در این مقاله بخوانید
چند نوع میل بافتنی داریم؟ در بافت کلاه منظور از رج زوج وفرد چیست؟ چند نوع مدل بافتن وجود دارد؟ در این مقاله به این مباحث خواهیم پرداخت. همچنین شما میتوانید با آموزش بافت کلاه و شال گردن ساده ترین و مرسوم ترین روش های بافت کلاه و شال گردن را یاد بگیرید.
مقدمه
امروزه استفاده از شال و کلاه بافت، طرفدار های زیادی پیدا کرده است که بسته به سلیقه هر کسی و مقدار ضخامت آن، کاموا را در جنس و طرح مورد نظر انتخاب می کنند و با ابزار بافندگی آن را می بافند.امروزه ابزار بافتنی در حال پیشرفت است اما میل بافتنی از قدیم تا الان پر کاربرد ترین ابزار بافتنی می باشد که با استفاده از آن طرح های بافتنی و متنوع تری نسبت به دیگر ابزار بافتنی دارد. همچنین با استفاده از میل بافتنی ریزبافت هایی را می توان انجام داد و بافتی با استحکام بالا تولید کرد همچنین این نوع بافت با میل قابلیت کشسانی را به کلاه و شال می دهد.
انواع میل بافتنی
میل های بافتنی دارای انواع مختلفی میباشند مانند میل پلاستیکی، میل بامبو، میل فلزی و غیره می باشد و میل ساختار و شکل آن فرقی نمی کند و تفاوت در بافت کلاه و شال به دلیل تفاوت در نحوه و چیدمان ریزدانه ها است که افراد حرف های نحوه بافت آن را بلد هستند و تنها با دو میله، بافت با طرح های مختلفی را تولید می کنند.
انواع مدل بافتن
1. دانه
حلقه های کوچک و اولیه که در شروع کار روی میله انداخته می شود، دانه نام دارند. برای شروع بافتنی به اندازه ای(کلاه یا شال) که نیاز داریم. دانه ها را سر بیاندازید.
2. بافت دانه از رو
جهت بافتن دانه از رو، باید نخ را بر روی میل قرار دهیم و سپس میل سمت راست را از رو وارد دانه میل سمت چپ کنیم و آن را از وسط دانه عبور دهیم.
3. بافت دانه از زیر
یکی از اصول بافتن و مدل بافتن بافت دانه ریز می باشد. در بافت دانه ریز از زیر، نخ آزاد را باید در پشت میل قرار دهید و ادامه ی آن را به دور دستتان بپیچانید و با میله سمت راست، یک دانه از میل سمت چپ بگیرید و نخ را از زیر و از وسط دانه رد کنید تا شروع برای ردیف جدید باشد و این کا را ردیفی ادامه دهید تا به انتهای کار برسید.
4. بافت ژته
ژته دانه های اضافی است که در لابه لای بافت روی میل قرار گرفته می شود. علت وجود ژته برای ایجاد نقش یا طرح بر روی بافت می باشد که به زیبایی و ضخیم تر شدن بافت کمک می کند.
5. کور کردن
بعد از اینکه تمام مراحل بافت شال وکلاه تمام شد، باید قسمت پایانی یا همان رج آخر بافت را کور کنید. کور کردن بافت یک اصطلاح از بستن آخر بافت برای باز نشدن بافت شال و کلاه است. که به این شکل است که باید دو دانه را با هم یکی کرده و حالت همان ریز بافت از زیر ببافید.
دانه ای که سمت راست قرار دارد را دومرتبه وارد میل سمت چپ قرار دهید و سپس دوباره با دانه بعدی یکی کنید و بافتن را شروع کنید.این کار را تا انتهای رج باید تکرار کنید تا رج پایانی کاملا بسته یا به زبان بافندگی کور شود و از باز شدن بافت های دیگر خودداری کند.
تعریف رج اول و دوم
بافت کلاه به دو رج زوج و فرد اتلاق می شود حال برای اینکه بانید رج زوج و فرد چیست در ادامه با ما همراه باشید.
رج اول :
( یکی از رو، یکی از زیر) ببافید تا رج های زوج و فرد تکمیل و تا آخر رج این عمل را تکرار کنید. نوع و حالت بافت شده در رج اول در رج های سوم، پنجم، هفتم، تکرار می شود و این تکرار در رج های فرد است بنابراین به آن ها رج های فرد گفته می شود.
رج دوم :
توجه داشته باشید دانه هایی را که از رو بافته اید، به بافتن از رو ادامه دهید و دانه هایی که از زیر بافته شده را از زیر ببافید و این الگو تا پایان کار رعایت و تکرار شود. نوع و حالت بافت شده در رج دوم در رج های چهارم، ششم، هشتم، تکرار می شود و این تکرار در رج های زوج است بنابراین به آنها رج های زوج گفته می شود.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات بافت کلاه و شالگردن 118فایل نیز دیدن فرمایید.