در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم:
کناف کاری چیست؟ ابزار لازم برای نصب کناف سقف کدامند؟ آیا مراحل اجرا تا نصب کناف کاری را میدانید؟ مزایا و معایب کناف کاری چیست؟ طریقه استفاده از دوره آموزش کناف کاری سقف چگونه است؟
مقدمه
امروزه با وجود پیشرفت صنعت معماری در حوزه دکوراسیون داخلی کناف کاری سقف یکی از جلوه های زیبایی است که هر شخصی برای زیبا سازی منزل خود میتواند از آن استفاده کند و از انواع طرح ها و نورپردازی ها در آن به کار گیرد. شاید تا به حال کلمه سقف آماده یا سقف کاذب به گوشتان خورده باشد، سقف کاذب همان کناف کاری است که بدون نیاز به وسایلی مانند سیمان و… بنا به راحتی میتواند آن را به کار گیرد. البته اصول نصب کناف سقف بسیار مهم است و هر شخصی به راحتی از عهده کار برنمیآید و بهتر است نصب و مراحل اجرای آن را به دست گروه متخصص در این حوزه بسپاریم.
کناف کاری چیست؟
کناف کاری واژه آشنایی است که این روزها در هنگام ساختمان سازی بسیار به گوش میخورد. نصب کناف سقف را نیز میتوان این گونه تعریف کرد که در گذشته برای زیبا سازی سقف از گچ بریها در وسط حال و پذیرایی استفاده میشد اما با استفاده از کناف دیگر نیاز به گچ بریهای سخت و پر زحمت نیست و به راحتی میتوان با وجود این سقفهای کاذب آماده طرحی زیبا به محیط بخشید.
کناف در واقع یک صفحه روکش دار از سیم و ورق آلومینومی با قطر بسیار کم است که بعد از نصب با روکشی از گچ تکمیل میشود و میتوان با انواع رنگها و نورپردازیها اصولی، نمای بسیار زیبایی را در محیط ایجاد کند.
ابزار لازم برای کناف کاری سقف
برای انجام مراحل کناف کاری سقف لازم است ابزار مناسب آن را داشته باشیم و با دقت مراحل اجرا را مرحله به مرحله انجام دهیم.
- جک نگهدارنده و جک بالابر تجهیزات
- دستگاه برش قرقره و سوهان گرد
- گاری حمل پنل و دستگیره حمل پنل مربوط به کناف کاری
- جعبه ابزار مورد نیاز برای انجام کار
- سنباده دسته دار، سنباده مالهای
- لیسه استیل برای اجرا کار
- ظرف آماده سازی بتونه و ماله استیل برای تهیه مواد لازم پس از نصب کناف
مراحل اجرا تا نصب کناف کاری سقف
نصب کناف سقف نیاز به مهارت و تخصص دارد و به روشهای مختلف انجام میشود از این رو بهتر است از نیروهایی که در این شغل مهارت دارند برای نصب یک کناف کاری زیبا و رضایت بخش کمک گرفته شود. در این قسمت شما را با چند روش نصب کناف سقف آشنا میکنیم.
1. کناف کاری سقف از نوع مشبک
در نوع اجرای کناف کاری سقف به روش مشبک از تایلهای گچی یا پوشالی استفاده میشود. در این نوع نصب کناف که پرکاربردترین نوع کناف کاری است.
تایلهای گچی یا پوشالی را از طریق آویزههای به سقف متصل میکنند سپس تایل آماده را روی آن قرار میدهند. این نوع نصب کناف سقف که معمولا برای سقفهای یکپارچه انجام میشود نیازی به رنگ آمیزی ندارد و نسبت به دیگر روشها راحتتر است.
2. کناف کاری با زیر سازی فولادی
این نوع کناف کاری سقف بیشتر جنبه تزیینی و زیبایی دارد و برای نصب بر روی سقف نیاز به یک زیر سازی فولادی دارد. در حین مراحل اجرا کنافهای آماده، سقف را با استفاده از پیچ و مهره بر روی زیرسازی محکم میکنند. سپس با استفاده از ابزارهای لازم شروع به بتونه گیری و درزگیری آن خواهند کرد.
در این نوع کناف کاری سقف قبل از نصب فضایی برای سیم کشی قسمتهای نورپردازی وجود دارد. بعد از نصب کنافها در سقف و بتونه گیری آن باید شروع به هموار سازی قسمتهای ناهموار کرد. سپس یک لایه از آستری رنگ برای یک دست شدن روی کناف و بتونه میکشند و شروع به رنگ آمیزی آن به رنگ دلخواه یا اجرای کاغذ دیواری میکنند.
مزایا و معایب کناف کاری
کناف کاری سقف که امروزه امری بسیار پرطرفدار است علاوه بر زیبایی دارای مزایا و معایبی است، این طراحی زیبا و بدون نیاز به آب شامل مزایا و معایب ذیل است.
مزایای کناف کاری سقف
- نصب کناف سقف با پیچ و مهره انجام میشود لذا در برابر زلزله مقاومت بسیار بالایی داشته و به علت پیچ مهره شدن به صفحه فولادی در سقف از ایمنی بالایی برخوردار خواهد بود.
- سرعت اجرا و به کارگیری آن در قسمتهای مختلف ساختمان بسیار بالا است.
- بسیار سبک وزن بوده و هزینه حمل و نقل آن پایین است.
- با وجود غالبهای مختلف کناف میتوان طرحهای مختلفی برای ساختمان ایجاد کرد و فضای ساختمان قدیمی را به فضای نو تغییر داد.
- امکان نصب لوستر یا دیگر نورپردازیها بعد از کناف کاری بسیار راحت است.
- داشتن قابلیت رنگ پذیری بعد از نصب
معایب کناف کاری سقف
کناف کاری سقف با داشتن مزایای بسیار و زیبای منحصر به فردی که ایجاد میکند دارای معایبی نیز هست که میتوان به آن اشاره کرد.
- از مهمترین معایب کناف کاری این است که برای اجرا نیاز به افرادی با مهارت بالا و یک تیم حرفهای دارد و به تنهای امکان انجام آن وجود ندارد.
- کناف با داشتن وزن بسیار کم در هنگام نصب، اما مقاومت بسیار کمی در برابر ضربه دارد و این سبب میشود که در هنگام نصب توسط یک فرد ناشی مشکلاتی به بار آید.
- همانطور که گفته شد برخی کنافها پوشالی هستند از این رو در برابر رطوبت بسیار مقاومت پایینی دارند.
- استفاده از متریال نامرغوب در کناف ساخته شده و استفاده از آن در ساختمان سبب میشود بعد از چند سال مشکلاتی از جمله خرابی در کار به وجود آید.
جمع بندی
کناف کاری ساختمان امروزه یکی از ایدههای زیباسازی دکوراسیون است که نه تنها در سقف بلکه برای دیوارها نیز به کار گرفته میشود. کناف کاری، کاری گروهی است و نیاز به وجود نیروهای متخصص در این حرفه دارد، اما به دلیل طراحی زیبا و متنوعی که در فضا ایجاد میکند امروزه بسیار پر طرفدار است. نصب کناف سقف دارای مزایایی از جمله مقاومت در برابر زلزله، سبکی وزن در هنگام کار و… است.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.