در این مقاله بخوانید
در هر تولیدی برا تولید محصولات به یک پک ابزار مخصوص و مواد مخصوص جهت تولید محصول مورد نظر نیاز داریم، در صنعت ساخت میز رزین همانند دیگر تولیدی ها نیاز به یک چک ابزار مخصوص همراه با مواد مخصوص داریم که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
وسایل کار ساخت میز رزین
جدا کننده قالب
- اسپری جداکننده سیلیکون
- مایع جدا کننده سیلیکونی
- واکس جدا کننده سیلیکونی
- نوار چسب جداکننده سیلیکونی
قالب جهت ریخته گری
- صفحات پلکسی ( قیمت بالا و نیاز به چهارچوب )
- بهترین قالب MDF و از نوع های گلاس یا صابونی
- ساخت قالب با ورق پلی پروپیلن
- ساخت قالب با مایع سیلیکونی یا قالب های آماده ( نیازمند به تخصص )
رنگ ها و پودر ها
- رنگ جوهری (آبی، قرمز، زرد)
- رنگ پودری
- پودر صدفی
- پودرکروم
- پودر بک لایت
- پودرشب تاپ
- پودر طلایی
- پودر نقره ای
- اکریلیک
- رنگ خمیری
لوازم پولیش کاری
- نمد گیلانس نرم
- نمد گیلانس زبر
- پد پولیش پنبه ای یا معروف به پوست بره
مواد پولیش کاری
- پولیش نرم اتومبیلی
- پولیش زبر اتومبیلی
- واکس پولیش P2 wax
- شیر پولیش اتومبیلی
ابزار ساخت میز رزین
سنباده
اولین چیزی که نیاز داریم سنباده است، در این صنعت از سنباده برقی هایی که تیغه آن حالت ورقه ای دارد استفاده می کنند و استفاده آن برای روی میز است زیرا زمانی که ورقه ای را بر روی میز قرار میدهند برای یکسان سازی قطعات از این سنباده ها استفاده می کنند.
از اساسی ترین لوازمی که برای ساخت میز رزین اپوکسی نیاز دارید میتوان به سنباده اشاره کرد. از سنباده بعد از خشک شدن رزین اپوکسی استفاده میشود بدین صورت که وقتی رزین اپوکسی خشک شد روی آن سنباده میکشید تا سطح رزین هموار و یکسان شود و آن را برای مرحله بعد که پولیش است آماده میکنید.
در صورتی که قسمتی از میز ترک برداشته باشد شما با استفاده از سنباده می توانید سطح آن را صاف کنید و ترک را از بین ببرید و حتی قسمت هایی از میز که ممکن است برنده و تیز باشد را با استفاده از این سنباده ها می توانید صاف کنید.
نکته : هنگام سوهان کشی حتما از ماسک استفاده کنید زیرا گرد شیشه و یا ورقه ها و یا شیشه ها برای راه تنفس و دستگاه تنفسی شما کاملا خطرناک است و مشکل ساز می شود.
- بسته به نیاز از سنباده 40، 60، 80
- برگه سنباده شماره 100
- برگه سنباده 200
- برگه سنباده شماره 400
- برگه سنباده شماره 600
- برگه سنباده شماره 800
- برگه سنباده شماره 1000
- برگه سنباده شماره 1500
- برگه سنباده شماره 2000
- برگه سنباده شماره 3000
اره
برای برش دادن چوب ها و طراحی آن نیاز به اره دارید که برای این کار از دو نوع اره، اره دستی و اره خودکار استفاده می کنند اما عموم مردم به علت سخت بودن سطح برخی چوب ها و دیگر موارد از اره خودکار استفاده می کنند. اینکه چه نوع اره ای را انتخاب میکنید بستگی به سلیقه شما دارد. اما چیزی که مهم تر از سلیقه است مکانی است که می خواهید ان را اره کنید زیرا بسته به مکان آن است که تعیین می کند اره مناسب کار شما کدام یک می تواند باشد.
وسایل ترکیب اپوکسی و هاردنر
میزان استفاده از مواد تعیین کننده مکان برای ترکیب مواد است در صورتی که مدار مواد شما کم باشد یک ظرف پلاستیکی و چوب بستنی برای آن کافی است و برای استفاده های بزرگتر از یک سطل و یک هم زن برقی استفاده کنید.
ترازو دیجیتال جهت اندازه گیری مواد مورد استفاده
شما برای وزن کردن مقدار هاردنر و اپوکسی به ترازو دیجیتالی احتیاج دارید. اگر در اندازه گیری و نسبت مخلوط کردن این دو ماده دچار اشتباه شوید، رزین اپوکسی شما مرحله ی پخت را طی نمیکند و میز اپوکسی شما چسبناک و آدامسی میشود و دیگر آن حالت رقیق برای پر کردن منافذ شما را نخواهد داشت.
چسب
اگر میز اپوکسی شما چوبی است، که اغلب میزهای رزینی چوبی هستند و سوراخ از هر دو طرف آن می گذرد، هنگام ریختن رزین اپوکسی باید توجه داشته باشید که یک طرف آن را به وسیله چسب مسدود کنید تا اپوکسی از سمت دیگر آن خارج نشود. چسب مورد استفاده در این کار در ایران در دسترس نیست اما شما با استفاده از چسب های دیگر می توانید جایگزین خوبی برای این نوع چسب پیدا کنید تا مشکلی برای کار شما پیش نیاید.
ابزار حباب گیری
هنگام انجام دادن فعالیت و ترکیب کردن مواد ممکن است بر روی سطح آن حباب های قرار بگیرد که این حباب در ادامه کار برای شما مشکل ایجاد می کنند و یا هنگام استفاده از مواد مخصوصا موادی که رقیق هستند مخصوصا هنگام ریختن آن بر روی سطح سبب ایجاد حباب هایی می شود و ترکیدن آنها باعث می شود حفره کوچک گردی بر روی سطح خالی بماند و شکل کار شما را بهم بریزد بنابراین شما نیاز به یک ابزاری دارید که بدون ایجاد مشکلی این حباب ها را برطرف کنید.
وقتی که هاردنر و رزین اپوکسی را با یکدیگر مخلوط میکنید، تعدادی حباب بر روی ترکیب ما ایجاد میشود. علت تشکیل این حباب ها بوجود آمدن واکنش شیمیایی است و همین امر سبب خشک شدن رزین اپوکسی میشود. با گرم کردن رزین، حباب های تشکیل شده به روی سطح آن میروند و گرما باعث ترکیدن حباب ها میشود. شما میتوانید برای محکم کاری و خراب نشدن کار چوب خود، میتوانید از سرپیک شعله افکن یا سشوار صنعتی کمک بگیرید.
اتاق کار
اتاق کار یکی از مهم ترین قسمت های کار است زیرا شما باید اتاقی را تهیه کنید که بتوانید با خیال راحت و بدون هیچ اشکالی کارتان را پیش ببرید اتاقی که تمام ابزار مورد نیاز برای تولید میز رزین را دارا باشد و سطحی کاملا صاف را دارا باشد.
اتاق کار مناسب ساخت میز رزینی مهم است اما نگذارید شما را از ساخت میز اپوکسی باز دارد زیرا به شکلی طراحی نشود که فقط مخصوص انجام کار خاصی باشد تا بتوانید انواع میز های رزینی را طراحی کنید. یک سطح صاف مانند میز و محیط کارگاهی فاقد از گرد و غبار از لزومات کار شما میباشد. اتاقی که انتخاب میکنید باید تهویه مناسب داشته باشد و دمای آن باید بین 25 تا 30 درجهی سانتی گراد باشد.
جمع بندی شرایط کارگاه رزین اپوکسی
- دمای کارگاه باید 25 تا 30 درجه سانتی گراد باشد.
- مجهز به کولر گازی برای فصل تابستان.
- مجهز به تهویه مناسب جهت خارج سازی بخارات رزین اپوکسی.
- محلی مناسب و بدون گرد و غبار.
- دارای سطحی صاف باشد.
- تمامی وسایل مورد نیاز برای تولید میز رزین را دارا باشد.
برای اطلاعات بیشتر سایر مقالات کسب و کار خانگی 118فایل را مطالعه کنید.