خورشید میتواند سطح بدنه خودرو را دچار آفتاب سوختگی کند. با استفاده از پولیش میتوان آثار آفتاب سوختگی سطح خودروها را از بین برد. اما در صورتی که عمق این آفتاب سوختگی زیاد باشد شاید پس از چند مرحله پولیش کاری همچنان آثاری از آن باقی بماند.
- خط و خشی که در اثر عوامل مختلف بر روی سطح خودرو ایجاد میشوند را میتوان با استفاده از پولیش از بین برد. پولیش قادر است خط و خش عمیق را نیز رفع کند اما باید عملیات پولیش کاری را چندین مرتبه تکرار کنید.
- پولیش باعث براق شدن و جلا بخشیدن به بدنه و رنگ خودرو میشود.
- از بین رفتن خط و خش و آلودگیهای روی سطح و رنگ خودرو علاوه بر زیبایی آن باعث افزایش طول عمر و دوام رنگ خودرو نیز خواهد شد.
جمع بندی
پولیش نوعی ماده حاوی ذرات ساینده است که برای جلا بخشیدن و صاف کردن سطوح به کار میرود. با استفاده از پولیش میتواند خط و خش و عیبهای سطحهای مختلف فلزی و چوبی را از بین برد و باعث براق و درخشانی آنها شد. انواع مختلفی پولیش در بازار موجود دارد که هر کدام برای کاری مناسب هستند. در این مقاله کاربردهای پولیش را بررسی کردیم که امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش و سرامیک خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.