در این مقاله بخوانید
مکرومه چیست؟ آیا تا به حال برای خود کیف مدل صدف درست کردهاید؟ دوخت بدنه کیف چگونه است؟ آیا تاکنون آموزش کیف از طریق مکرومه بافی را یاد گرفتهاید؟ در این مقاله به سوالات شما پاسخ خواهیم داد. همچنین با آموزش مکرومه بافی در منزل میتوانید طرح های متنوع و جدیدی را ببافید و از این طریق به درآمد بالایی برسید.
مقدمه
کیف مکرومه مدل صدف باتوجه به اسمش به شکل صدف دریایی است. کیف مکرومه بافی مدل صدف هم به شکل آستردار و هم بدون آستر بافته میشود. در صورت تمایل حتی میتوانید برای این کیف زیپ هم قرار دهید. بافت این کیف از طریق نخ مکرومه این امکان را میدهد که کیف بافته شده موردنظر شل نباشد و به خوبی بایستد.
مکرومه چیست؟
در هنر مکرومه بافی با استفاده از نخ مکرومه که اسم دیگر آن نخ قیطان است و گونهای از نخهاست با گره و بافت زنجیرهای به تولید محصولات بافتنی زیبا میپردازند. این نخ دارای کاربردهای مختلفی است. از این نخ میتوان برای بافتن انواع کیف، صندل، تل، گوشواره و غیره استفاده کرد. همچنین ماندگاری و مقاومت این نخ بسیار بالا است. مکرومه بافی را میتوان با انواع میله و قلاب انجام داد.
آموزش کیف صدفی مکرومه بافی
مرحله اول ( بافت بدنه کیف )
در اولین مرحله از بافت این کیف مکرومه قرار است بدنه کیف را ببافیم. برای این کار ابتدا هشتاد و چهار زنجیر میبافیم که زنجیر هشتاد و دو و هشتاد و سه را به صورت پایه کوتاه انجام میدهیم.
به دلیل ضخامت این نخ بهتر است گرهی ابتدای کار را زیاد سفت نزنیم. یک زنجیره را اندازه میکنیم و طبق آن درون آن را بافت بزنیم. در ردیف بعدی باید سه پایه کوتاه درست کنیم.
در ردیف بعدی نیز پنج پایه کوتاه بافت میزنیم. دو زنجیر را به حالت بافته نشده، رد میکنیم. در سومین زنجیره نیز پایه کوتاه درست میکنیم و بعد چهار پایه کوتاه را میبافیم.
سپس در ردیف بعد نیز سه پایه کوتاه دیگر بافت میزنیم. در این صورت بافت به حالت زیگزاگی میشود. سر بافت زیگزاگی قسمتی است که سه پایه را در ردیف یافتهایم.
به همین ترتیب بافت را برای کیف مکرومه بافی ادامه میدهیم. باید توجه کنید که بین سه پایهی یک ردیف و دو ردیف بافت زده نشده، پنج پایه کوتاه باید ببافیم و به همین حالت رج با دو پایه کوتاه به اتمام میرسد.
یک زنجیر را که کامل کردیم، از پشت کار شروع به بافتن میکنیم. پس بعد از این مرحله کار را روی حلقهی پشتی ادامه میدهیم.
سپس یک سه پایه کوتاه بافت میزنیم سپس در پایه بعدی دوباره این کار را ادامه میدهیم. در مراحل قبلی کیف مکرومه بافی، نوک زیگزاگها را به صورت سه پایه بافت زدیم، اما در این مرحله و از این مرحله به بعد در پایه میانی، سه پایه کوتاه بافته میشود.
سپس چند پایه کوتاه میبافیم و دو گره رج قبلی را به صورت بدون بافت رها میکنیم و دوباره پنج پایه کوتاه میبافیم. تا اینجای کار به حالت هفت و هشت شده است و دوباره سر زیگزاگ را سه پایه کوتاه بافت میزنیم. در این مرحله رج با یک سه پایه کوتاه به آخر میرسد.
دقت داشته باشید که در هر رج یک عدد به پایه کوتاه در دو طرف افزوده میشود. این کار را تا اندازه بیست و پنج سانتیمتر ادامه میدهیم. حال تا سر اولین زیگزاگ بافت میزنیم و قلاب مورد استفاده را در داخل پایه کوتاه میانی سر زیگزاگ قرار میدهیم.
توجه کنید که باید از قسمت زیر دو حلقه مکرومه قلاب داخل شود و اگر از حلقهی پشتی این کار را انجام دهید کار اشتباه انجام میشود. سپس قلاب را به ترتیب در زیگزاگهای دیگر نیز داخل میکنیم و نخ را از کل پایهها عبور میدهیم. سپس نخ را محکم میکشیم تا در بافت چین خوردگی ایجاد شود.
در این مرحله یک پایه کوتاه میبافیم و دوباره به روش مرحله قبل بقیه رج را از پشت حلقه میبافیم. در آخر نیز با کمک دست چین بافت خود را منظم میکنیم.
این کار را باید تا شش رج دیگر ادامه دهیم. این رجهای بافته شده نیمهی کف کیف مکرومه بافی ما را تشکیل میدهد. سپس شروع به بافتن طرف دیگر به همین روشی که گفته شد، میکنیم.
مرحله دوم ( دوخت بدنه کیف )
دو طرف کیف مکرومه بافی و آسترهایشان را کنار هم قرار می دهیم و سپس پایههای روبهرو را با سوزن دوخت میزنیم. برای انجام دوخت کافی است که دو زنجیرهای نخ هر پایه را به یکدیگر دوخت بزنید.
مرحله سوم ( بافتن کنارههای کیف )
ابتدا یک نخ را به صورت شل گره میزنیم و به صورت دوازده زنجیر درمیآوریم. از فاصله زنجیره یکی به آخر تا گره دوازده عدد پایه کوتاه میبافیم و سپس نخ را محکم میکشیم تا خوب بسته شود. سپس سی رج دیگر را از حلقه پشتی بافت خواهیم زد.
مرحله چهارم دوخت و پایان کیف
برای صاف ایستادن کیف، در زیر و قسمتهای کناری از ورقهای پلا ستیکی مخصوص این کار که شلاقی نام دارند استفاده میکنیم و به کیف می چسبانیم.
ورقهای شلاقی را که تهیه کردیم به اندازه کف و قسمتهای کناری کیف اندازه میزنیم و برش میدهیم و سپس به قسمتهای مورد نظر کیف میچسبانیم. یکی از چسبهای مورد استفاده در این مرحله میتواند چسب آهن باشد.
حال نوبت به دوخت کنارههای کیف میرسد. دقت کنید که کنارهها کمی از سر کیف پایینتر قرار میگیرند. برای دوختن از سوزن استفاده میکنیم و بعد دستههای کیف را وصل کنیم.
توجه داشته باشید که میتوانیم این کیف مکرومه بافی را بدون کناره نیز ببافیم. برای این کار فقط کافیست دو پهلو و دو طرف کیف را به یکدیگر دوخت بزنید. همچنین میتوانید کف کیف را فقط از یک سمت ببافید. لطفاً دقت کنید که اگر سر زیگزاگها را در یک محل به هم اتصال ندهید کیف به شکل ذوزنقه خواهد بود.
برای بافت این کیف میتوانید از چندین رنگ استفاده کنید. یا برای آن دکمه قرار دهید.
جمع بندی
مکرومه بافی مهارتی زیبا و ساده است. جالب است بدانید در ابتدای کار مکرومه نیاز به هیچ ابزار، وسایل زیاد و گران قیمتی نخواهید داشت. در واقع این هنر یک مهارت کم هزینه است که شما فقط به یک نخ مکرومه احتیاج خواهید داشت.
بسیاری از وسایلی که با مکرومه میتوان ساخت تنها با دست ساخته میشوند. البته شما میتوانید برای تزئین و زیباسازی کار مکرومه بافی خود از انواع دکمه، مروارید، منجوق و… استفاده کنید. این کار تنها به سلیقه شما بستگی دارد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات مکرومه بافی 118فایل دیدن فرمایید.