در این مقاله بخوانید
تاتو بدن چیست؟برای تاتو روی بدن از چه وسیلههایی استفاده میکنند؟ چطور آموزش طراحی تاتو را فرا بگیریم؟ آیا از خطرات و عوارض تاتو روی بدن خبر دارید؟
برای یافتن پاسخ این سوالات با ما همراه باشید.
مقدمه
امروزه یکی از پرخطرترین کارهایی که انسانها روی بدن خود انجام میدهند تاتو بدن است که به آن خالکوبی نیز گفته میشود. در زمان های قدیم روی بدن و صورت کسانی تاتو دیده میشد که به گونهای ضد اجتماعی به شمار میرفت. اما در جهان امروز تاتو بدن به گونهای شایع و مد شده است که همه روی دست، صورت و بدن خود تاتو میزنند. اما در کنار برخی جذابیتها تاتو عوارضی نیز دارد، لذا در ادامه به بررسی عوارض تاتو میپردازیم.
تتو بدن چیست؟
تاتو کردن ایجاد نقشها و یا تصاویری به وسیله رنگ است که بر روی بدن و صورت ایجاد میشود و معمولا از بین نمیرود. البته این امر بستگی به رنگ و کار تاتو کار دارد که ماندگاری آن چقدر باشد. رنگ تاتو بدن توسط دستگاه و سوزن در زیر لایههای پوستی تزریق میشود. در گذشتهها با داغ کردن آهن و با قرار دادن آن روی پوست بدن نقشهایی را میزدند، اما امروزه این کار و طرحهای مختلف توسط آرایشگران و تاتو کاران به وسیله سوزن و جوهر انجام میشود.لازم به ذکر است تاتو بدن بیشتر جنبه تزئینی دارد.
عوارض تاتو روی پوست
تاتو بدن با سوزنهای مخصوص و تزریق جوهر یا رنگ در لایه زیرین پوست بدن و صورت انجام میشود. با این کار رنگ به داخل پوست نفوذ کرده و تصویر یا طرح مورد نظر روی آن حک میشود. عوارض تاتو خیلی بیشتر از فواید آن است، که در ادامه به عوارض و مشکلاتی که تاتو دارد اشاره میکنیم.
- واکنش آلرژیک: برخی رنگهای تاتو به خصوص رنگهای قرمز، زرد، سبز و آبی باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی پوستی در محل تاتو میشوند. این مشکل ممکن است بعد از گذشت سالها مانند خارش پوستی در همان ناحیه بروز کند.
- عفونت پوستی: در برخی افراد پس از تاتو بدن عوارض دیگری مانند عفونت پوستی، قرمزی پوست، ورم، درد، ترشح چرک و… ممکن است رخ دهد. برای تاتو بدن از سوزنهایی استفاده میکنند که اگر آلوده باشند باعث بروز بیماریهایی از جمله هپاتیت B و انواع هپاتیت دیگر در فرد میشود. در کشور آمریکا انجمن پزشکان مطرح کردهاند برای اطمینان از سالم بودن افرادی که تاتو زدهاند باید برای انتقال و دادن خون یک سال از زمان تاتو زدن گذشته باشد.
- بیماری پوستی دیگر: یکی دیگر از عوارض تاتو ایجاد برآمدگیهایی به نام گرانولومس در اطراف جوهر تاتو است. همچنین انجام دادن تاتو میتواند باعث بروز بیماری پوستی کلویید شود. نکته مهم قبل از انجام تاتو بدن این است که اگر فردی قبل از کندن زخم و یا ایجاد ضایعه پوستی کلویید داشته باشد باید از تاتو زدن خوداری کنند.
- بیماریهای خونی: یکی دیگر از عوارض تاتو این است که اگر وسایلی که با آن تاتو را انجام میدهند آغشته به خون آلوده باشند، میتوانند به بیماریهایی مانند سل، هپاتیت بی، بیماری کزاز و بیماری اچ آی وی منجر شوند.
- مشکلات انجام تصویر برداری ام آر آی: در موقعیتهایی که فرد به انجام دادن ام آر آی نیاز دارد، وجود تاتو بدن و یا آرایش دائم داشتن در فرد باعث بروز مشکلاتی مانند سوزش و ورم در نواحی حین معاینه کردن شود. همچنین وجود رنگدانههایی که در تاتو وجود دارند ممکن است با کیفیت عکس تداخل پیدا کنند و باعث دیده شدن خالهایی در عکس نهایی شوند که این عمر پزشک را در تشخیص مشکل فرد دچار مشکل میکند.
- مخفی کردن سرطان پوست: یکی دیگر از عوارض تاتو این است که میتواند علائم بیماریهایی مانند خالهای قرمز پوستی و یا سرطان پوست را مخفی کند و جوشهایی که در اثر این بیماریها روی بدن و پوست ایجاد میشود را پنهان کند.
- کبودیها: در هنگام تاتو کردن و در حین وارد کردن سوزن روی پوست ممکن است سوزن به رگی خونی اثابت کند و باعث هماتوم روی پوست شود. هماتوم یعنی پاره شدن رگ در زیر پوست و ایجاد لختههای خون در زیر پوست. به مرور این کبودیها از بین میرود ولی وجود کبودی در روی پوست و بدن چندان خوشایند به نظر نمیرسد.
- فشار روی سیستم لنفاوی: تاتو بدن باعث فشارهایی روی سیستم لنفاوی میشود. این اتفاق زمانی رخ میدهد که اطراف منطقه تاتو دچار التهاب شود. این امر باعث میشود گرههایی در اطراف ناحیه تاتو ظاهر شوند که این گرهها را گرانولوم میگویند.
- شکستن سد دفاعی پوست: از دیگر عوارض تاتو میتوانیم به شکستن سد دفاعی پوست اشاره کنیم. پوست اولین دفاع کننده بدن ما در برابر میکروب و ویروسهای پوستی است. در زمان تاتو کردن این سد دفاعی بدن سوراخ میشود، به همین دلیل هر سوزنی که وارد پوست میشود ممکن است همراه خود میکروبها را وارد پوست کند.
- رنگ تاتو: رنگهای جوهر تاتو ممکن است ایمنی بدن را تحریک کنند و با تاتو کردن سلولهای پوستی ملتهب و به رنگ بنفش درآیند، که این روند باعث میشود روی پوست دانههای ملتهبی به شکل تسبیح ظاهر شوند.لازم به ذکر است کسانی که مشکل ضعف سیستم ایمنی بدن را دارند به هیچ عنوان نباید تاتو بدن و صورت انجام دهند.
- پاک نشدن رنگ تاتو: اگر موقع تاتو کردن جوهر به لایه ماندگار پوست رسیده باشد برای همیشه باقی میماند و قابل پاک شدن نیست. اما اگر جوهر تاتو به لایه سطحی پوست تزریق شده باشد کم کم رنگ خود را از دست میدهد و به مرور از بین میرود و یا اگر جوهر تاتو کربنی باشد میتوان آن را با لیزر کردن پاک کرد. همچنین اگر رنگها قرمز، قهوهای و زرد باشند به دلیل وجود آهن در این رنگها قابل پاک شدن نیستند، حتی با لیزر کردن ناحیهای که تاتو روی آن قرار دارد رنگ تیرهای از خود به جای میگذارد.
- تاتو کردن خط چشم: خانمها برای خلاص شدن از آرایش چشم به تاتو کردن پشت پلک روی میآورند، در حالی که از عوارض تاتو آگاهی کافی را ندارند. در مواقعی که آرایشگر در حال تاتو کردن خط چشم است ممکن است سوزن به بافتهای چشم آسیب جدی وارد شود و گاهی اگر سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود باعث پاره شدن پلک و همچنین آسیب به بافت کره چشم میشود.
نتیجه گیری
در زمانهای بسیار قدیم تاتو وجود داشته است و افراد برای خاکوبی و یا تاتو آهنی را داغ میکردند و روی محلی که میخواستند میگذاشتند. اما امروزه تاتو بدن در بین مردم رایج شده است و در همه افراد طبقات مختلف وجود دارد. تاتو کردن با وسایلی همچون سوزن و جوهر انجام میشود. انجام تاتو عوارض جدی را در پی دارد و همانطور که اشاره کردیم مهمترین عوارض تاتو بیماریهای پوستی است.
شما می توانید سایر مقالات تاتو بدن 118فایل را برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.