در این مقاله بخوانید
آیا با کار دستگاه پولیش آشنا هستید؟ آموزش پولیش خودرو چگونه است؟ چگونه با دستگاه پولیشر میتوان کار کرد؟ چند نوع دستگاه پولیش میشناسید؟ آیا پولیش کاری با دستگاه سخت است؟ تفاوت پولیش با واکس چیست؟
با ما همراه باشید تا به جواب سوالهایتان دست پیدا کنید.
مقدمه
یکی از کارهایی که باعث درخشندگی و زیبایی خودرو میشود پولیش زدن آن است. پولیش کاری باعث از بین رفتن آلودگیها، خراشها و… روی بدنه خودرو میشود. ممکن است خیلی از شماها دوست داشته باشید پولیش زدن را خودتان در منزل انجام دهید. برای این کار باید تمرکز و دقت بالایی داشته باشید زیرا کار با دستگاه پولیش بسیار حساس است.
پولیش زدن ماشین با دستگاه
پولیش کاری باعث درخشندگی و از بین رفتن گرد و غبار و همچنین خط و خشهای روی بدنه خودرو میشود. پولیش زدن کار بسیار حساسی است که باید با تمرکز و دقت بالایی انجام شود. به طور کلی پولیش خودرو در دو روش دستی و دستگاهی انجام میشود که ما در ادامه قصد داریم نحوه پولیش کاری با دستگاه پولیش را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید.
آموزش کار با دستگاه پولیش
برای این کار ابتدا وسایل مورد نیاز را آماده کنید. سپس خودروی خود را به صورت کامل بشوئید تا تمیز شود و هیچ گونه گرد و غباری روی آن باقی نماند. بعد با یک دستمال نرم آن را خشک کنید. اگر ماشین را نشوئید ممکن است خط و خشهای ایجاد شده روی بدنه را نبینید و یا ممکن است اشتباهی جای دیگری را پولیش کاری کنید.
توجه داشته باشید ماشین را حتما در جایی بشوئید که کف آن سرامیک، آسفالت و… باشد. زیرا هنگام شست و شو ماشین روی زمین خاکی باعث گلی شدن آن میشود.
در مرحله دوم حدالامکان ماشین را به جایی منتقل کنید که هیچ گونه وسایلی در اطرافش نباشد و اگر این امکان وجود ندارد تمام وسایل اطراف ماشین از جمله دیوارها را به طور کامل بپوشانید و همچنین کودکان و حیوانات خانگی را از محل دور کنید زیرا این نوع پولیش کاری همه جا را کثیف میکند. سپس پد را مرطوب کنید و به پولیش آغشته نمائید و آن را روی فرز پولیش قرار دهید. حتما از تمیز بودن پد مطمئن شوید.
خط و خشها را شناسایی کنید و با سرعت متوسط شروع به کار کنید. برای اینکه اثری از حرکت چرخشی دستگاه باقی نماند دستگاه پولیش را به صورت موازی روی بدنه خودرو حرکت دهید. بعد از چند دقیقه قسمت مورد نظر گرم میشود و این یعنی خراشهای موجود در حال از بین رفتن هستند.
پس از مدتی که ملاحظه کردید سطح مورد نظر درخشندگی لازم را پیدا کرده است کار را متوقف کنید و به قسمت بعدی بروید. برای پولیش قسمت گوشهها و دستگیرهها از لبه بیرونی پد استفاده کنید زیرا لبه بیرونی پولیش کمتری دارد.
اگر متوجه شدید واکس روی پد خیلی زیاد است پد را با آب بشویید. مرحله آخر وقتی همه جای ماشین درخشندگی لازم را پیدا کرد و خراشهای ایجاد شده از بین رفتن دستگاه پولیش را خاموش کنید و دوباره ماشین را بشویید و کاملا خشک کنید. پس از خشک شدن ماشین مقداری واکس را روی پد بمالید و روی جاهای پولیش زده بمالید، این کار باعث محافظت بدنه خودرو در برابر نور خورشید میشود.
توجه داشته باشید هنگام واکس زدن ماشین نباید در معرض نور خورشید باشد. برای اینکه مطمئن شوید واکس خشک شده است انگشت خود را روی قسمت واکس زده بکشید اگر اثری از واکس روی انگشت باقی نماند یعنی واکس کاملا خشک شده است. پس از اینکه واکس خشک شد، با استفاده از یک دستمال میکروفایبر بدنه را کاملا تمیز کنید. حالا از درخشندگی خودرویتان لذت ببرید.
نکات ایمنی کار با دستگاه پولیش
- دستگاههای پولیشر ضد آب نیستند پس آنها را در سطوح خیس استفاده نکنید.
- پد را کاملا بررسی کنید تا عاری از هرگونه آلودگی، کثیفی، ترک خوردگی، کوبیده شدگی و… باشد.
- تیغههای تراش چوب یا صفحات برش فلزات را هرگز روی دستگاه نصب نکنید.
- بعد از اتمام کار حتما دستگاه پولیش را خاموش کنید و آن را به حالت روشن رها نکنید.
- هنگام کار با دستگاه مراقب دست و انگشتانتان باشید.
تفاوت واکس با پولیش
- از واکس برای براق کردن سطوح و از پولیش برای رفع خراش و درخشندگی استفاده میشود.
- واکس لایه محافظتی ایجاد میکند و از آن روی سطح رنگ شده استفاده میشود.
- پولیش لایهای نازک از رنگ بر میدارد و قسمت مورد نظر را براق میکند.
- پولیش خط و خشها را از بین میبرد ولی واکس نمیتواند به تنهایی این کار را انجام دهد.
انواع دستگاه پولیش
از انواع دستگاه پولیش میتوان روتاری (چرخشی)، اوربیتال، دوآل اکشن، انگشتی و… را نام برد. در ادامه به معرفی هر کدام میپردازیم.
- دستگاه روتاری: یکی از قویترین و رایجترین دستگاه پولیش نوع روتاری است. این دستگاه ساختار آسیاب دارد، زاویه دار بوده و قابلیت تنظیم سرعت را دارد. حرکت آن از نوع چرخشی است و این نوع حرکت باعث پرداخت بهتر و امکان لایه برداری با سرعت بیشتری را فراهم میکند.
- دستگاه پولیش دوآل اکشن (Dual Action) یا DA: این دستگاه حرکت دوگانه دارد یعنی پولیشر DA حول یک محور میچرخد و همزمان حرکات دواری شکل کوچکی نیز انجام میدهد. استفاده از این دستگاه بسیار آسان است و به افراد تازه کار و آماتور توصیه میشود. دستگاه پولیش دوآل اکشن دارای قدرتی بیشتر از اوربیتال و کمتر از روتاری است.
- دستگاه پولیش اوربیتال (Orbital): همانند دستگاه دوآل اکشن دارای حرکت حول یک محور به همراه حرکات دواری شکل است. تنها تفاوتی که دارد این است که در دستگاه اوربیتال زاویه چرخش سر و دیسک متغیر است و ارتباطی بین دو نوع چرخش وجود ندارد. دستگاه اوربیتال امن و مناسب استفاده برای افراد مبتدی است.
- دستگاه پولیش انگشتی یا IBird: از این دستگاه برای پولیش کاری قسمتهای غیر قایل دسترس مثل سپر، دستگیره درب، رینگ و… استفاده میشود. این دستگاه پولیش با باتری یا برق کار میکند.
جمع بندی
پولیش کاری راهی در جهت زیبایی و جلوه دادن به خودرو است. برای اینکه بتوانید خط و خشهای روی بدنه خودرو را بر طرف کنید بهتر است از دستگاه پولیش استفاده کنید. این دستگاهها در انواع مختلف روتاری، اوربیتال و… در بازار موجود هستند که هرکدام ویژگی خاصی دارد.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را مطالعه کنید.