در این مقاله بخوانید
نحوه رنگ آمیزی کناف چگونه است؟ برای رنگ کردن صفحات کناف بهتر است از کدام رنگ استفاده کنیم؟ آیا رنگ پلاستیکی ماندگاری بالایی دارد؟ اگر بخواهیم هنگام تمیز کردن دیوارها آنها بشوییم کدام رنگ مناسب این کار است؟ چرا بتونه کاری قبل از رنگ آمیزی و نقاشی کردن کنافها لازم است؟ چگونه آموزش صفر تا صد کناف کاری را فرا بگیریم؟ چطور می توانیم از دوره کناف کاری استفاده کنیم؟
مقدمه
بعد از بتونه کاری کناف لازم است آن را رنگ آمیزی کنید زیرا این کار به استحکام و ماندگاری بهتر کار کمک میکند و همچنین سطحی یکدست و صاف را ایجاد میکند. رنگ آمیزی کناف باید با رعایت اصول کلی انجام شود و برای این کار باید از مرغوبترین و بهترین رنگها استفاده شود. صفحات کناف به صورت تایلهای جداگانهای نصب میشوند که باید بتونه و رنگ آمیزی شوند.
علت انجام رنگ آمیزی و نقاشی کناف چیست؟
همانطور که میدانید کناف توسط یک شرکت آلمانی با همین نام تولید شده است و امروزه هم اگر شرکت دیگری در ساخت چنین صفحات گچی مشارکت دارد باز هم از نام کناف استفاده میکند. کنافها صفحات گچی با روکشهای کاغذی هستند که کار را برای صنعت ساخت و ساز راحتتر کردهاند. این صفحات کناف یکپارچه نیستند یا حداقل هنگام استفاده شدن به صورت یکپارچه اجرا و نصب نمیشوند.
برای همین درز و شکافهایی در کار ایجاد میشود که باید با بتونه پر شود و برای یکدست و صاف شدن سطح کار باید صفحات کناف رنگ آمیزی شوند. رنگ آمیزی کناف به مراتب راحتتر از رنگ آمیزی دیوارهای معمولی است چرا که سطح کنافها صاف و یکدست است. فقط درز و شکاف یا سوراخهایی دارند که باید با بتونه پر شوند. در ادامه قصد داریم با نحوه رنگ آمیزی آن آشنا شویم با ما همراه باشید.
آموزش رنگ آمیزی و نقاشی کناف
قبل از شروع هر کاری باید جاهایی که قرار است کلید و پریزهای لامپ و خود لامپ نصب شود را سوراخ کنید زیرا بعد از رنگ آمیزی کناف اگر سوراخ کنید ممکن است کناف ترک بخورد. همچنین برق کشی ساختمان را قبل از رنگ آمیزی انجام دهید. در مرحله بعد باید صفحات کناف را به خوبی بررسی کنید و تمامی سوراخهایی که با پیچ روی کناف برای نصب آنها ایجاد شده یا درزهایی که بین تایلهای گچی وجود دارد را پیدا کنید و با بتونه کاری آن را پوشش دهید.
برای اینکه بین درزهایی که بتونه کاری میکنید دیگر ترک یا درزی ایجاد نشود از نوار تیپ استفاده کنید. این نوارها را روی درزها میگذارند و با بتونه روی آن را میپوشانند. این کار مانع از ترک خوردگی مجدد بتونه و کناف میشود. بعد از تمام شدن کار بتونه باید آن را سنباده بزنید. نباید با فشار زیاد و با سنباده زبر این کار را انجام دهید زیرا ممکن است باعث خالی شدن و از بین رفتن بتونه شوید.
حالا نوبت به رنگ آمیزی کناف میرسد. برای این کار ابتدا باید رنگ مناسب را تهیه کنید. اگر میخواهید سقف را رنگ آمیزی کنید از رنگ پلاستیک یا آکریلیک استفاده نمایید و اگر قصد رنگ آمیزی دیوارها را دارید باید از رنگهای آکریلیک استفاده کنید. از آنجایی که کنافها دارای روکشهای کاغذی هستند ممکن است در گرفتن رنگ کمی سر سختی نشان دهند که برای جلوگیری از این کار بهتر است از پرایمرهای آکریلیک بر پایه آب استفاده کنید.
در مرحله بعد، یعنی بعد از آستر کشی دوباره سنباده کشی میکنیم تا از یک دست بودن سطح اطمینان حاصل کنیم. سپس شروع به رنگ آمیزی کناف میکنیم. لازم است هر بار که لایهای از رنگ زده میشود منتظر بمانید تا آن لایه کاملا خشک شود بعد در صورت لزوم لایه بعدی را اعمال کنید. بعد از اتمام کار میتوانید لامپها و اتصالات اضافی را روی سطوح ببندید ولی همانطور که در بالا هم اشاره کردیم سوراخ کردن جای آنها باید قبل از رنگ آمیزی انجام گرفته باشد.
انواع رنگ کناف
امروزه رنگهای زیادی با کیفیتهای مختلفی در بازار به فروش میرسند که لازم است قبل از خریداری کردن نسبت به آنها اطلاعاتی داشته باشیم. رنگ آمیزی کناف ایجاب میکند بدانیم کدام رنگ روی صفحات کناف بهتر اعمال میشود و دوام و ماندگاری خوبی دارد. بسیاری از رنگها را نمیتوان روی این صفحات استفاده کرد برای همین ما در ادامه به معرفی انواع رنگ کناف میپردازیم تا اطلاعات شما را در این باره افزایش دهیم با ما همراه باشید.
- رنگ روغنی: یکی از رنگهایی که در رنگ آمیزی صفحات کناف استفاده میشود رنگهای روغنی هستند. زیرا به راحتی روی کناف مینشینند و برای تمیز کردن و شستشو هم مناسب هستند. این رنگ از آنجایی که هم ماندگاری خوبی دارد و هم قابلیت شسته شدن دارد از قیمت بیشتری برخوردار است.
- رنگ آکریلیک: یکی دیگر از رنگهای مناسب برای رنگ آمیزی استفاده از رنگ آکریلیک است. از این رنگ هم برای رنگ آمیزی سقف کناف و هم دیوارها استفاده میشود. این رنگ غلظت و انعطاف پذیری خوبی دارد و برای همین مانع از ترک خوردن سطوح گچی میشود. همچنین این رنگها ماندگاری و طول عمر بالایی دارند ولی از نظر شستشو نسبت به رنگهای روغنی ضعیفتر هستند.
- رنگ پلاستیکی: از رنگهای پلاستیک هم برای رنگ کردن صفحات کناف استفاده میشود. این رنگها از نظر قیمت نسبت به دو رنگ بالایی از قیمت مناسبتری برخوردار هستند. ولی از نظر میزان ماندگاری و شست و شو کمی ضعیف است و در برابر رطوبت اصلا مقاومت خوبی ندارد.
انتخاب بهترین رنگ برای رنگ آمیزی صفحات کناف در نتیجه کار هم تاثیر میگذارد زیرا رنگ مناسب میزان ماندگاری کار را مشخص میکند. برای رنگ آمیزی کناف باید از رنگهای مرغوب استفاده کنید و قبل از رنگ کردن اصلی باید از آستر کشی مناسب استفاده کنید تا میزان چسبندگی رنگ بالا رود.
جمع بندی
رنگ آمیزی کناف از جمله کارهای ضروری بعد از بتونه کاری است. زیرا این کار باعث یکدست و صاف شدن سطوح صفحات کناف بعد بتونه کاری میشود. همچنین ماندگاری و پایداری کنافها را دو چندان میکند. فقط قبل از رنگ آمیزی باید تمامی سوراخها و کارهای فنی که میخواهید روی دیوار یا سقف کناف انجام دهید را ایجاد کنید زیرا بعد از رنگ آمیزی باعث ترک خوردن و خراب شدن رنگ میشوید.
برای مطالعه بیشتر می توانید از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.