در این مقاله بخوانید
شمع نسوز با چه موادی درست میشود؟ به چند روش فیتیله شمع نسوز میشود؟ آیا بوراکس در سوختن یا نسوختن شمع نقشی دارد؟ برای اینکه طول عمر شمع را بالا ببریم به چه وسایلی نیاز داریم؟ چگونه دوره آموزش درست کردن شمع را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
همانطور که میدانید استفاده از شمع جایگاه دیرینه دارد و یکی از موثرترین و قدرتمندترین عناصر در دکوراسون خانه است. شمع دارای خواص منحصر به فردی است که باعث شده هر کس با هر سلیقهای از آن استفاده کند. از مزیتهای شمع میتوان به ایجاد آرامش در فضای خانه، کاهش امواج منفی، ایجاد محیط گرم، کاهش استرس و… اشاره کرد. یکی از این شمعها با این خصوصیات، شمع نسوز است که در ادامه قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.
آموزش ساخت شمع نسوز
در ابتدای موضوع باید بگویم که شمع نسوز یک اصطلاح غلط است. به طور کلی میتوان گفت که کلا شمع نسوزی وجود ندارد.
در واقع به شمعی نسوز میگویند که طول عمر آن بالا باشد بعنی مدت زمان سوختن فیتیله و تمام شدن پارافین بالا باشد. همانطور که میدانید پارافین با سوختن خود تولید نور میکند و هیچوقت به تنهایی نمیتواند شمعی با ماندگاری بالا تولید کند.
برای اینکه بتوانیم شمع نسوز درست کنیم باید کاری کنیم که طول عمر فیتیله شمع زیاد شود. فیتیله شمع جز ضروریات هر شمع است و انتخاب جنس مناسب فیتیله به بهتر شدن نتیجه کار میانجامد. همچنین فیتیله شمع باید متناسب با سایز و اندازه قالب شمع تهیه شود.
وسایل مورد نیاز برای ساخت شمع نسوز
- پارافین یا موم دلخواه
- فیتیله شمع
- بوراکس
- آب
- نمک طعام
- ظرف مناسب برای جوشاندن آب و ذوب کردن پارفین
- چسب حرارتی
- گیره یا سیخ چوبی
- قالب سیلیکونی یا پلاستیکی
مراحل انجام کار
برای ساخت شمع نسوز ابتدا در یک ظرف مقداری آب را بجوش میآوریم. سپس یک قاشق غذاخوری بوراکس را به ظرف حاوی آب جوش اضافه میکنیم. در مرحله بعد مقداری از فیتیله شمع در اندازه قالب یا ابعاد شمع خود انتخاب میکنیم و درون ظرفی که از قبل حاوی آب جوش و بوراکس بود قرار میدهیم.
در این حالت اجازه دهید آب و محتویات درون آن به مدت 15 دقیقه بجوشد و در حالت جوشیده شدن باقی بماند. سپس فیتیله شمع را از ظرف خارج کنید و با کمی نمک طعام پوشش دهید. بعد از آغشته کردن فیتیله آن را در جایی قرار دهید که خشک شود. وقتی فیتیله شمع خشک شد مقداری پارفین را ذوب کنید و فیتیله را به آن آغشته کنید سپس فیتیله را خارج کنید و اضافه پارفین را پاک کنید.
در مرحله بعد نوبت به ساخت شمع نسوز میرسد. برای این کار پارافین را ذوب کنید و اسانسهای دلخواه را اضافه کنید. سپس قالب را آماده کنید و فیتیله شمع نسوز را در وسط آن قرار دهید.
برای اینکه فیتیله در جای خود ثابت باشد میتوانید از گیره برای نگه داشتن آن استفاده کنید. انتهای فیتیله را با چسب حرارتی به درون قالب بچسیانید و سمت دیگر آن را با گیره یا هر چیز دیگری ثابت کنید. وقتی فیتیله ثابت شد پارفین را اضافه کنید و اجازه دهید تا خشک شود. به همین راحتی به نحوه ساحت شمع نسوز آشنا شدید.
روش دوم ساخت شمع نسوز
برای اینکه شمع نسوز درست کنید در این روش لازم نیست فیتیله شمع را با چیزی آغشته کنید. برای این کار فقط باید در انتخاب فیتیله شمع دقت کنید و فیتیلهای را که انتخاب میکنید از جنس کتان، پنبه و اکرولیک باشد. این نوع نخها به نسوز بودن شمع کمک میکنند. حتی یک روش غیر علمی نیز وجود دارد که برای نسوز کردن شمع خود میتوانید استفاده کنید و آن این است که فیتیله شمع را پیچ و تاب دهید. این کار باعث دیر سوختن شمع میشود.
ساخت شمع نسوز به حالت شناور
برای ساخت شمع نسوز به حالت شناور راههای مختلفی وجود دارد که ما یک روش را در اینجا برای شما آموزش میدهیم. ابتدا در یک ظرف که دیگر نیازی به آن نخواهید داشت پارافین را به روش بن ماری ذوب کنید. نباید از حرارت مستقیم برای ذوب کردن پارافین استفاده کنید به این دلیل که پارافین اگر در معرض حرارت مستقیم قرار گیرد خراب میشود.
روش بن ماری روشی است که بدون حرارت مستقیم باعث ذوب شدن پارافین میشود. برای این کار میتوانید از کتری در حال جوشیدن استفاده کنید و ظرف حاوی پارفین را روی آن قرار دهید تا به کمک بخارات آب در حال جوشش پارفین نیز ذوب شود.
در مرحله بعد قالب شمع را آماده کنید و دو برابر قالب فیتیله شمع را برش دهید. فیتیلهای که از قبل آن را نسوز کردهاید با چسب حرارتی انتهای آن را درون قالب بچسبانید و طرف دیگر آن را به خودکار یا سیخ یا گیره ببندید تا راست بایستد. بعد پارافین را درون قالب بریزید و اجازه دهید پارافین خشک شود. از یخچال و فریزر برای سرد کردن شمع استفاده نکنید زیرا باعث ترک خوردن شمع نسوز میشود.
اگر اطراف فیتیله شمع حالت گودی داشت دوباره از پارفین برای پر کردن گودی اطراف فیتیله شمع استفاده کنید. وقتی شمع نسوز خشک شد آن را از قالب جدا کنید. برای اینکه شمع به راحتی از قالب جدا شود قبل از ریختن پارافین آنها را چرب کنید.
وقتی شمع نسوز را از قالب جدا کردید یک ظرف پر آب که انتهای آن کمی گود است آماده کنید و شمعها را درون آن قرار دهید. میتوانید برای تزئین مقداری گل اطراف شمع اضافه کنید.
مزایای شمع نسوز
- کاهش سطح استرس: سوسو زدن نور شمع فضایی دوست داشتنی ایجاد می کند که به سادگی قابل تکرار نیست. روشن کردن چند شمع معطر در خانه میتواند جلوه بیشتری بدهد و فضایی آرام و راحت ایجاد کند. همین امر باعث کاهش استرس و ایجاد آرامش درونی میشود. استفاده از رایحه اسطوخودوس در شمع نسوز باعث آرامش ذهن و رفع استرس میشود. همچنین شمعهای اکالیپتوس انرژی زا هستند و تمرکز را بهبود میبخشند.
- جشن و عاشقانهها: چه در حال روشن کردن شمع روی یک کیک باشید یا یک شام عاشقانه با نور شمع برای جشن گرفتن سالگرد خود با دیگران، شمعها روشی فوق العاده برای جشن گرفتن جشنهایی مانند تولد، عروسی، فارغ التحصیلی، سالگرد ازدواج، بازنشستگی و موارد دیگر هستند.
- عطر: شمعهای معطر راهی عالی برای اضافه کردن عطر و بوی فوق العاده به فضای شما و پوشاندن بوهای ناخوشایند هستند. طیف گستردهای از رایحهها از میوهای گرفته تا گیاهی و مرکبات و… وجود دارد که میتوانید با سلیقه خود انتخاب کنید و فضای خانه را دل انگیز نمایید.
- سلامتی: سوزاندن شمع نسوز میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. بخشی از داشتن یک سبک زندگی سالم، مراقبت از خود و مراقبت از ذهن شماست. روشن کردن فیتیله شمع میتواند فضای مناسبی را برای ایجاد آرامش و حس خوب فراهم کند. اگر زمانی احساس ترس و اضطراب میکنید، شمع سوزان میتواند به کاهش اضطراب کمک کند.
- مدیتیشن: روشن کردن شمع در طول مدیتیشن یک راه فوق العاده برای حمایت از تمرین شما است.
جمع بندی
ساخت شمع نسوز باعث افزایش طول عمر شمع میشود. در این شمع فقط باید فیتیله شمع را به بوراکس و نمک طعام آغشته کنید تا مدت زمان سوختن آن افزایش پیدا کند. استفاده از شمع باعث ایجاد نیروی محرک و شادی بخش در محیط خانه میشود.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات شمع سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.