در این مقاله بخوانید
کار با دستگاه پولیش چگونه است؟ پولیش ماشین با دستگاه چگونه انجام میشود؟ چه کارهایی برای پولیش کاری باید انجام بگیرد؟ آیا دستگاههای پولیش را میشناسید؟ چرا باید بعد از پولیش روی ماشین واکس بزنیم؟ آیا پولیش کاری خطوط عمیق را از بین میبرد یا فقط مختص خراشهای سطحی است؟ چگونه می توانیم از دوره آموزش جامع پولیش خودرو استفاده کنیم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
پولیش ماشین باعث زیبایی دو چندان بدنه میشود. وقتی بدنه خودروی شما دچار آسیب میشود و خراشی روی آن ایجاد میشود باید برای از بین بردن آن بدنه را پولیش بزنید. پولیش ماشین رایجترین روش برای ایجاد جلوهای از زیبایی و شفافیت برای خودرو بعد از آسیب است. آسیبهایی که بدنه ماشین را تهدید میکنند بسیار زیاد هستند و لازم است وقتی بدنه خودرو دچار آسیب میشود آن را با دستگاه پولیش بر طرف کرد.
دستگاه پولیش چیست و چگونه عمل میکند؟
قبل از اینکه به نحوه پولیش ماشین با دستگاه بپردازیم بهتر است کمی با دستگاه پولیش و عملکرد آن آشنا شویم.
دستگاه پولیش در انواع مختلف اوربیتالی، روتاری یا چرخشی و دوآل اکشن و… وجود دارد. روی این دستگاهها پد مخصوصی نصب میشود که با حرکت دورانی و رفت و برگشتی که دارد باعث از بین بردن خطوط روی بدنه خودرو میشود. این دستگاهها ضد آب نیستند و هنگام کار با آنها باید احتیاط کرد.
دستگاه پولیش در انواع مختلف تولید و عرضه شده است که متناسب با نیاز و نحوه عملکرد دستگاه میتوانید یکی را انتخاب کنید. البته پولیش ماشین به روش دستی هم انجام میشود که بیشتر برای خراشهای سطحی و نقاط کم و کوچک استفاده میشود. زیرا پولیش باعث خسته شدن دستها میشود و برای خراشهایی با وسعت زیاد ممکن است نتیجه خوبی نداشته باشد.
آموزش نحوه کار با دستگاه پولیش
برای اینکه بتوانید با دستگاه پولیش بدنه ماشین را درست کنید در ابتدا باید وسایل مورد نیاز را آماده کنید. برای پولیش ماشین به یک مکان سایه دار نیاز دارید و همچنین باید دستگاه پولیش، پد پولیش، پولیش مناسب ماشین، آب، سطل برای شستشو، مواد شوینده و… را تهیه کنید.
در مرحله بعد ماشین را به یک جای سایه دار منتقل کنید. جایی که کف زمین خاکی نباشد کف آسفالت یا چمن مناسب این کار است. زیرا هنگام شستشو ممکن است در زمین خاکی گل و لای به بدنه ماشین بچسبد.
سپس باید اطراف را از وسایل اضافی پاک کنید. زیرا پولیش ماشین ریخت و پاش زیادی دارد و باعث میشود به اطراف پخش شود. برای اینکه وسایل کثیف نشوند بهتر است آنها را از محل دور کنید یا روی آنها را بپوشانید. به هیچ وجه به بچههای کوچک اجازه ندهید نزدیک محل کارتان شوند.
در این مرحله نوبت به شستشوی ماشین میرسد. مواد شوینده را با آب مخلوط کنید و بدنه خودرو را بشویید تا از هر گونه آلودگی و کثیفی پاک شود. اگر گرد وخاک و کثیفیها پاک نشوند ممکن است خراشهای بیشتری روی ماشین ایجاد کنند. سپس اجازه دهید ماشین خشک شود. حال باید دستگاه پولیش را آماده کنید. برای این کار پد پولیش را مرطوب کنید و به دستگاه وصل کنید. مرطوب بودن پد به خاطر این است که آسیبی به بدنه وارد نکند. البته به این نکته باید توجه داشته باشید که ما در اینجا گفتیم پد باید مرطوب باشد، مرطوب بودن با خیس بودن فرق میکند.
پولیش را متناسب با میزان خراش روی بدنه خریداری کنید. سپس دستورالعمل را از روی برچسب ظرف پولیش بخوانید و مطابق آن عمل کنید. وقتی پولیش ماشین را تهیه کردید مقداری از آن را روی قسمتی که میخواهید پولیش بزنید بریزید. میتوانید پولیش را روی پد هم بریزید. سپس دستگاه را روشن کنید و با فشار یکنواخت اجازه دهید دستگاه پولیش کارش را انجام دهد.
دستگاه با حرکات دورانی یا رفت و برگشتی خود خراشها را از بین میبرد. شما فقط باید دستگاه را ثابت نگه دارید و جلو و عقب ببرید، بقیه کار را خود دستگاه انجام میدهد. حتما به میزان فشاری که به دستگاه وارد میکنید دقت کنید ممکن است با فشار زیاد رنگ بدنه را نابود کنید.
این کار را تا زمانی ادامه دهید که سطحی صاف و شفاف ببنید. بعد دستگاه را خاموش کنید و نقطه دیگر را برای پولیش زدن آماده کنید و دوباره مراحل بالا را تکرار کنید. در مدت زمانی که پولیش ماشین انجام میشود باید خونسرد باشید و از عجله کردن بپرهیزید. حتما پد پولیش را تا آخر مرطوب نگه دارید. برای این کار میتوانید شلنگ آب را روی قسمتی که پولیش میخورد قرار دهید تا خیس شود و پد را مرطوب کند.
وقتی لبهها را پولیش میزنید خیلی مراقب باشید زیرا این قسمتها حرکات سریعتری روی دستگاه دارند و ممکن است رنگ آنها دچار آسیب شود. در پایان کار حتما پد پولیش را بشویید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر دچار پارگی یا خوردگی شده آن را برای پولیش کاری بعدی عوض کنید. زیرا پد خراب به بدنه آسیب میزند. برای اینکه نتیجه کار را ببینید بهتر است با یک دستمال پرزدار باقی مانده پولیش را از بدنه پاک کنید و یا اینکه با آب خالی یک بار ماشین را بشویید.
سپس بگذارید خشک شود و آن را بررسی کنید و ببنید جایی بدون پولیش مانده یا نواحی پولیش خورده به درستی صاف شدهاند در غیر این صورت دوباره دستگاه پولیش را روشن کنید و تا به نتیجه دلخواه نرسیدی دست از کار نکشید.
بعد از اتمام کار ماشین را واکس بزنید. واکس باعث میشود پولیش ماشین ماندگاری بیشتری داشته باشد و به شفافیت رنگ نیز بیافزاید. همچنین واکس باعث مراقبت بدنه ماشین در برابر نور خورشید هم میشود.
برای این کار مقداری از واکس مخصوص را روی پد بمالید و روی بدنه ماشین بکشید و اجازه دهید واکس خشک شود. برای اینکه بدانید واکس خشک شده یا نه با انگشت امتحان کنید. انگشتتان را روی جاهایی که واکس زدید بکشید اگر واکس به انگشتان نچسبید یعنی خشک شده است. بهتر است واکس زدن را هم در محیط سایهدار انجام دهید.
جمع بندی
پولیش ماشین برای شفاف شدن و از بین بردن ماتی رنگ مناسب است. همچنین اگر بدنه خودرو خط و خشی داشته باشد آن را از بین میبرد و یک سطحی صاف و یکدست و شفاف ایجاد میکند. دستگاه پولیش این کار را بهترین کیفیت و سرعت انجام میدهد فقط باید دست شما هنگام پولیش با دستگاه ثابت باشد تا مشکلی در رنگ ماشین ایجاد نشود.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.