در این مقاله بخوانید
پولیش را تعریف کنید؟ چه هنگامی خودرو نیاز به پولیش کاری دارد؟ روش صحیح پولیش زدن خودرو چگونه است؟ چطور آموزش پولیش زدن خودرو را فرا بگیریم؟ ابزار پولیش زدن خودرو را معرفی کنید؟
با ما همراه باشید تا به سوالات بالا پاسخ دهیم.
مقدمه
امروزه با وجود افزایش تعداد خودرو در تمامی کشورهای دنیا شرکتهای خودرو سازی روز به روز به دنبال روشهای جدیدتری برای تغییرات و نوسازی خودروهای قدیمی و فرسوده هستند. از این رو شرکتهای مختلف دست به ساخت مادهای به نام پولیش زدهاند که تا حدودی جلا و درخشندگی اولیه خودرو را باز میگرداند.
پولیش سطح خراشیدگی و آسیب دیده خودرو را مجدداً بازسازی کرده و شما به راحتی میتوانید با روش صحیح پولیش زدن بدون پرداخت هیچ هزینه گزافی خودرو خود را مجدداً جلا دهید.
پولیش چیست؟
پولیش به ماده یا محلولی گفته میشود که از موادی با دانههای بسیار ریز تشکیل شده است. این مواد با دانه بسیار ریز خود در سایش و رفع خراشهای ایجاد شده بر روی سطح خودرو بسیار موثر عمل میکند و مانند یک سمباده سطح را براق و صیقلی میکنند. ماده پولیش به انواع مختلفی از جمله پولیش زبر، پولیش نرم، پولیش تمیزکننده و پولیش واکس تقسیم بندی میشود که هر کدام از این انواع در خراشیدگیهای با درجه های مختلف به کار گرفته میشود.
زمان پولیش زدن خودرو
معمولا بر اثر عوامل مختلف به مرور زمان خطوطی بر روی سطح و رنگ خودرو ایجاد میشود که سبب خواهد شد از جذابیت اولیه آن کاسته شود. از این رو بهتر است بعد از مدتی خراشهایی که قابلیت ترمیم دارند را با ماده پولیش برطرف کرد. از جمله مواردی که خودرو نیاز به پولیش کاری دارد میتوان به ماتی رنگ، سوختگی رنگ، تاثیرات شیمیایی و… اشاره کرد.
ماتی رنگ
در برخی خودروها بر اثر عوامل مختلفی مثل گرد و غبار، ریزگردها و… به مرور زمان سطح رنگ خودرو مات و کدر میشود، اما همچنان سطح رنگ خودرو هیچ گونه خراشیدگی پیدا نکرده است. از این رو برای ایجاد درخشش و جلای دوباره سطح رنگ آن میتوان از پولیش تمیزکننده استفاده کرد. با روش صحیح پولیش زدن در این نوع مات شدگی، خودرو مجدداً سطح صاف و همواری پیدا میکند و کاملا نور را بازتاب کرده و درخشنده و براق خواهد شد.
سوختگی رنگ
سوختگی در رنگ خودرو خود به دو دسته آفتاب سوختگی یا سوختگی بر اثر شعله تقسیم میشود. در صورتی که سوختگی خودرو بر اثر حرارت شعله باشد با پولیش نمیتوان آن را برطرف کرد اما در صورت آفتاب سوخته شدن لایه بالایی خودرو با روش صحیح پولیش زدن آن و استفاده از پولیش مناسب میتوان سطح سوخته شده را ترمیم کرد.
تاثیرات شیمیایی
تاثیرات شیمیایی که سبب کدر و مات شدگی خودرو میشود شامل باران اسیدی، فضله پرندگان و شستشو اتومبیل با شویندهای نامناسب میباشد. این مواد دانههای ریزی را بر روی بدنه اتومبیل بر جای میگذارند و به مرور زمان از شدت شفافیت و درخشندگی خودرو میکاهند. از این رو بهتر است برای رفع تاثیر هر کدام از این عوامل ظاهر خودروی خود را با پولیش کاری دوباره احیا کنید.
همچنین در برخی قسمتهایی که لکه فضله پرندگان باعث از بین بردن رنگ خودرو شده است به راحتی میتوان از پولیشی با قدرت سابندگی مناسب استفاده کرد تا محل آسیب دیده دوباره درخشندگی خودرا به دست آورد.
روش صحیح پولیش زدن
پولیش کاری خودرو از دو طریق روش دستی و توسط دستگاه صورت میگیرد. در هر دو این روشها باید ابتدا خصوصیات رنگ خودرو و عمق خراشیدگی را مد نظر بگیرید سپس اقدام به مراحل پولیش زدن کنید.
- یکی از روشهای صحیح پولیش کاری خودرو استفاده از دستگاه پولیش است که برای این کار میتوان به دستگاه پولیش روتاری، دستگاه پولیش اوربیتال و دستگاه پولیش DA اشاره کرد.
در صورتی که با استفاده از دستگاه روتاری قصد پولیش زدن خودروی خود را دارید بهتر است این نکته را مدنظر داشته باشید که سرعت چرخش این دستگاه بالا بوده و فقط حول یک نقطه دوران دارد و لایه برداری به سرعت انجام میشود. اما به راحتی میتوان سرعت کار آن را افزایش یا کاهش داد.
در زمان استفاده از دستگاه اوربیتال نیز دستگاه بر روی یک پایه پد به صورت لرزشی به کار گرفته میشود و لایه برداری بسیار کمی انجام میشود. روش صحیح پولیش زدن خودرو توسط دستگاه DA با دو حرکت اروبیتالی و چرخشی صورت میگیرد و دارای حرکاتی بسیار منظم و دقیق است که از این دستگاه در پایان رنگ کردن اتومبیل نیز استفاده می شود.
- پولیش زدن به روش دستی را نیز با کمترین امکانات و تنها با پولیش و پارچه ای نرم میتوان انجام داد، البته برای این کار میتوان از بافر مداری نیز استفاده کرد که اختیاری است. بافر مداری دستگاهی است که به شما این امکان را می دهد بدون خستگی و با سرعت بالا خودرو را پولیش بزنید. اما در صورتی که با دقت به کار گرفته نشود ممکن است خطوطی بر روی سطح ایجاد کند. از این رو بهتر است جهت انجام روش صحیح پولیش زدن دستی فقط از پارچه کمک بگیرید.
- در اولین مرحله از پولیش زدن باید اتومبیل را تمیز با آب و محلول مناسب شستشو دهید و سپس آن را کاملا خشک کنید. دقت کنید قبل از پولیش زدن گرد و غبار یا هر چیز اضافه دیگری به سطح بدنه نچسبیده باشد تا در هنگام پولیش کاری بر روی بدنه خش ایجاد نکند.
- در مرحله پولیش زدن خودرو باید مقداری از پولیش را روی پارچه ریخته و با آن محل خش را بسابید. سپس با حرکات دورانی و چرخشی آن ناحیه را کاملا ساییده تا رنگ محل خراش با رنگ ناحیه اطراف یکی شود و دیگر خطوط به آرامی محو شوند .
- در منطقه خراشیدگی باید فشار بیشتری به محل وارد کنیم و هرچه دور شویم به مرور فشار را کمتر کنیم تا پولیش به مقدار متناسب در فضای اطراف پخش شود. همین روند را تا زمانی که سطح براق شود انجام دهید. البته این نکته را درنظر بگیرید برای خراشیدگیهایی با عمق بیشتر نوع پولیش و روش پولیش کاری میتواند تغییر کند.
جمع بندی
امروزه از ماده پولیش برای ایجاد جلا و درخشندگی سطح رنگ خودرو که دچار خراش شده است استفاده میکنند. روش صحیح پولیش زدن خودرو به دو طریق دستی و با استفاده از دستگاه صورت میگیرد. برای این کار نوع پولیش را بر اساس میزان خراشیدگی خودرو انتخاب میکنند. همچنین در صورتی که خراشیدگی زیاد باشد باید از دستگاه برای این کار استفاده کرد.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.