در این مقاله بخوانید
آیا تا به حال کناف کاری کردهاید؟ از انواع آن چه میدانید؟ دیوار خشک کناف چیست و آیا در مورد آن چیزی شنیدهاید؟ آیا میدانید طریقهی نصب آن چگونه میتواند باشد؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود تا پایان ما را همراهی کنید.
مقدمه
در سالهای اخیر به دلیل آن که کناف کاری بسیار جنبه کاربردی پیدا کرده است، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. دیوار خشک کناف همان سیستم ساخت و ساز به صورت خشک است که به منظور استحکام در برابر زلزله و بلایای طبیعی ساخته میشود.
دیوار خشک کناف دارای موادی است که این مواد حاوی پنلهای گچی یا سیمانی هستند. البته باید بدانید که برای اجرای دیوار خشک کناف از پروفیلهای فولادی به صورت سبک و گالوانیزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اگر شما هم به کناف کاری و اجرای دیوار خشک کناف علاقه دارید میتوانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
دیوار خشک کناف چیست؟
در حالت کلی به قابی که از جنس گچ بوده و بین دو لایه ضخیم از کاغذ یا مقوا قرار گرفته و فشرده شده باشد و به منظور دیوارهای جداکننده داخلی و سقف از آنها استفاده شود، دیوار خشک کناف میگویند.
علت نام گذاری این دیوار این است که در آن از مواد تر مانند گچ استفاده نمیشود. این گونه دیوارها دارای کاربردها و مزایای بسیار زیادی نسبت به انواع دیگر خود هستند و به همین علت امروزه پرطرفدار و پرکاربرد شدهاند.
نحوه اجرای دیوار خشک کناف
باید بدانید که برای نصب دیوار خشک کناف نیاز به تجربه زیادی نیست و افرادی که به این کار علاقه مند هستند میتوانند با صفحات روکش داری که از جنس گچ هستند به صورت لایهای و از طریق پینهای مخصوص دیوار خشک کناف را نصب کنند. البته باید بدانید که حتما باید بین لایهها درزگیری انجام شود.
نوار و بتونه موادی هستند که جهت درزگیری میتوانند استفاده شوند. شما حتی میتوانید این نوع دیوار را رنگ آمیزی کنید یا این که از طریق آنها کل تأسیسات الکتریکی و مکانیکی منزل یا ساختمان را اجرا کنید. در این حال باید بگوییم که برای نصب آن شما به چند ابزار مهم نیاز خواهید داشت. از جمله این ابزارها میتوان به رانر و استاد و پنل اشاره کرد. رانر از جنس فولاد و دارای قاب اصلی است. پنلها نیز لایههای گچی هستند که بر روی صفحههای استاد نصب میشود.
کاربرد دیوار خشک کناف
دیوار خشک کناف دارای کاربردهای بسیار زیادی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.این دیوارها بهعنوان پوشش دیوارهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین از آنها میتوان به عنوان یک دیوار جداکننده و قطع کننده استفاده کرد. در مواردی که افراد تمایل داشته باشند که برای تغییر طراحی منزل خود از کناف استفاده کنند، میتوانند از این دیوارها به عنوان پوشش سقف برای دکور ساختمان استفاده کنند.
همچنین این دیوارهای خشک کناف دارای قاب بندیهای متنوعی هستند که مورد سلیقه مشتریان است. علاوه بر موارد ذکر شده استفاده از دیوار خشک کناف این مزیت را نیز دارد که باعث میشود سطح به صورت منظم با مقاومت بالا و یکنواخت به نظر برسد.
مزایای استفاده از دیوار خشک کناف
اگر در مورد نصب و اجرای دیوار خشک کناف دچار شک هستید با دانستن مزایای این دیوارها میتوانید به راحتی آن را انتخاب کنید و از آن استفاده کنید.
- از جمله مزایایی که این دیوارها دارند میتوان به نصب و اجرای راحت و سریع آنها اشاره کرد.
- همچنین به دلیل ساختاری که دیوار خشک کناف دارد میتوان مقاومت و استحکام بالایی در برابر بلایای طبیعی به آنها نسبت داد.
- علاوه بر موارد ذکر شده در این دیوارها از هیچ نوع جوشکاری استفاده نمیشود، ضمن این که این گونه دیوارها عایق حرارتی و صوتی خوبی نیز هستند.
- دیوار خشک کناف این مزیت را برای افراد دارد که در برابر صدا مقاوم است. در نتیجه با استفاده از عایقهایی از پشم سنگ و مواد دیگر در این دیوارها میتوان در مقابل حرارت نیز مقاومت آنها را بالاتر بود.
- در نصب دیوار خشک کناف امکان رنگ آمیزی مستقیم وجود دارد که در این صورت نیازی به گچ و خاک هم نیست. این حالت در برابر اجرای کار سرعت بیشتری خواهد داشت و همچنین در میزان هزینهها نیز صرفه جویی میگردد.
- دقت داشته باشید که برای نصب دیوار خشک کناف سطح کمتری احتیاج است و مساحت ساختمان تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
نکات مهم نصب دیوار خشک
با وجود این که برای نصب دیوار خشک کناف نیاز به تجربه و مهارت خاصی نیست. اما باید توجه داشته باشید که با انجام یک سری نکات میتوانید کارایی این گونه دیوارها را بالاتر ببرید و عمر آنها را بیشتر کنید. از جمله این نکات میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- خرید دیوار کناف باید از فروشگاههای معتبر و برندهای معتبر باشد.
- به علت این که اینگونه دیوارها کاملاً ضد آب نیستند باید از آنها تنها در مواردی استفاده کرد که نیاز به شستشو نداشته باشند، البته معمولاً این دیوارها نسبت به رطوبت مقاوم هستند.
- در هنگام خریداری کردن دیوار خشک کناف دقت داشته باشید که ضخامت آنها فقط ۶ میلیمتر باشد.
- همچنین برای اینکه از کیفیت دیوار خود مطمئن باشید بهتر است به یک کارشناس فنی مراجعه کنید تا بتواند آنها را اندازه گیری کند. در مورد ساختارهای گالوانیزه نیز همین ضخامت بعد به کار برده شود زیرا اگر کمتر از این ضخامت باشد، سازه دچار زنگ زدگی و خرابی میشود.
- برای این که نصب دیوار خشک کناف به خوبی صورت بگیرد از فرد ماهری در این زمینه کمک بگیرید.
- همچنین اگر تمایل دارید که خودتان این کار را انجام دهید بهتر است که آموزش نصب کناف را دیده باشید.
انواع دیوار خشک کناف + قیمت آنها
دیوار خشک کناف انواع بسیار زیادی دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- دیوار خشک پنل گچی
- دیوار خشک کناف دارای مقاومت در برابر رطوبت
- دیوار دارای استحکام در برابر احتراق
- دیوار خشک سمنت
- دیوار خشک دارای مقاومت در برابر رطوبت و احتراق
قیمت
قیمت یکی از مواردی است که برای مشتریان دارای اهمیت است. قیمت دیوار خشک کناف بستگی به انواع آن، نوع برندی که در آن استفاده شده و اندازه و ضخامت دیوارها دارد. البته باید برای در نظر گرفتن قیمت دیوار خشک کناف هزینههای نصب آن را هم در نظر گرفت.
میتوان گفت به طور میانگین قیمت هر متر مربع کناف با توجه به نوع آن و شرایطی که گفته شد از ۴۰هزار تومان تا ۹۵۰ هزار تومان متغیر است. همچنین میانگین قیمت هر کیلو صفحه کناف بین ۶ الی ۱۰ هزار تومان و حتی بیشتر قابل تغییر است.
جمع بندی
کناف نوعی صفحه پیش ساخته گچی است که در انواع جنس و ابعاد مختلف در بازار موجود است. قیمت این صفحات با توجه به جنس، برند، سایز، وزن و… متغیر است. این پنلها دارای مزایا و کاربردهای زیادی هستند که پیشتر به آنها پرداختیم. یکی از مهمترین نکات درباره کناف نصب و اجرای آسان صفحات در کنار زیبایی فوق العاده آنها است.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.