در این مقاله بخوانید
چگونه آموزش ساخت ظروف رزینی را به صورت حرفه ای یاد بگیریم؟ آیا می توان بدون قالب ظروف رزینی ساخت؟ انواع قالبای رزینی کدام هستند؟ کدام قالبها مصرف بیشتری دارند؟ برای ساخت زیر لیوانی و سینی و… چه نوع قالبی مناسب است؟ ساخت ظروف رزینی بدون قالب و با قالب چگونه انجام می شود؟ با ما همراه باشید تا جواب این سوالات را پیدا کنید.
مقدمه
امروزه از رزین استفادههای متعددی می شود که ظروف رزینی یکی از محبوب ترین محصولات آن به شمار می روند. می خواهیم به آموزش ساخت ظروف رزینی بدون قالب و با قالب بپردازیم و ببینیم آیا میشود بدون قالب ظروف رزینی ساخت! در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم.
آموزش ساخت ظروف رزینی بدون قالب
در اینجا به آموزش سینی رزینی بدون قالب می پردازیم البته تمامی ظروف رزینی را می توانید بدون داشتن قالب به این شیوه درست کنید. ابتدا وسایل مورد نیاز این کار را معرفی می کنیم.
وسایل مورد نیاز برای ساخت این سینی رزینی
- نایلون رومیزی ضخیم
- چسب کاغذی
- سیلیکون قالبگیری
- رنگ پودری صدفی
- رزین اپوکسی
- دستگیره
- چوب بستنی برای مخلوط کردن
- فندک اتمی
آموزش ساخت ظروف رزینی با قالب
برای ساخت سینی رزینی بدون استفاده از قالب ابتدا نایلون رومیزی را با سشوار گرم می کنیم تا حالت چروک به خود بگیرد. سپس دورتا دور نایلون را با چسب کاغذی روی سطح کار می چسبانیم تا فیکس شود. سپس با سیلیکون قالبگیری دورگیری میکنیم. در مرحله بعد رزین و هاردنر را با هم مخلط می کنیم و بعد از اختلاط این دو رنگ مورد نظر خود را اضافه میکنیم و مخلوط می کنیم.
برای درخشندگی بیشتر میتوانید از اکلیل یا رنگ صدفی مخصوص استفاده کنید. سپس یک لایه از رزین را روی سطح کار می ریزیم و اجازه می دهیم خشک شود بعد از خشک شدن سطح اول لایه دوم را اضافه میکنیم. با فندک اتمی حباب گیری میکنیم و قبل از خشک شدن کامل رزین دستگیرهها را داخل کار قرار می دهیم. بعد از خشک شدن کامل رزین دورتا دور کار را تمیز می کنیم. به همین راحتی سینی رزینی بدون قالب ساخته می شود.
وسایل مورد نیاز
- قالب سیلیکونی
- رزین و هاردنر
- ورق طلا
- رنگ دلخواه خمیری
- فندک اتمی
- وسیله برای همزدن رزین
مراحل انجام کار
برای این کار ابتدا رزین و هاردنر را با هم مخلوط می کنیم و به سه قسمت تقسیم می کنیم. یک قسمت از مخلوط رزین و هاردنر را بی رنگ می گذاریم و آن را به عنوان قسمت زیرین یا به اصطلاح لایه اول کار استفاده می کنیم. سپس در قسمت دوم مخلوط رزین رنگ دلخواه را اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم. در مرحله بعد مقداری از ورق طلا را در ظرف سوم رزین می ریزیم و با چوب بستنی به خوبی هم میزنیم تا مخلوطی یکدست ایجاد شود.
استفاده از ورق طلا اختیاری است. سپس رنگ را با قاشق پلاستیکی در دورتا دور قالب سیلیکونی می ریزیم. به این نکته توجه کنید که قالب شما باید کاملا خشک باشد و هیچگونه رطوبتی نداشته باشد. چرب نباشد و پرز یا چیز اضافی داخل قالب نباشد سپس کار را شروع کنید. بعد از اینکه دورتا دور قالب رنگ را را اضافه کردیم با قاشق چوبی دیگری ورق طلا را به مرکز قالب اضافه می کنیم سپس با رزین بی رنگ مرز بین رنگ و ورق طلا را پر می کنیم.
وقتی به این مرحله از کار رسیدیم با رنگ باقی مانده قالب را پر می کنیم. توجه کنید که مخلوط رنگ و رزین را مثل سری اول به دورتا دور قالب اضافه کنید. بعد از گذشت چند دقیقه حبابهایی روی کار ظاهر می شوند که با فندک اتمی حباب گیری می کنیم. بعد از گذشت 24 ساعت زیر لیوانی را از قالب جدا می کنیم و دور تا دور کار را به دلخواه رنگ آمیزی می کنیم. همین کار را می توانید برای ساخت سینی رزینی با قالب مخصوص خودش انجام دهید فقط برای ساخت سینی در دو مرحله باید رزین را اضافه کنید تا حجم کار به درستی ایجاد شود.
تا این قسمت از مقاله به ساخت انواع ظروف رزینی بدون قالب و با قالب پرداختیم در ادامه به معرفی انواع قالبهای رزینی اشاره میکنیم.
انواع قالبهای رزینی
در طول تاریخ، صنعتگران از قالبها برای ساختن همه چیز از تسلیحات عصر برنز تا محصولات مصرفی امروزی استفاده کردهاند. در حالی که قالبهای اولیه معمولا از سنگ شکل می گرفتند، علم مدرن موادی را به وجود آورده است که کار با آنها بسیار آسانتر کرده است.
1. قالب سیلیکونی
از قالبهای سیلیکونی میتوانید بدون ترس از شکسته شدن به مراتب استفاده کنید. آنها در برابر گرما و سرما، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و… بسیار مقاوم هستند. انعطاف پذیری سیلیکون کار با آن را آسان می کند. قالبهای سیلیکونی در مقایسه با مواد سفت تر مانند پلاستیک انعطاف پذیر و سبک هستند و پس از تشکیل کامل یک قطعه، جدا کردن آنها نیز آسانتر است احتمال شکستگی یا تراشه شدن کمتری دارند. میتوانید از قالبهای سیلیکونی برای شکل دادن به همه چیز، از اجزای مهندسی تا ساخت ظروف رزینی استفاده کنید.
2. قالبهای پلاستیکی
این قالبها محکم، صاف، سفت و سخت هستند و به ندرت نیاز به پوشش ضد چسب دارند تا قبل از ریختن رزین ریخته گری روی آنها اعمال شود. تنها عیب این قالبها این است که شما به فرم های ساخته شده توسط سازنده محدود میشوید. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که برخی از قالبها از پلاستیک هایی ساخته شدهاند که قابل استفاده مجدد یا زیست تخریب پذیر نیستند و از آنجایی که به صورت انبوه تولید میشوند، تأثیر قابل توجهی بر انتشار کربن دارند. بیشتر قالبهای رزین پلاستیکی هستند تا سفتی را افزایش دهند.
3. قالبهای لاتکس
قالبهای لاتکس انعطاف پذیر هستند، بنابراین استفاده از آنها عالی است. شما باید به اندازه کافی با رزین آزمایش کنید زیرا برخی از رزینها در قالب لاتکس نیاز به سخت کننده اضافی برای پخت دارند. همچنین، لاتکس در هنگام تشکیل قالبهای رزین بر دمای رزین تأثیر میگذارد.
جمع بندی
ما در این مقاله به ساخت ظروف رزینی بدون قالب و با قالب پرداختیم. همچنین با انواع قالب مناسب کار با رزین آشنا شدیم. شما می توانید با استفاده از قالبهای سیلیکونی، پلاستیکی و لاتکس بهترین ظروف رزینی را بسازید. البته اگر دسترسی به قالب ندارید به راحتی میتوانید بدون قالب نیز ظروف رزینی دلخواهتان را بسازید.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات رزین 118فایل دیدن فرمایید.