در این مقاله بخوانید
اپوکسی چیست؟ کاربردهای اپوکسی شامل چه چیزهایی میشود؟ گروت اپوکسی به چند دسته تقسیم میشود؟ کفپوش اپوکسی چیست؟ مزایا معایب اپوکسی چیست؟ طریقه استفاده از دوره آموزش اپوکسی چگونه است؟
مقدمه
امروزه در ساخت و سازها متریال های متفاوتی به کار گرفته و مورد استفاده قرار میگیرد یکی از انواع این متریال ها اپوکسی می باشد در این مقاله سعی داریم شما را با اپوکسی وویژگی های آن آشنا سازیم.
اپوکسی چیست؟
اپوکسی یک نوع مواد پلیمری است که ابتدا به صورت مایع و بعد جامد در می آید و از رزین اپوکساید و پلی آمید به وجود می اید. چند نمونه از خاصیت های اپوکسی عبارتند از: چسبندگی، مقاومت الکتریکی، خواص مکانیکی خوب، مقاومت شیمیایی و گرمایی.
کاربردهای اپوکسی
ازجمله کاربردهای اپوکسی میتوان به مواردی چون ساخت و ساز، مرمت و بازسازی راهرو و ستون، استفاده ی اپوکسی به عنوان کفپوش کارخانه ها اشاره کرد.
اما یکی از مهمترین مواردی که جزو کاربردهای اپوکسی است ساخت کفپوش اپوکسی می باشد که این متریال را میتوان در ساخت رنگ ها، چسب و گروت اپوکسی مورد استفاده قرار داد.
گروت اپوکسی به چند دسته تقسیم میشود؟
به دودسته:
- منبسط شده بر پایه ی سیمان
- گروت اپوکسی دو جزئی و سه جزئی
گروت اپوکسی جزو دسته ی سوم است و نسبت به گروت های سیمانی مقاومت بالاتری دارد ترکیباتی که در ساخت گروت اپوکسی خود را دخالت میدهند عبارتند از سنگدانه، فیلر، الیاف، سیمان، انواع رزین و افزودنی های دیگر. در سطح های عمودی و افقی کاربرد دارد همچنین این گروت به دلیل دارا بودن خاصیت سیالیت برای پر کردن نقطه های که دسترسی به آن سخت است مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر کاربردهای گروت اپوکسی میتوان به استفاده از آن در نصب میلگرد داخل بتن، نصب و نگه داشتن ماشین آلات سنگین، چسبندگی بالا، مقاومت بالا در برابر اسیدها و مواد شیمیایی و همچنین مقاومت در برابر بارهای دینامیکی و فشارهای ضربه ای اشاره کرد.
تفاوت گروت اپوکسی با انواع دیگر گروت ها این است که گروت اپوکسی زودتر به مقاومت مکانیکی میرسد.
مزایای اپوکسی
برخی از این مزایا شامل: طول عمر بالا، مقاوم در برابر فشار وارد شده، چسبندگی بالا و هم چنین بهترین چسبندگی را به بتن می دهد، قیمت مناسب با توجه به کیفیت بهتر در مقایسه با کفپوش های دیگر، مقرون به صرفه بودن نگهداری این مدل کفپوش، تنوع رنگبندی، مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی، عایق بودن در برابر جریان الکتریسیته.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی که دارای سطح یکدستی میباشد و از رشد باکتری جلوگیری میکند نمونه ای از بهترین کفپوش های آنتی باکتریال است. از این کفپوش ها میتوان در سالن هایی که افرادش با برق سر و کار دارند استفاده کرد زیرا در برابر الکتریسیته عایق خوبی است.
معایب اپوکسی
یکی از معایب کفپوش اپوکسی این است که در مقابل سطح های چرب ومرطوب چسبندگی خوبی ندارد وگزینه ی دیگر اینکه اگر برای پایان کار عجله دارید کفپوش اپوکسی مناسب نیست زیرا اگر سطح کار مرطوب باشد ممکن است سطح کار لغزنده شود.
از دیگر معایب میتوان به مقاوم نبودن در مقابل اشعه ی خورشید، تغییر رنگ در مدت زمان طولانی اشاره کرد که نتیجه میگیریم در فضای باز استفاده از کفپوش اپوکسی مناسب نیست. نکته ی دیگر اینکه در برابر خراشیدگی مقاومت ندارد و با وجود سخت و شکننده بودن این کفپوش ها در سطح هایی که زیرش امکان شکسته شدن وجود دارد نباید استفاده شود.
کفپوش اپوکسی
نمونه ای از کفپوش های پلیمری است که بر روی انواع سطح ها قابل اجرا است سطوح بتنی بهترین سطح برای کفپوش اپوکسی است عایق بودن گروت اپوکسی در برابر گرما و عایق از مزیت های کفپوش اپوکسی است.
کفپوش اپوکسی با اینکه دارای ضخامت پائینی است اما در برابر مواد شیمیایی مقاومت بالایی را یرخوردار است از پر کاربردترین کفپوش ها میتوان به کفپوش های بیمارستان وسالن ورزشی اشاره کرد.
انواع کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی مایع: ساختار این کفپوش مایع پلیمری است و در ساخت آن از مواد حلال استفاده نمی شود برخی از مزیت های این نوع کفپوش: مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، خاصیت آنتی باکتریال و طول عمر بالا سرعت بالا در نصب برخلاف کفپوش اپوکسی، تنوع طرح و رنگ و مقاومت مکانیکی بالا. از جمله کاربردهای کفپوش اپوکسی مایع این است که مورد استفاده در صنایع مختلف به دلیل یکپارچه بودن است و بهترین گزینه برای استفاده در مکان هایی است که خاصیت ضد شیمیایی، ضد الکتریسیته و ضد لغزش را دارا هستند.
کفپوش اپوکسی سه بعدی: از جدید ترین نمونه های کفپوش اپوکسی است که در طراحی داخلی دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد وساخت آن هم از رزین اپوکسی است و مناسب برای محیط هایی با رفت و آمد بالا نیست و نصب صحیح آن نکته ی مهمی می باشد.
ابزار کار کفپوش اپوکسی
ماله و لیسه، ماله ی شانه ای، غلطک حباب گیری، میکسر، دستگاه ساب، دستگاه ایرلس.
روش اجرای کفپوش اپوکسی
زیرسازی: اول باید سطح مورد نظر را تمیز کرد و عاری از هرگونه چربی باشد وگرنه در نصب به مشکل بر خواهید خورد.
استفاده از پرایمر بتن اپوکسی: بعد از مرحله ی اول استفاده از پرایمر کمک میکند که نسبت به چسبندگی کامل کفپوش اطمینان حاصل نمائید.
اجرای اپوکسی کف: اگر سطح مورد نظر متراژ بالایی نداشته باشد خود شما هم می توانید برای این کار اقدام نمائید که با استفاده از یک غلطک مخصوص میتوانید این کار را انجام دهید باید در نظر داشته باشید ضخامت کفپوش استاندارد باشد که باعث ترک خوردگی نشود.
اجرای لایه ی دوم کفپوش اپوکسی: دوازده ساعت بعد از اجرای لایه ی اول اقدام به اجرای لایه ی دوم میکنیم و اگر این فاصله ی زمانی بیش از حد گفته شده شود چسبندگی لایه ی دوم بر روی لایه ی اول به خوبی صورت نمی گیرد.
نکته: فاصله ی زمانی اجرا بین دو لایه نباید بیش از ۴۸ ساعت شود.
قیمت کفپوش اپوکسی
مهمترین عواملی که بر قیمت اپوکسی تاثیرگذار است:
- کیفیت
- متراژ فضایی
- ضخامت کفپوش
نتیجه گیری
کفپوش اپوکسی یک کفپوش جذاب است که کاربردهای تجاری مسکونی زیادی را به خود اختصاص میدهد و محافظت از سطح با استفاده از کفپوش اپوکسی نسبت به سایر روش ها برتری دارد و اینکه شما عزیزان لایق بهترین کفپوش برای منازل خود هستید که با کفپوش اپوکسی قابل اجرا میباشد.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات رزین و اپوکسی 118فایل نیز دیدن فرمایید.