در این مقاله بخوانید
سنسور یخچال چیست؟ اگر این قطعات آسیب ببینند چگونه تعویض می شوند؟ علت خراب شدن سنسور یخچال چیست و چگونه میتوان مانع از آسیب دیدن آن شد؟ خطاهایی که بیانگر خرابی سنسور یخچال فریزر است کدامند؟ روش های فراگیری این حرفه و استفاده از دوره آموزش تعمیرات یخچال فریزر چگونه است؟
برای یافتن پاسخ پرسش های گفته شده با ما همراه باشید.
مقدمه
از ضروریترین لوازم مورد نیاز هر منزل در دنیای امروز یخچال فریزر است. این وسیله ساختار نسبتا سادهای دارد و از قطعات مختلف به هم وابسته ای ساخته شده که آسیب دیدگی هر کدام میتواند سبب ایجاد مشکل برای سایر قسمت ها شود. در ادامه به بررسی وظیفه بعضی از این قطعات مثل سنسور یخچال و ارتباط آنها با سایر قطعات خواهیم پرداخت.
سنسور یخچال چیست؟
به طورکلی سنسور یخچال را میتوان قطعهای نامید که کنترل کردن بخشهای مختلفی را بر عهده دارد و در صورت بروز مشکل در هر قسمت از یخچال فریزر ابتدا سنسورآن بخش دچار مشکل میشود. همانطور که گفته شد هر بخش از یخچال سنسور خاص خود را دارد که این سنسورها عبارتاند از:
- سنسور دمای یخچال: کنترل کننده دمای یخچال فریزر بوده و در صورت آسیب دیدن کنترل دما در یخچال فریزر به درستی صورت نمیگیرد. اگر دمای کابین یخچال با استاندارد تعریف شده برای این قطعه همخوانی نداشته باشد، کمپرسور یخچال را مجبور میکند تا بیشتر کار کند یا اینکه اگر مشکل جدیتر باشد فرمان اصلی خود را به اتومات یخچال فریزر خواهد داد.
با شناخت وظیفه این قطعه و تشخیص به موقع سالم یا خراب بودن آن میتوان به راحتی این قطعه را تعویض کرده و از خسارت بیشتر جلوگیری کرد.
- سنسور دمای محیط: وظیفه این سنسور تنظیم میزان ولتاژ جریان ورودی به یخچال فریزر است. در صورتیکه اگر یخچال در محیطی گرم یا به طور مثال زیر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد این سنسور یخچال آسیب دیده و نیز مصرف برق آن نیز به طرز چشمگیری افزایش مییابد.
- سنسور کنترل دمای فریزر: سومین نوع سنسور یخچال، سنسور دمای فریزر بوده که مسئول کنترل عملکرد فریزر خواهد بود و درست مثل سنسور یخچال در مورد اول سبب افزایش فشار روی کمپرسور و یا اتومات خواهد شد. لذا توصیه میشود در صورت بروز مشکل برای این قطعه حتما آن را با قطعه فابریک تعویض کنید.
- سنسور دیفراست: سنسوری که برای محافظت از اپراتور در یخچال فریزرهای جدید تعبیه میشود سنسور دیفراست نام دارد. سنسور دیفراست همچنین وظیفه جلوگیری از برفک زدن یخچال فریزر را نیز به عهده داشته و در صورت تشخیص گرما روی برد المنت جریان برق را قطع میکند تا از برفک زدن فریزر جلوگیری شود.
- سنسور دمای کمپرسور: یکی از مهمترین انواع سنسور یخچال، سنسور دمای کمپرسور است زیرا کمپرسور قلب یخچال بوده و در صورت بروز مشکل زیان مالی زیادی ایجاد خواهد شد. در صورت خراب بودن سنسور کمپرسور دمای یخچال فریزر بالا رفته و حتی امکان دارد این قطعه بسوزد.
اگر این قطعات آسیب ببینند چگونه تعویض میشوند؟
بهترین راه تعویض هر قطعه الکترونیکی کمک گرفتن از افراد ماهر در این زمینه یا تکنسینهای شرکت سازنده یخچال است و توصیه میشود هرگز در منزل اقدام به تعویض این قطعات نکنید. تنها نکتهای که باید به آن توجه کرد فابریک و نو بودن قطعه مورد نظر است. همچنین پیش از تعویض سنسور یخچال ابتدا باید این قطعات را عیبیابی کنید و مطمئن شوید که ایراد اصلی از این قطعه است. در ادامه به نحوه تعویض بعضی از انواع این سنسورها میپردازیم.
- اولین سنسوری که به توضیح در مورد آن میپردازیم سنسور دیفراست یخچال است: این سنسور وظیفه یخ زدایی و برفک زدایی یخچال فریزر را برعهده داشته و در صورت ایجاد برفک با روشن کردن هیتر برفکها را ذوب میکند.
اگر این سنسور یخچال آسیب ببیند شاهد ایجاد برفک بسیار زیادی در یخچال خواهیم بود و نیاز است یک تکنسین با تجربه آن را تعویض کند.
- دومین سنسور یخچال، سنسور محیط یخچال است که مسئول کنترل دمای محیط اطراف و میزان جریان برق است. برای تعویض این سنسور ابتدا برق را قطع کنید، سپس محل دقیق سنسور را پیدا کنید و پوشش پلاستیکی محافظ آن را بردارید. پس از آن سوکت را متصل کنید. سنسور محیطی به یخچال فریزر را از یخچال جدا کنید و سنسور جدید را متصل کنید، توجه کنید مدل و نوع سنسور جدید با سنسور یخچال قبلی یکسان باشد.
تقریبا تعویض کردن تمام سنسورهای یخچال فریزر به همین صورت انجام میشود. تنها نکتهای که لازم است حتما به آن توجه کنید این است که قبل از تعویض سنسور یخچال هر نوعی که باشد ابتدا جریان برق را قطع کنید، همچنین قطعه مورد استفاده با سنسور خراب شده دقیقا یکسان باشد.
علت خراب شدن سنسور یخچال و جلوگیری از خرابی آن
اولین و رایج ترین دلایل آسیب دیدن سنسور یخچال باز بودن بیش از حد درب یخچال فریزر است و راهکار پیشنهادی نیز بسیار آسان است. توصیه میشود درب یخچال فریزر را مدت زیادی باز نگذارید.
دومین مشکل خراب بودن ترموستات یخچال است که سبب ایجاد تغییر دمای چشمگیر یخچال شده و برای سنسور دمای یخچال و دمای فریزر مشکل ساز خواهد شد، پس بهتر است هر چه سریعتر ترموستات آسیب دیده تعویض شود.
سومین دلیل خراب شدن سنسور یخچال آسیب دیدن کمپرسور است که در صورت بروز این مشکل دمای یخچال فریزر به طورکلی کاهش پیدا نمیکند و بیشتر سنسورهای یخچال آسیب میبینند و در نهایت خرابی سیستم دیفراست هم میتواندسبب خراب شدن سنسور دیفراست شده و باعث افزایش برفک جایخی در یخچال فریزر شود.
خطاهای بیانگر خرابی سنسور یخچال فریزر
در ساختار اکثر یخچالهای امروزی صفحه نمایشی طراحی شده است که وضعیت دمایی، آسیبهای احتمالی به قطعات مختلف و انواع حالتهای یخ و آب بودن یخچال فریزر را نشان میدهد. در ادامه به تعدادی از این خطاها اشاره خواهیم کرد، اما پیش از اشاره لازم است بدانید واژه خطا را در انگلیسی با کلمه Error بیان میکنند و چون این زبان، زبان واحد اکثر وسایل برقی است ما نیز با این واژه بحث را ادامه خواهیم داد.
خطاها برای هر شرکت سازنده متفاوت هستند، اما تعدادی که گفته میشود برای بیشتر یخچالها جوابگو است. خطای سنسور محیطی فریزر را با (E1) نشان میدهند و به این معناست که باید این سنسور هر چه زودتر تعویض گردد،
(E2) نماد خطای سنسور محیطی یخچال است. همچنین خطای سنسور دیفراست فریزر را با (E4) بیان میکنند. خطای سنسور دیفراست یخچال و خطای سنسور بیرونی یخچال فریزر به ترتیب با نمادهای (E6) و (E7) نشان داده می شود.
همچنین برای بیان خطای سنسور رطوبت یخچال فریزر از (E13) استفاده میشود. علاوه بر خطا در سنسور یخچال ممکن است ارور مشاهده شده در یکی از سیستمها باشد که به ترتیب (E24) و (E25) بوده و مفهوم خطا در سیستم دیفراست فریزر و ارور در سیستم دیفراست یخچال را دارد.
اگر یخچال فریزر صفحه نمایشگر نداشته باشد عیب یابی کمی سخت خواهد شد و باید براساس شواهد و مشکل ایجاد شده سنسور خراب را تشخیص دهید. به طور مثال اگر یخچال شما برفک زیادی تولید میکند مشکل میتواند از سنسور دیفراست باشد.
یا اینکه اگر میزان مصرف برق بالایی دارد احتمالا ایراد از سنسور دمای محیط است. همچنین اگر دمای کابین یخچال بالا باشد احتمالا ایراد از سنسور دمای محیطی یخچال است.
البته لازم به توضیح است امکان دارد، بیشتر مشکلات گفته شده از سنسور یخچال نباشد و سایر قسمتهای آن آسیب دیده باشند. در نتیجه برای اطمینان بیشتر و پیش از تعویض سنسور یخچال حتما از یک یخچالساز مجرب مشورت بگیرید.
نتیجه گیری
هر قطعه از یخچال کاربرد مشخصی دارد و حتی آسیب دیدن کوچکترین قطعه از یخچال نیز میتواند تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد سایر قسمتها داشته باشد. یکی از همین قطعات کوچک سنسور یخچال است که طبق توضیحات گفته شده، انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها وظیفه خاصی در سیستم کلی یخچال فریزر برعهده دارند.
داشتن اطلاعات کافی در رابطه با ساختار، عملکرد و حتی نحوه عیب یابی و تعویض این سنسورها از جمله اطلاعات عمومی است که پیشنهاد میشود هر شخصی داشته باشد. به علاوه شغل یخچالسازی ی تعمیر یخچال یکی از شغلهای پردرآمد و نسبتا کم زحمت به شمار میآید که علاوه بر درآمدزایی برای خود فرد میتواند زمینه را برای اشتغال افراد دیگر نیز فراهم کند.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات تعمیرات یخچال فریزر ۱۱۸فایل نیز دیدن فرمایید.