در این مقاله بخوانید
به طورکلی چه اطلاعاتی در مورد رزین اپوکسی دارید؟ برای اجرای کفپوش اپوکسی چه مراحلی را باید طی کنید؟ چگونه می توانیم دوره آموزش نصب کفپوش اپوکسی را فرا بگیریم؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
مقدمه
یکی از پردرآمدترین و البته پرکاربردترین مشاغل کنونی کار با انواع رزینها از جمله رزین اپوکسی است. از این نوع رزین استفادههای فراوانی میشود که یکی از آنها استفاده به عنوان کفپوش اپوکسی است. در این مقاله ابتدا توضیح مختصری در مورد رزین اپوکسی خواهیم داد، سپس نحوه اجرای گام به گام آنها را بررسی میکنیم.
چه اطلاعاتی در مورد رزین اپوکسی دارید؟
یکی از انواع رزینهای شیمیایی که به دست انسان ساخته شده رزین اپوکسی است که به دلیل داشتن خاصیت چسبندگی بالا و نیز مقاومت سایشی بالا بسیار پرکاربرد محسوب میشود. رزین اپوکسی علاوه بر کاربرد در بخش ساخت و ساز بسیاری از پروژههای عمرانی، حضور درخشانی نیز در نیروگاههای تولید برق دارد.
همچنین از رزین اپوکسی برای ساخت انواع میزهای تزیینی، چسباندن قسمتهای داخلی هواپیماها و نیز انواع کفپوشهای اپوکسی استفاده میشود. این نوع رزین از دو بخش هاردنر و رزین پایه ساخته شده است که وابسته به نوع هاردنر مورد استفاده، کاربرد رزین و بعضی از خواص آن نیز متفاوت میشود. لازم به ذکر است قیمت رزین اپوکسی نسبتا بالا بوده و بیشتر در پروژههایی که صرفه اقتصادی داشته باشند مورد استفاده قرار میگیرد.
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی
برای اجرای کفپوش اپوکسی پارکینگ به طورکلی 6 مرحله را باید طی کنید که در زیر به طور خلاصه هر مرحله را شرح میدهیم.
- مرحله1: آماده کردن سطح برای ساخت کفپوش اپوکسی
از پراهمیتترین مراحل برای انجام کفپوش اپوکسی در یک مکان این مرحله است زیرا هر میزان دقت و کیفیت انجام این مرحله بیشتر باشد پایداری و کیفیت کفپوش اپوکسی ما بیشتر خواهد بود. روش معمول برای این مرحله استفاده از دستگاه ساب زنی برای صاف و یکدست کردن بتن زیرکار است. لازم است توجه داشته باشید که اگر سطح زیرکار به هر دلیلی چرب یا روغنی بود ابتدا باید به روش تمیزکاری شیمیایی چربی محل را از بین ببرید تا بتوانید پروژه ساخت کفپوش اپوکسی را به راحتی انجام دهید.
- مرحله 2: از بین بردن گرد و غبار با استفاده از جارو
برای شروع کار لازم است به وسیله یک مکنده صنعتی قوی برای از بین بردن گرد و غبارهای سطح استفاده شود. این کار به دو علت اصلی انجام میشود اول اینکه هر چه میزان گرد و غبار کمتر باشد، کیفیت کار و ظاهرآن بهتر خواهد شد و دوم اینکه با کاهش گرد و غبار روی سطح کار مقدار پرایمر مورد استفاده در مرحله بعدی نیز کاهش مییابد.
- مرحله 3: اجرای پرایمر یا همان لایه اولیه
برای ایجاد کیفیت بهتر و نیز کاهش مواد مصرفی در مراحل بعدی ایجاد کفپوش اپوکسی از پرایمر استفاده میشود. پرایمر چسبندگی کفپوش اپوکسی را تضمین کرده به علاوه تمامی خلل و فرج و فضاهای خالی موجود در سطح زیرین را از بین میبرد. هرچقدر کیفیت پرایمر و نیز نحوه انجام آن بهتر باشد کیفیت کفپوش اپوکسی بیشتر خواهد بود به علاوه احتمال طبله شدن آن نیز کمتر خواهد بود.
- مرحله 4: پرکردن تمامی ترکها و حفرات ایجاد شده پس از پرایمر
بنا به صلاح دید کارشناس میتوان قبل از انجام مرحله پرایمر نیز این مرحله انجام شود. بعد از انجام مرحله پرایمر با استفاده از محلول دوغابی از رزین اپوکسی تمامی حفرات و ترک خوردگیهای احتمالی روی پرایمر پوشش داده میشود.
- مرحله 5: اجرای لایه میانی کفپوش اپوکسی
در این مرحله پایه رزین را با هاردنر مورد نظر طبق دستور مصرف کارخانه مخلوط کرده و در نهایت دقت هم بزنید. توجه داشته باشید محلول به دست آمده باید روان و کاملا یکدست باشد و هیچگونه ذره درشتی از پایه رزین در آن وجود نداشته باشد. سپس محلول رزین اپوکسی ایجاد شده را به وسیله یک غلطک روی سطح پخش کنید.
توجه داشته باشید که محلول به صورت یکدست روی سطح کار پخش شود. بعد از انجام این کار باید به رزین اپوکسی فرصت دهید تا کاملا خشک شود. همچنین میتوان بعد از خشک شدن کامل آن سطح کفپوش اپوکسی را بررسی کرده و در صورت وجود هرگونه حفره یا حباب از یک لایه دیگر رزین اپوکسی استفاده کرد.
- مرحله 6: مرحله نهایی کفپوش اپوکسی
این مرحله نیازمند دقت و ظرافت بسیاری است. در این مرحله که در واقع مرحله رنگ آمیزی کفپوش اپوکسی نیز در نظر گرفته میشود باید توجه داشت هیچ نوع گرد و غبار و حفره و ترک خوردگی در سطح وجود نداشته باشد. اگر کار شما برای کفپوش اپوکسی پارکینگ باشد پیشنهاد میشود رنگ اپوکسی را با استفاده از غلطک روی سطح بکشید زیرا با توجه به زبر بودن غلطک درصد قابل توجهی در مصرف رنگ صرفهجویی خواهد شد. اما اگر نوع دیگری از کفپوش اپوکسی را در دست اجرا دارید میتوانید از کاردک و یا ماله نیز استفاده کنید. توصیه میشود کار رنگآمیزی را زیر 4 دقیقه تمام کنید زیرا بیشتر شدن زمان رنگ آمیزی باعث کاهش کیفیت رنگ اپوکسی میشود.
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی سه بعدی یا دکوراتیو
یکی دیگر از انواع کفپوشهای اپوکسی پرکاربرد کفپوش اپوکسی سه بعدی یا دکوراتیو است و همانطور که از نام آن پیداست برای انجام پروژههای دکوراسیون و بیشتر در سرویسهای بهداشتی کاربرد دارد. در ادامه به طورخلاصه نحوه اجرای این نوع کفپوشاپوکسی را شرح خواهیم داد.
برای اجرای این نوع از کفپوش نیز6 مرحله باید طی شود. ابتدا محیط کار را آماده کنید به این معنا که اگر سرویس بهداشتی است درب را از لولا جدا کنید و از محیط خارج کنید. سپس کف محل را به وسیله دستگاه ساب زن ناصاف کنید. با این کاردر محل گیرمکانیکی ایجاد خواهد شد و این موضوع سبب چسبیدن هرچه بهتر کفپوش اپوکسی میشود.
توجه داشته باشید سطح زیرکار فاقد هر نوع رطوبتی باشد. بعد از ایجاد سطح ناصاف تمامی درزهای روی سطح کار را با بتونه اپوکسی بپوشانید تا هیچ گونه خلل و فرجی در زیرکار وجود نداشته باشد.
به علت گرانی بتونه اپوکسی شما میتوانید از بتونه سنگی نیز استفاده کنید و بعد تمامی دیوارها را با چسب نواری بپوشانید تا پرایمر روی آنها نریزد.
در مرحله بعد پرایمری که از قبل به خوبی و با دقت تمام با دستگاه میکسر مخلوط کردهاید را به وسیله غلطک به طور کاملا هموار و یکدست روی سطح پخش کنید و اجازه دهید به طور کامل خشک شود. تنها مرحلهای که در اجرای این نوع کفپوش اپوکسی بو دارد این مرحله است که بوی آن بعد از خشک شدن به طور کامل از بین میرود. پس از اطمینان از خشک بودن پرایمر سطح آن را با رنگ اپوکسی دلخواه و یا گاهی متناسب با طرح خود رنگآمیزی کنید.
دقت کنید زمان اصلی برای خشک شدن این رنگ یک هفته کامل در نظر گرفته میشود ولی بعد از هفت ساعت میتوان روی آن پا گذاشت و ادامه مراحل را انجام داد. دمای لازم برای خشک شدن رنگ اپوکسی حدود 25 درجه سانتی گراد است. بعد از این مرحله طرح مورد نظر خود را که قبلا پرینت گرفته و روی پارچه مخصوص این کارچاپ زدهاید کاملا صاف روی سطح کار پهن کنید(این پارچه ضداسید وضدآب است، قابلیت انتقال طرح روی آن وجود دارد، ابعاد بزرگی متناسب با محیط کاردارد).
سپس لاک اپوکسی را که محلولی بیرنگ است و حتما دارای ماده ضد حباب است روی کار بریزید و روی پارچه پخش کنید. دقت داشته باشید لاک اپوکسی کل پارچه را بپوشاند. تحت هیچ شرایطی حباب یا ناخالصی نداشته باشد و از همه مهمتر لیسه شما به پارچه برخورد نکند. بعد از ریختن لاک حدودا 12ساعت به کفپوش مهلت دهید.
این مرحله باید با دقت بسیار بسیار زیادی انجام شود زیرا مهمترین بخش کار محسوب میشود تا کاملا خشک شود. سپس درب را که در مرحله ابتدایی خارج کردهاید سر جای خود متصل کنید. همچنین چسبهایی که روی دیوار زدهاید را از دیوارجدا کنید.
نتیجه گیری
روشهای نصب و اجرای انواع کفپوش اپوکسی بسیار آسان بوده و به شدت نیازمند دقت و توجه هستند. باید توجه داشت اگر به این رشته علاقه دارید با یادگیری یک سری نکات ریز به راحتی میتوانید در این بخش موفق باشید و شغلی با جلوههای زیبا و نیز پردرآمد را تجربه کنید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات رزین اپوکسی 118فایل نیز دیدن فرمایید.