در این مقاله بخوانید
چه روشی برای تست رنگ در شمع سازی درست است؟ چه رنگ هایی درشمع سازی استفاده می شود؟ رنگ ها چه کاربرد هایی در شمع سازی دارند؟ چند نوع رنگ فلورسنت وجود دارد؟ چرا از اکسیدها و میکا در شمع سازی استفاده می شود؟ چرا استفاده از مداد شمعی برای شمع توصیه نمیشود؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. همچنین شما میتوانید با آموزش شمع سازی بهترین شمع ها را در مدل و رنگ های متنوع بسازیدو از آن لذت ببرید.
مقدمه
رنگ ها بهترین انتخاب ممکن برای زیبایی بخشیدن به هر جسمی هستند و البته کار با آنها خیلی آسان است. معمولاً برای هنر شمع سازی از رنگهای مایع مخصوص این کار استفاده میشود. این رنگها به دو دسته رنگهای فلور و رنگهای غلیظ تقسیم میشوند که میتوانید آنها را به راحتی در بازار بخرید.
البته باید گفت که اگر فردی این هنر را به صورت تخصصی و حرفهای دنبال میکند قطعاً میداند که در درجه بندی، رنگهای پودری در رتبه اول و بعد رنگهای قرصی و در پایینترین قسمت رنگهای مایع قرار میگیرند که قطعاً کیفیت پایینتری نسبت به مدلهای دیگر دارند. در این مقاله با انواع رنگهايي که در این هنر استفاده میشوند و کاربرد آنها آشنا میشویم پس ما را همراهی کنید.
انواع رنگ ها در هنر شمع سازی
تنوع در این محصولات باعث شده است که انتخاب برای علاقهمندان به هنر شمع سازی کمی سخت باشد، اما اگر به کاربرد و روش استفاده هر کدام با دقت توجه شود انتخاب کمی آسان و راحتتر میشود.
1. رنگ های متالیک
این نوع رنگ معمولاً برای رنگ کردن شمعهای قلمی و پیچی استفاده میشود. رنگهای متالیک همان رزین بی رنگ هستند که افراد طبق سلیقه شخصی به آن رنگهای پودری مختلف اضافه میکنند و در نهایت اثر هنری زیباتری به وجود میآورند. اگر موقع رنگآمیزی از روش پاششی استفاده کنید هم مقدار زیادی رنگ هدر میرود و هم نتیجه کار به صورت دلخواه نمیشود.
2. رنگ ماربل
یکی از روشهای قدیمی رنگآمیزی در هنر شمع سازی استفاده از رنگهای ماربل است که با نام رنگهای مرمری هم شناخته میشوند. برای استفاده از این رنگها اول حداقل دو رنگ را روی سطح آب بریزید و اگر دوست دارید به آن طرح دهید و باهم ترکیب کنید. سادهترین راه برای انتقال طرح روی شمعها به آرامی فرو کردن آنها در آب است. تمامی طرحها روی سطح شمع میچسبند و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه خشک میشوند.
3. رنگهای فلوروسنت
این رنگها معمولاً در سه مدل قرصی، پودری و رنگ مایع در بازار وجود دارند. روش صحیح برای استفاده از این رنگها و ترکیب کردن آنها با پارافین به این صورت است که اول پارافین را کاملاً ذوب کنید و بعد اجازه بدهید کمی سرد شود. موقعی که پارافین شروع به رویه بستن کرد میتوانید رنگ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در همین زمان پارافین سرد میشود که میتوانید دوباره آن را ذوب کنید و از آن استفاده کنید.
آشنایی با انواع رنگ های فلورسنت
1. رنگهای قرصی
این رنگها عملکرد نسبتا خوبی دارند و حتی میتوان مقدار آنها را نسبت به سلیقه کم و زیاد کرد و به زبان دیگر یعنی غلظت آنها را تغییر داد. ویژگی مثبت این نوع رنگ ها داشتن تنوع بالا هست و از معایب آن میتوانیم به مناسب نبودنش برای هر نوع پارافینی اشاره کرد.
2. رنگ های پودری
این مدل در هنر شمع سازی کاربرد بیشتری دارد و جز بهترین رنگهای مورد استفاده در این هنر است که به صورت پودری در بازار پیدا میشود. رنگ های پودری موقع ترکیب شدن با هر مدل پارافینی مقاومت نمیکنند و نسبت به مدلهای دیگر آسانتر با آن ترکیب میشوند.
3. رنگ های مایع
از نام رنگ مشخص است که به صورت مایع در بازار پیدا میشود و قطعا فردی که از آنها استفاده میکند می تواند به راحتی غلظت آن را تغییر دهد. البته حتما هنرجویان میدانند که هر چقدر رنگ بیشتری به پارافین اضافه کنند شمع به سمت تیرهتر شدن میرود.
استفاده از اکسیدها و میکا در شمع سازی
امروزه نام اکسید جایگزین رنگدانههای پودری شده است، که معمولاً از آنها برای رنگ دادن به مداد شمعیها استفاده میشود. محصولات آرایشی و بهداشتی و ساخت صابونهای خوش رنگ از دیگر کاربردهای این اکسیدها هستند.
میکاها هم کاربرد خیلی زیادی در ساخت محصولات آرایشی دارند. در واقع میکا نوعی ماده معدنی است که در ترکیباتش اکسیدهای قلع و آهن دارد. روش ترکیب این ماده با پارافین زمان ساخت شمع کمی سخت است اما بعد از انجامش نتیجه فوقالعادهای را نشان میدهد.
چرا استفاده از مداد شمعی برای شمع توصیه نمیشود؟
استفاده از مداد شمعی برای تازه کارها گزینه مناسبی است، زیرا به راحتی میتوان آن را خرید. البته تنوع رنگی که مداد شمعی دارد باعث شده است افراد حرفهای در هنر شمع سازی هم از آن استفاده کنند. اما نکته مهم این است که خود مداد شمعی از موم پارافینی ساخته شده ولی چون ترکیبات دیگری هم دارد به صورت مداد شمعی در آمده است.
مشکل ترکیب نشدن آن با پارافین شمع نیست، اتفاقاً برعکس چون در ترکیبات آن رنگدانه وجود داره با پارافین خوب ترکیب میشود. مشکل اصلی فیتیله شمع است. رنگ دانههای مداد شمعی بعد از روشن شدن فیتیله، جذب آن میشوند و در نهایت باعث میشوند قبل از اینکه شمع کامل آب شود، فیتیله خاموش شود.
روش صحیح تست رنگ در شمع سازی
هنر شمع سازی به دقت بسیار زیادی نیاز دارد و اگر کوچک ترین خطایی پیش بیاید باعث میشود شمع ساخته شده به حالت دلخواه نرسد. رنگآمیزی هم مرحله حساسی در ساخت شمع است که اگر مقدار رنگ کم و زیاد شود کلا رنگ نهایی اشتباه در میآید.
پس بهتر است قبل از اضافه کردن رنگ به پارافین و انجام مراحل بعد، رنگ را تست کنید و از درست بودن آن مطمئن شوید. برای این کار از روش تست کاغذ استفاده کنید. اول از همه تکه کوچکی کاغذ روغنی را تهیه کنید و بعد آن را درون موم رنگ شده فرو ببرید. بعد از خارج کردن آن اجازه دهید کاملاً سرد شود و در آخر میتوانید ببینید که موم چه رنگی میشود.
نتیجه گیری
در این مقاله با نمونههای مختلفی از رنگهایی که در هنر شمع سازی نقش دارند آشنا شدیم و به صورت مختصر از کاربرد هر کدام آگاه شدیم. رنگها نقش مهمی در زیبایی دنیا دارند و به کمک آنها میتوان تغییرات بزرگ و تاثیرگذاری در ظاهر اشیا ساده ایجاد کرد. خیلی از افراد با ساخت شمعها، رنگ آمیزی و دیزاین آنها و خلاقیت به خرج دادن در این زمینه علاوه بر خلق شمعهای رنگین و زیبا در خانه درآمدزایی میکنند و از کار خود لذت می برند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات خانگی 118فایل دیدن فرمایید.