در این مقاله بخوانید
پولیش دستی خودرو چه تفاوتی با روش دستگاهی دارد؟ آیا میدانید نحوهی پولیش کاری دستی به چه صورت است؟ به نظر شما کدام روش در پولیش کاری بهتر است؟ چگونه آموزش پولیش خودرو با دستگاه را فرا بگیریم؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم پس با ما همراه باشید.
مقدمه
امروزه پولیش کاری از طریق دو روش صورت میگیرد. این دو روش عبارتاند از روش دستی و روش دستگاهی. هیچ یک از این روشها بر دیگری برتری ندارد و هر یک برای کاربردی خاص انتخاب میشوند.
چیزی که در اینجا مهم است این است که فرد باید تشخیص دهد که در چه موقعیتی از پولیش دستی خودرو و در چه مواردی از پولیش کاری دستگاهی استفاده نماید. در ادامه قصد داریم نحوهی پولیش کاری دستی را به شما آموزش دهیم.
پولیش کاری دستی چیست؟
نوعی روش پولیش کاری است که در آن به جای استفاده از دستگاه، پولیش زدن از طریق دست و توسط خود فرد انجام میگیرد.
تفاوت پولیش کاری دستی و پولیش کاری دستگاهی
بسیاری از افراد این گونه تصور میکنند که روش دستی در پولیش کاری یک روش قدیمی است و در عوض روش پولیش کاری با دستگاه یک روش جدید و مدرن میباشد. این تصور کاملا اشتباه است. زیرا هر یک از این روشها در حال حاضر کاربرد خاص خود را دارند. فرض کنید که قسمتی از لبهی خودرو دچار شکستگی شده است و شما قصد بازسازی آن را دارید.
اما به علت حالت مخصوص این قسمت شما باید از پولیش دستی استفاده نمایید تا بتوانید از طریق دست پولیش را به محل مخصوص بزنید و در نهایت به نتیجه دلخواه خود برسید. یا فرض نمایید که قصد پرداخت بخشی از سطح خودرو را دارید که دچار فرو رفتگی شده است، در این صورت امکان استفاده از پولیش کاری با دستگاه وجود ندارد.
در موارد دیگر بسیاری از افراد متخصص پولیش کاری به روش پولیش با دستگاه اعتقادی ندارند. نظر این گونه افراد این گونه است که پولیش دستی دارای دقت و ظرافت بیشتری است و در صورت انجام این کار با دست کیفیت نهایی کار بهتر خواهد بود. اما باید دقت داشته باشید که در تمام موارد نمیتوان از پولیش کاری دستی استفاده کرد، بلکه در بعضی اوقات لازم است حتما از روش پولیش زدن توسط دستگاه استفاده شود.
موارد استفاده از پولیش کاری دستی
در مواردی خودروی شما در قسمت رنگ هیچ صدمهای ندیده است اما شما مایل هستید بعد از گذشت مدتی برای رفع ماتی رنگ خودرو و یا افزایش میزان جلوهی رنگ آن پولیش کاری کنید. مات شدن رنگ خودرو ممکن است به علتهایی چون گرد و خاک، موقعیتهای مختلف جغرافیایی، برخوردهای کوچک ایجاد شود.
خراشهایی که در اثر عوامل مختلف مثل سنگریزهها یا اشیا گوناگون بر روی رنگ بدنهی خودرو ایجاد میشوند را میتوان از طریق پولیش دستی رفع کرد. در تصادفات جزئی و کلی که موجب آسیب به رنگ خودرو میشود، میتوان از پولیش کاری دستی استفاده کرد.
نکتهی مهم در این گونه مواقع این است که گاهی شدت تصادف زیاد است که خودرو نیاز به صافکاری و رنگ کاری مجدد دارد. در این صورت باید بعد از انجام این کارها پولیش دستی صورت بگیرد.
ابزار و وسایل ضروری برای پولیش کاری دستی
بهطور کلی شما اگر قصد یک پولیش کاری دستی را داشته باشید به وسایل خاصی احتیاج نخواهید داشت. کل وسایل مورد نیاز شما یک بسته یا قوطی پولیش مرتبط بار کار شما، همراه با چند تکه پارچه نرم یا حوله است.
انتخاب پوليش مناسب
همانطور که در بالا ذکر شد شما در کار با پولیش کاری دستی به یک پولیش مرتبط با کار خود نیاز. خواهید داشت. منظور از پولیش مخصوص کار این است که با توجه به نوع آسیبی که به بدنه خودروی شما وارد شده است، باید پولیش مخصوص کار خود را انتخاب کنید. انواع پولیش عبارتاند از پولیش زبر و پولیش نرم.
پولیش زبر را بیشتر برای خراشهای عمیق و پولیش نرم را اکثرا برای خط و خشهای جزیی و ظریف به کار میبرند. در صورتی که پولیش مناسب کار خود را انتخاب نکنید، ممکن است به رنگ بدنهی خودرو بزنید.
نحوه پولیش کاری دستی
- پیش از انجام پولیش کاری حتما دقت کنید که بدنهی خودروی شما گل و لای یا آلودگی نداشته باشد. بهترین کار این است که پیش از انجام پولیش دستی یک بار بهطور کامل خودروی خود را بشویید یا به کارواش بدهید. زیرا که ذرات این آلودگیها در هنگام پولیش کاری باعث خط و خش بر روی خودرو میشوند.
2. بعد از آن که خودروی خود را کامل تمیز کردید آن را در مکانی بگذارید که خشک شود. دقت کنید که این محل نه باید خیلی سرد و نه باید خیلی داغ باشد تا باعث ماسیده شدن مادهی مصرفی نشود. همچنین مکانی که خودرو را در آنجا نگهداری میکنید باید از نور مستقیم خورشید دور باشد.
3. لازم به ذکر است که باید در صورتی از پولیش زبر در پولیش کاری استفاده کنید که خطوط عمیق بر روی بدنه ایجاد شده باشد. در صورت انتخاب نادرست پولیش زبر شما نه تنها باعث رفع خط و خشها نمیشوید، بلکه حتی آنها را افزایش میدهید و موجب ایجاد یک سطح مات در خودرو میشوید. همچنین لازم است بعد از به کار بردن پولیش زبر از یک پولیش نرم هم استفاده کنید تا رنگ خودرو درخشان شود.
4. حوله یا دستمال ضخیم و پاکیزهی خود را تا بزنید تا ضخامت بیشتری پیدا کند. هر چقدر این ضخامت پارچه بیشتر باشد، دست شما در هنگام انجام پولیش دستی راحتتر خواهد بود. دقت کنید که دستمال اول برای پولیش کاری و دستمال بعدی برای پاک کردن آن به کار میرود.
5. اول میزان مناسبی از پولیش را بردارید و به رنگ بدنهی خودروی بزنید. سپس با دستمالی که برای این کار آماده کردهاید پولیش را به بدنهی خودرو بمالید. حرکتی که برای این کار انجام میدهید باید با سرعت و فشار یکسانی صورت بگیرد. همچنین این حرکت باید مداوم باشد.
6. شما میتوانید برای این کار از یک حرکت دوار یا خطی استفاده کنید. حرکت دوار همان حرکت چرخشی است. نوع حرکت به انتخاب خود شما بستگی دارد اما توجه داشته باشید که هر نوع حرکتی را که انتخاب نمودهاید باید تا آخر کار همان را ادامه دهید.
7. اگر میتوانید جهت خط و خش های روی رنگ بدنه پی خودرو را تشخیص دهید، بهترین حرکت برای رفع آنها این است که عکس این جهت آنها را پولیش کاری نمایید. در حرکت دوار هم میتوانید جهت برعکس را به کار ببرید.
8. بعد از آن که کل خودرو را پولیش دستی نمودید. بهتر است با یک حوله چربیهای پولیش را رفع نمایید. البته میتوانید در عوض این کار یک بار خودرو را شستشو دهید. بعضی از افراد روش اول را با استفاده از حولهی مرطوب انجام میدهند. بعضی دیگر هم از حولهی خشک استفاده میکنند. انتخاب این روشها کاملا دلخواه و سلیقهای است.
جمع بندی
پولیش کاری بدنه خودرو باعث درخشندگی و براق شدن آن میشود و همچنین خط و خشهایی که به دلایل مختلف بر روی بدنه خودرو جا خوش کردهاند را از بین میبرد. انجام پولیش کاری به دو روش پولیش دستی و پولیش توسط دستگاه انجام میشود که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در این مقاله نحوه انجام پولیش دستی شرح داده شد که امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش کاری خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.