در این مقاله بخوانید
تا چه اندازه با ساخت شمع آشنایی دارید؟ برای ساخت شمع تزئینی چه وسایلی احتیاج دارید؟ شمع های تزئینی در چه مکان هایی کاربرد دارند؟ چگونه می توانیم از دوره آموزش درست کردن شمع استفاده کنیم؟ برای یافتن پاسخ تمامی این پرسش ها با ما همراه باشید.
مقدمه
ساخت شمع امروزه به علت سهولت و زیبایی بسیار مورد توجه و استقبال قرار دارد. در گذشته از شمع فقط برای روشنایی استفاده میشد اما امروزه کاربردهای تزئینی بسیاری دارند. همچنین در علم فنگشویی شمع تزئینی درجایگاه ویژهای قراردارد. از بین انواع شمع ها، نوع تزئینی آن بیشتر از سایر شمع ها مورد استفاده است. در ادامه طرز ساخت شمع از نوع تزئینی را ارائه میدهیم.
آشنایی با نحوه ساخت شمع
برای ساخت شمع به طور کلی یک ماده به عنوان بیس در نظر گرفته میشود که سه نوع پر کاربرد آن عبارتاند از موم طبیعی، موم سویا و پارافین، که از این بین پارافین پرکاربردترین آنها به شمار می آید.
زیرا علاوه بر ارزان قیمتتر بودن نسبت به دو مورد گفته شده کار کردن با آن نیز آسانتر است. البته پایداری و دوام پارافین نسبت به موم کمتر است و این موضوع میتواند نقطه ضعفی برای آن محسوب شود.
برای ساخت شمع در منزل راهکارهایی وجود دارد که وابسته به نوع شمع مورد نظر این روش ها نیز متفاوت خواهندبود. در ادامه به توضیح در مورد ساخت 4 نوع شمع تزئینی خواهیم پرداخت.
برای ساخت شمع های تزئینی به چه وسایلی احتیاج داریم؟
وابسته به نوع شمع تزيینی که قراراست بسازید نوع وسایل مورد نیاز نیز تغییر میکند:
نوع اول: شمع ساده لیوانی
برای ساخت این نوع شمع وسایلی از قبیل یک لیوان شیشهای یا شیشه جای مربا که از آن استفاده نمیکنید، فیتیله شمع یا نخ ملافه دوزی، پارافین یا موم، روغن معطر و اگر مایل بودید رنگ و گل خشک مورد نیاز است.
مراحل ساخت این نوع شمع تزئینی بسیار ساده خواهد بود. برای شروع پارافینها را در یک ظرف فلزی به روش بن ماری ذوب کنید. دمای لازم برای این کار حدود 90 درجه خواهد بود.
سپس مایع به دست آمده را در لیوان شیشهای که از قبل فیتیله را به کف آن چسباندهاید بریزید و اجازه دهید در محیط عادی خارج از فریزر یا یخچال سرد شود.
در ساخت این نوع شمع سه نکته قابل ذکر است، ابتدا اینکه شما میتوانید زمانیکه پارافینها در حل ذوب شدن هستند روغن معطر را طبق دستور مصرف روی جلد به آن اضافه کنید و در نهایت شمع تزئینی با رایحه مورد علاقهتان خواهید داشت. نکته بعدی قابل ذکر این است که میتوانید قبل از خالی کردن پارافین گلهای خشک شده، مروارید، صدف یا حتی میوههای خشک کف لیوان شیشهای بچینید. در صورت انجام این کار شمع تزئینی شما جلوه زیباتری پیدا خواهد کرد.
همچنین میتوانید از انواع رنگها نیز برای ساخت شمع استفاده کنید. نکته آخر اینکه با توجه به سلیقه خودتان میتوانید این نوع شمعهای تزئینی را در داخل همان شیشه یا لیوان نگه دارید یا اینکه با چند ضربه کوچک آن را از ظرف خارج کنید.
نوع دوم: شمع تزئینی شناور روی آب
یکی از انواع پرطرفدار شمع تزیینی این نوع از شمعها هستند که ساخت آنها به مراتب سادهتر از نوع اول خواهد بود. برای ساخت این نوع شمع تمام موادی که در نوع اول گفته شد لازم است به جز نوع قالب.
برای ساخت شمع شناور قالب شما باید دهانهای باز و بخش تحتانی بستهتری داشته باشد، شکلی درست مثل قالب کیک یزدی.
برای شروع کار قالب را چرب کیند تا هنگام خارج کردن شمع به مشکل برنخوردید. سپس فیتیله را کف قالب ثابت کنید و نصف بیشتر آن را خارج از قالب قراردهید. بعد از انجام این مراحل پارافین یا مومی که ذوب کرده و با رنگ و روغن معطر مخلوط کردهاید را در قالب بریزید و اجازه دهید سرد شود. به علت استفاده از روغن در کف قالب شما میتوانید برای سرد شدن سریعتر شمع، آن را در فریزر قرار دهید. بعد از خارج کردن شمع تزئینی از قالب میتوانید به راحتی آن را روی سطح آب شناور کنید.
نوع سوم: شمع تزیینی رنگی
اگر به تمامی مواد مورد نیاز برای ساخت شمع لیوانی مداد شمعی با رنگهای مختلف را بیافزاید مواد لازم برای تهیه این نوع شمع به دست خواهد آمد. همینطور برای ساخت شمع به این روش میتوانید از شمعهای رنگی نصفه کارهای که در منزل دارید استفاده کنید.
ابتدا پارافین خود را به تعداد رنگهایی که میخواهید در ساخت شمع از آن استفاده کنید تقسیم کنید. به طور مثال اگر میخواهید شمع هفت رنگ بسازید پارافین جامد را به هفت بخش تقسیم کنید. در مرحله بعد هر بخش از پارافینها را همراه با یک تکه مداد شمعی به روش بن ماری ذوب کنید. بعد از انجام این کار لیوان شیشهای یا قالبی که از قبل چرب کرده و نیز وابسته به سلیقه شخصیتان با گل خشک تزئین و فیتیله را در آن ثابت کردهاید کج قرار دهید و مایع ذوب شده فوق را در آن بریزید و اجازه دهید سرد شود.
برای ساخت لایه بعدی کافیست لیوان را خلاف جهت اولیه قرار دهید و پارافین ذوب شده را در قالب بریزید. برای ایجاد هر هفت لایه شمع باید هفت مرتبه مراحل ذکر شده را انجام دهید. توجه داشته باشید کج کردن لیوان لزوما نباید در جهت مخالف لایه قبل باشد.
این مورد وابسته به سلیقه فرد سازنده شمع قابل تغییراست. همچنین شما میتوانید مایع مذابی که از ذوب شمعهای قدیمی به دست آوردهاید را در قالبی که پهن و کم عمق است بریزید و بعد به وسیله یک خلال دندان طرحهای ابر و بادی روی آن پیاده کنید.
با این روش شما شمع تزئینی میسازید که هم صرفه اقتصادی دارد و هم زیبایی خاص خود را خواهد داشت. لازم به ذکر است هر رنگی که در ساخت شمع به این روش به کارمیرود در علم فنگشویی معنی خاص خود را دارد. به طور مثال رنگ نارنجی رنگی شاد بوده و شور و شوق به دنبال دارد، یا رنگ آبی و سبز رنگهای آرام و ملایمی هستند و اگر در ساخت شمع مورد استفاده قرار گیرند آن شمع برای اتاق خواب بهترین گزینه خواهد بود.
نوع چهارم: شمع تزیینی شناوربدون پارافین
برای ساخت این نوع شمع شما به شیشه نوشابه یا قوطی فلزی آبمیوه و روغن به همراه فیتیله احتیاج دارید. این نوع شمع ماندگاری چندانی ندارد ولی زیبایی و جلوه خاصی به محیط مورد استفاده میبخشد.
برای شروع، انتهای بطری نوشابه یا آبمیوه (به طورکلی هر ظرفی که آب از آن عبور نمیکند) را ببرید. سپس در آن روغن بریزید و نخ را در آن قرار دهید. شما میتوانید قبل از شناور کردن نخ در روغن ابتدا آن را کامل چرب کنید. با این کار فیتیله تا آخر خواهد سوخت. زیبایی این نوع شمع تزئینی در این است که تا زمانی که درون قالب شما روغن وجود دارد شمع شما نیز پایدار خواهد بود.
شمع های تزیینی در چه مکان هایی کاربرد دارند؟
وابسته به نوع و رنگ شمع تزئینی مکان استفاده از آنها نیز متفاوت است به طور مثال شمعهای لیوانی ساده یا شمعهای رنگی با تناژ زرد، قرمز و نارنجی برای تزئین پذیرایی منزل مناسب هستند زیرا هم انرژی زیادی به محیط تزریق میکنند هم زیبایی خاص خود را دارند.
همچنین شمعهای معطر و نیز شمعهایی با تناژ سبز و آبی به علت حس آرامشی که در انسان ایجاد میکنند برای اتاق خواب مناسب هستند. به علاوه شمعهای شناور بیشتر برای تزئین سرویسهای بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند.
نتیجه گیری
شما میتوانید با استفاده از چند تکنیک ساده و موادی که به راحتی در دسترس هستند، شمع بسازید و در دکوراسیون قسمتهای مختلف منزلتان از آن استفاده کنید. برای ساخت شمع مورد علاقه خود تنها کافیست کمی زمان و سلیقه به خرج دهید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات شمع سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.