در این مقاله بخوانید
برای ساخت شمع وارمر چه وسایلی مورد نیاز است؟ چگونه شمع وارمر بسازیم؟ چند نوع قالب شمع سازی داریم؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. همچنین می توانید با آموزش شمع سازی فضای منزلتان را رومانتیک و شیک تر کنید.
مقدمه
درگذشته، از شمع برای روشنایی و گرما بخشیدن به منازل استفاده میکردند؛ اما امروزه به وسلیهای جهت تزئین و دکوراسیون تبدیل شده است. یکی از انواع این شمعها، شمعهای وارمری هستند که برای اتاق خواب، حمام، میز غذا و… استفاده میشوند.
وسایل لازم برای ساخت شمع وارمر
1. پارافین: از مواد اصلی برای ساخت شمع وارمر است؛ زیرا پارافین با رنگها و افزودن مقدار کمی عطر سازگار است.
2. فتیله: ضخامت آن به اندازه شمعی که میسازید بستگی دارد. میتوانید از فتیلههای تخت با مومهای پارافینی استفاده کنید.
3. دماسنج: برای دقت بیشتر در ذوب پارافین، میتوان از دماسنج استفاده کرد. پارافین در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد ذوب میشود و در دمای بیشتر، بخار خواهد شد. در نتیجه، برای جلوگیری از هدر رفت پارافین بهتر است از دماسنج استفاده کنید.
4. رنگ: رنگ مخصوص برای شمع سازی، از وسایل اختیاری است و شما مطابق با سلیقه خودتان از هر رنگی میتوانید استفاده کنید.
5. اسید استئاریک: اسید استئاریک باعث میشود که شمع، هنگام سوختن دیرتر آب شود و باعث استقامت شمع وارمر خواهد شد.
6. ظرف مخصوص: برای ذوب کردن پارافین باید از ظروف مخصوص با جنس استیل یا آلومینیوم استفاده کرد.
7. قالب: قالبهای آلومینیومی، مناسب ساخت شمع وارمر هستند.
8. قلاب یا میله فلزی: برای نگهداشتن و جا دادن فیتیله در موم مورد استفاده قرار میگیرد.
9. رایحه: استفاده از عطر یا رایحه برای حذف بوی نفتی در هنگام سوختن شمع
روش ساخت شمع وارمر
برای این کار ابتدا باید وسایل مورد نیاز را آماده کنید که در بالا وسایل لازم برای ساخت شمع وارمر را معرفی کردیم. در مرحله بعد پارفین را با حرارت غیرمستقیم ذوب کنید. برای این کار میتوانید از کتری در حال جوش استفاده کنید. سپس اسید استئاریک را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. برای رنگی و معطر شدن شمعهای خود میتوانید از رنگها و عطرهای مخصوص استفاده کنید این کار کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. البته میتوانید برای حالات مختلف، از عطرها و اسانسهای مختلفی استفاده کنید؛ مثلاً زمان خواب از اسطوخودوس، برای لحظات عاشقانه ترنج + اسطوخودوس، برای به آرامش رسیدن از نارنگی + نعناع هندی و برای تقویت اعتماد بنفس از گریپ فروت + رازیانه استفاده میشود. سپس موم را داخل قالبها بریزید و اجازه دهید کمی سفت شود. زمانیکه موم در قالبها خودش را گرفت، میتوانید با یک میله فلزی، فیتیله را درون موم جا دهید. حال اجازه دهید موم بهطور کامل سرد شود.
معرفی انواع قالب های شمع سازی
قالب آلومینیومی
این قالب جزء پرکاربردترین قالبها برای ساخت شمع است. دارای چندین ویژگی است که انتخاب آن را منحصربه فرد میکند. یکی از ویژگیهای منحصربه فرد قالب آلومینیومی، داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت است. همچنین قالب آلومینیومی معمولاً ماندگاری بالایی دارد و در مقایسه با قالبهای دیگر، مانند قالب لاستیکی، نسبتاً مقرون به صرفه است. از مزیتهای دیگر قالب آلومینیومی این است که، اجازه نمیدهد درز روی شمعها ظاهر شود. اکثراً از این قالبها برای ساخت شمع وارمر استفاده میشود.
قالب پلاستیکی
اگر در این کار مبتدی هستید، قالب پلاستیکی برای شما مناسب است. شما میتوانید قالبهای پلاستکی را با قیمتی مناسب خریداری کنید. علاوه بر این، کار با قالبهای پلاستکی راحت است و ایمنی ایجاد میکند. قالبهای پلاستیکی، ماندگاری کوتاهتری نسبت به دیگر قالبها دارند. ایراد این قالبها این است که مقاومت کمی در برابر حرارت دارند؛ زیرا از دمای 60 درجه سانتیگراد شروع به ذوب شدن میکنند.
قالب فلزی
قالب فلزی به دلیل طول عمر زیاد طرفداران زیادی دارد و در ساخت شمع وارمر کاربردی است. همچنین این قالبها به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند. قالب فلزی در اشکال و اندازه های متفاوتی وجود دارد. قالب های فلزی درز ندارند و میتوانید مدت طولانی از آنها استفاده کنید.
قالب لاستیکی
قالبهای لاستیکی، دسته بندی های متفاوتی دارند. اگر میخواهید این مدل قالبها را بشناسید فقط کافیست ادامه مقاله را مطالعه کنید.
1. قالب پلی اورتان
این قالب لاستیکی بسیار محبوب است؛ زیرا نسبت به بقیه قالبها قیمت کمتری دارد. نقطه ضعف این قالب انتقال بوی بد به شمع است. همچنین، باید از یک وسیله جانبی برای خارج کردن شمع از قالب استفاده کرد تا بتواند سطح صافتری برای شمع درست کند.
2. قالب سیلیکونی
قالب سیلیکونی نوع دیگری از قالب لاستیکی است که در ساخت شمع وارمر کاربرد دارد. این قالب شمع، در اندازهها و شکلهای مختلفی وجود دارد. همچنین بهراحتی میتوان شمع را از قالب خارج کرد؛ زیرا سطح نچسبی دارد .این قالب دارای یک سطح انعطافپذیر است؛ در نتیجه، برای خارج کردن شمع از قالب نیازی به استفاده از یک وسیله جانبی نیست.
قالبهای سیلیکونی، قالبهایی درجه یک هستند که میتوان از آنها برای ساخت شمعهای خیره کننده و دوس داشتنی استفاده کرد. همچنین، قالبهای شمع سیلیکونی برای ساخت شمعهای قالبی با موم زنبور عسل یا موم گیاهی مناسب هستند. یکی از معایب این قالب، ماندگاری بو است. همچنین، این قالبهای شمع، گرانتر هستند.
3. قالب لاتکس
از این نوع قالب برای ساختن طرحهای پیچیده مثل گل، میوه و حیوانات استفاده میشود. قالبهای لاتکس انعطاف پذیری زیادی دارند و میتوان با آنها الگوهای پیچیده و طرحهای متفاوتی ساخت. به طور کلی، ساخت شمعهایی با اشکال غیر معمول را امکان پذیر میکند؛ اما استفاده از آنها با استئاریک توصیه نمیشود.
4. قالب شیشه ای
قالبهای شیشهای به سرعت خنک میشوند؛ در نتیجه، علاوه بر آسان کردن کار شمع سازی، در زمانتان هم صرفه جویی میشود. برای خارج کردن شمع از این قالبها، به وسایل اضافی نیازی ندارید و شمع به راحتی از قالب جدا میشود. شمعهایی که در قالبهای شیشهای درست میشوند بدون درز و صاف هستند.
از مزیتهای دیگر این قالبها، در دسترس بودن آنها است. تنها ایراد این قالبها، ساختار شکننده آنها است؛ زیرا این قالبها بسیار ظریف هستند و تا دمای مشخصی از حرارت را میتوانند تحمل کنند. حرارت بیشتر، باعث شکستن و از بین رفتن این قالبها میشود.
5. قالب پلی کربنات
قالبهای پلی کربنات برای ساخت شمعهایی که با موم پارافین قالبگیری شدهاند و همینطور برای استفاده مخلوط شمع و مومهای گیاهی ایدهآل هستند. در مقابل حرارت (120 درجه) مقاومت میکنند، شفاف هستند و برای استفاده با انواع رنگها، بهترین گزینه محسوب میشوند.
جمعبندی
اگر میخواهید شمع وارمر بسازید، بسته به نوع مومی که میخواهید استفاده کنید، باید قالب مورد نظرتان را نیز تهیه کنید. البته شمعهای وارمر اکثرا در قالبهای کوچک و با موم پارافین ساخته میشوند. با توجه به نکاتی که گفته شد و شناخت انواع قالبهای مناسب شمع سازی، میتوانید به راحتی آب خوردن شمعهای وارمری زیبا و شیک بسازید و فضای منزلتان را رومانتیک تر کنید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات خانگی 118فایل دیدن فرمایید.