در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم؟
پولیش چیست و انواع ماده پولیش کدامند؟ آموزش پولیش خودرو چگونه است؟ آیا با روش های پولیش کاری خودرو آشنا هستید؟ نحوه پولیش زنی دستی چگونه است؟
مقدمه
یکی از وسایل نقلیه که امروزه بسیار پرطرفدار شده است همین اتومبیلهای شخصی است که علاوه بر مزایای زیادی که دارند معایبی نیز به همراه خواهند داشت. ظاهر و زیبایی خودرو یکی از اصول مهم در خریداری هر اتومبیلی است. به همین دلیل هر شخص در هنگام خرید اتومبیل به جنبه زیبایی و جلوه اتومبیل توجه میکند.
تمامی خودروها بعد از مدتی به دلیل برخورد با اجسام مختلف یا شرایط جوی به مرور زمان دچار تغییرات و دگرگونیهایی در ظاهر رنگ خودرو خواهند شد، به همین دلیل شرکتهای مختلفی دست به تولید مادهای به نام پولیش زدهاند که به نوعی سبب رفع خراش و آسیب دیدگی سطحی رنگ خودرو است. پولیش کاری خودرو سبب ایجاد سطح براقی در بدنه خودرو خواهد شد.
پولیش چیست و معرفی انواع پولیش
ماده پولیش به نوعی سابنده که در حالت خمیری و یا اسپری است گفته میشود. این ماده از دانههای بسیار ریزی تشکیل شده است که مانند سمباده عمل میکند و در حین عمل سابیدن قسمت دارای خراشیدگی، یک لایه از رنگ محل آسیب و خراشیدگی را به آرامی حذف خواهد کرد و لایه رنگ زیرین نمایان میشود.
از این رو با عمل پولیش کاری همواره لایه جدید رنگ با رنگ اطراف یکی شده و به مرور سطح خودرو براق میشود. در عمل پولیش کاری باید ظرافت و دقت بسیاری به خرج دهیم تا سطح خودرو یکنواخت شده و جلای اولیه خود را مجدداً به دست آورد. ماده پولیش با توجه به ابعاد ذرات موجود در آن دارای انواع مختلفی است که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند، به طوری که هر پولیش نسبت به عمق خراشیدگی داری کاربرد متفاوتی خواهد بود.
معرفی انواع پولیش
- پولیش نرم
پولیش نرم از ذرات بسیار ریزی ساخته شده است که در شرکتهای تولیدی آن را با ابعاد مختلف به رنگ کرم یا سفید تولید میکنند. این نوع ماده پولیش جهت از بین بردن خط و خشهای سطحی اتومبیل که عمیق نیستند استفاده میشود. در بین انواع مختلف پولیشها پولیش نرم به مقدار بیشتری به کار گرفته میشود که از جمله کاربردهای آن میتوان به انواع لکه گیری در خودرو مانند لکه شیره درخت و یا فضله پرندگان، ایجاد سطح براق و درخشنده بدنه خودرو اشاره کرد.
- پولیش زبر
پولیش زبر خمیری با ذرات کاملا مشخص است که مانند یک سمباده عمل میکند و برای سطوحی با عمق خراشیدگی بالا به کار میرود. در هنگام انجام این نوع پولیش کاری باید دقت بالایی به خرج دهید تا لایه زیادی از سطح رنگ خودرو برداشته نشود و به طور یکنواخت خراشیدگی محو شود. هنگام کار با پولیش زبر رنگ خودرو به دلیل ساییده شدن ذرات، مات شده به همین دلیل بهتر است برای ایجاد جلا و درخشندگی رنگ، بعد از اتمام کار دوباره از پولیش نرم یا واکس پولیش استفاده شود.
- پولیش تمیز کننده
پولیش تمیز کننده نوعی دیگر از انواع ماده پولیش ساخته شده در بازار است که خاصیت شفافیت و درخشندگی بیشتری نسبت به پولیش نرم یا پولیش واکس دارد. پولیش تمیز کننده به حالت اسپری نیز ساخته میشود و میتوان بدون هیچ نگرانی بعد از چند بار شستشوی خودرو برای ایجاد سطحی براق و درخشنده آن را پولیش کاری کرد.
- پولیش واکس
پولیش واکس خود نوعی پولیش نرم است که با ترکیبی از پولیش نرم و واکس خودرو ساخته شده است و بیشتر به صورت مایع یا حالت اسپری در بازار موجود است. این نوع پولیش نسبت به دیگر پولیشها سطح خودرو را بیشتر درخشنده میکند اما مدت ماندگاری جلا و درخشندگی آن کوتاه خواهد بود.
انواع روشهای پولیش کاری
پولیش کاری خودرو از دو طریق دستی و با دستگاه صورت میگیرد. در روش دستی نیاز به ابزار خاصی نیست و تنها با ماده پولیش مناسب و دستمالی تمیز میتوان این کار را انجام داد. اما در روش پولیش کاری به کمک دستگاه باید علاوه بر مشخص کردن نوع ماده پولیش و دستگاه مورد نظر باید نحوه کار کردن با دستگاه را به خوبی یاد بگیرید.
مراحل انجام پولیش به روش دستی
- اولین مرحله از پولیش کاری خودرو، آماده سازی وسایل و خریداری پولیش مناسب از یک برند معتبر با درجه از ذرات مناسب است. در صورتی که قصد پولیش کاری برای خراشیدگی عمیق را داشته باشید باید پولیش زبر را خریداری کنید، اما در صورتی که قصد خراشیدگی سطحی باشد باید از انواع پولیشهای نرم استفاده کرد.
- مرحله دوم قبل از شروع به پولیش کاری شستشو و آماده سازی خودرو است. برای این کار باید در حین شستشوی تمامی آلودگیها و موانع پولیش زدن مثل فضله پرندگان، گردو خاک و… را بر طرف کنید. شستشوی خودرو باید با اسفنج و مواد شوینده مناسب انجام شود تا سبب ایجاد خط و خش بیشتر بر روی سطح نشود.
- سومین مرحله خشک کردن خودرو در معرض آفتاب است، این کار سبب میشود دمای خودرو برای انجام پولیش کاری اماده باشد.
- در مرحله چهارم مقداری از ماده پولیش را بر روی محل خراشیده شده بزنید و با دستمالی تمیز شروع به انجام حرکت دورانی یا رفت و برگشتی بر روی خراشیدگی نمایید. نکته مهم در حین عمل پولیش کاری این است که از ابتدا تا انتهای کار باید جهت حرکت دست و نوع حرکت ثابت باشد.
- در مرحله آخر پولیش کاری باید سطح خودرو را از ماده پولیش کاملا پاکسازی کنید، برای این کار میتوان به کمک دستمالی تمیز پولیش اضافه در کنار دستگیرهها و سطح بدنه را کامل تمیز کرد. برخی از افراد برای نگهداری مدت بیشتر ماده پولیش بر روی خودرو بعد از اتمام پولیش کاری از واکس خودرو بر روی بدنه نیز استفاده میکنند.
جمع بندی
امروزه از ماده پولیش برای ایجاد جلا و درخشندگی سطح رنگ خودرو که دچار خراش شده است استفاده میکنند. پولیش خود در انواع مختلف زبر، نرم، تمیز کننده و پولیش واکس تولید میشود که هر کدام در برطرف کردن خراشیدگیهای رنگ خودرو کاربرد متفاوتی دارند. پولیش کاری به دو روش دستی و با کمک دستگاه انجام میشود. تفاوت این دو روش در مدت زمانی است که کار پولیش کاری انجام میشود، در روش دستی مدت زمان زیادی نیاز است تا خراشیدگی محو شود اما به کمک دستگاه این مدت زمان کمتر خواهد بود.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.