در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم:
شغل شمع سازی چگونه شغلی است؟ سرمایه اولیه لازم برای این شغل چقدر است؟ میزان فروش در شغل شمع سازی چگونه است؟ ساخت شمع چقدر میتواند به تامین مخارج شما کمک کند؟ چگونه می توانیم از دوره آموزش شمع سازی در منزل استفاده نماییم؟ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.
مقدمه
در جامعه ما زنان شاغل برای مدیریت کارهای منزل به مشکلاتی برمیخورند، به طور مثال به علت فاصله مکانی زیاد مابین منزل و محل کار وقت و انرژی کافی برای رسیدگی به فرزندان و کارهای منزل را ندارند. به همین علت بعضی از زنان جامعه مجبور به انتخاب بین شغل خود یا نقش مادری میشوند.
اما وجود شغل های خانگی این مشکلات را ندارند و طرفداران زیادی میان زنان پیدا کرده اند. بانوان با تبدیل کردن قسمتی از منزل خود به محیط کار میتوانند در بسیاری از هزینه های رفت و آمد به محل کار صرفه جویی کنند و به یک شغل پردرآمد خانگی برسند. شغل شمع سازی یک شغل خانگی پر درآمد است که ما در این مقاله شرایط و ابزار مورد نیاز آن را برای شما شرح خواهیم داد.
شغل شمع سازی چگونه شغلی است؟
شمع سازی و ساخت شمع هنری است که اکثر زنان به آن علاقه دارند و با روشی ساده می توانند آن را در منزل انجام دهند. شمع نقش بسزایی در زیبایی دکوراسیون منزل دارد و از گذشته تاکنون وجود شمع و روشن کردن آن در هر خانهای حس خیلی خوبی را به محیط میبخشد.
از این رو میتوان آن را با کمترین امکانات و تنها با به کارگیری ذوق و هنر ساخت. شغل شمع سازی یکی از شغلهای بسیار راحت و پردرآمد محسوب میشود که بانوان میتوانند تنها با سپری کردن مقدار کمی از وقت خود از آن درآمد خوبی داشته باشند.
سرمایه اولیه شغل شمع سازی
برای آغاز هر کاری نیاز به سرمایه اولیه است و هر چقدر این مبلغ بیشتر باشد بی شک کار گستردهتر شده و در نتیجه سود بیشتری از آن به دست میآید. شغل شمع سازی به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارد. با توجه به حجم کار، ابزار و مواد اولیه برای آغاز این شغل مبلغی تقریبا حدود 7 میلیون سرمایه اولیه نیاز است.
البته این مبلغ برای سرمایه اولیه و خرید ابزار اولیه است. این هزینه شامل خرید: فیتیله، اسید استئاریک، پارافین و… خواهد بود. همچنین در شغل شمع سازی تخمین زمان بازگشت سرمایه اولیه به متغیرهای زیادی بستگی دارد، ولی زمان بازگشت سرمایه در این شغل با توجه به حجم تولید و فروش حداقل حدود چهار ماه طول میکشد.
میزان فروش در شغل شمع سازی
با توجه به کیفیت و حجم شمع تولید شده میزان فروش آن حدود دو تا چهار میلیون است. البته برای داشتن سود بیشتر کار و میزان بالای فروش میتوان از راههایی مثل فروش به صورت آنلاین، برگزاری نمایشگاه و… استفاده کرد.
فضای مورد نیاز برای شغل شمع سازی
برای شروع به کار در شغل شمع سازی به فضای بزرگی نیاز ندارید و با فضایی حدود دوازده الی بیست متر مکعب نیز کارتان انجام میشود. البته بهتر است فضای کار برای ساخت شمع دور از محیط خانواده باشد، زیرا دارای مواد و آلودگیهایی است که ممکن است باعث آزار خانواده شود.
ابزار و مواد اولیه مورد نیاز شمع سازی
از جمله ابزارآلات و مواد مورد نیاز برای این شغل عبارتاند از: اسیداستئاریک، پارافین، فیتیله، ظرف مخصوص ذوب کردن پارافین، ورق موم، انواع قالبها، انواع رنگها، انواع عطرها و گلیسیرین.
- قالب: قالبها یکی از مهمترین وسایل ساخت شمع هستند که در جنسها و طرحهای مختلف مانند: فلزی، شیشهای، سیلیکونی یا پلاستیکی ساخته میشوند. بهترین نوع قالب جنس شیشهای است. زیرا در این قالبها شمعهای تولید شده صاف و صیقلی هستند. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که قالبهای شیشهای نسبت به پلاستیکی عمر بیشتری دارند.
- قلاب فتیله یا سوزن: قلاب فیتیله معمولا از جنس فلزی است چرا که باید استحکام لازم برای نگهداری فیتیله در وسط پارافین را داشته باشد.
- پارافین: بخش عمده یک شمع را پارافین تشکیل میدهد که بدون آن شمع شکل نمیگیرد. پارافین به ماده سفید ماتی گفته میشود که از مواد نفتی به دست میآید. پارافین از نظر نقطه ذوب درجات مختلفی دارد که برای ساخت شمع از نقطه ذوب ۶۰ تا ۶۳ درجه سانتیگراد استفاده میشود. پارافین خود دارای انواع مختلفی از جمله پارافین کریستالی، پارافین قالبی، پارافین پولکی، پارافین شنی، پارافین ژله ای و پارافین مایع است.
4. فیتیله: از دیگر مواد لازم برای شغل شمع سازی فیتیله است که غالبا از جنس کتان ساخته میشود. فیتیلهها با توجه به قطر شمع در اندازه و ضخامتهای مختلفی تولید میشوند. فیتیلهها معمولا در دو نوع نخ پرک و قیطانی تولید میشوند.
5. اسید استئارین: این ماده که جهت استحکام پارافین استفاده میشود بی رنگ و بی بو است که دارای کریستالهای ورقه وار بوده و در الکل داغ حل میشودو این ماده برای ساخت شمع و صابون استفاده میشود. این ماده در شمع باعث افزایش مدت سوختن پارافین میشود.
6. ظرف مخصوص: برای ذوب پارافین از ظرف مخصوص استفاده میشود که معمولاً از جنس فلزی استیل و آلومینیوم است. برای این کار دو ظرف لازم است. به گونهای که داخل ظرف بزرگتر آب ریخته و ظرف کوچکتر حاوی پارافین را داخل آن قرار داده و روی حرارت میگذاریم.
7. رنگ: برای زیبایی و تنوع در شغل شمع سازی از رنگهای مختلف و وسایل تزئینی خشک همچنین از مداد شمعی نیز میتوان استفاده کرد. البته فراموش نکنید هر چه از رنگ بیشتری استفاده کنید شمع به خوبی نمیسوزد و حالت پلاستیکی پیدا میکند که سبب تولید دود و بوی نامطبوع میشود.
8. چسب کاغذی: از چسب برای ثابت نگه داشتن فیتیله در ته ظرف استفاده میشود. پس برای ساخت شمع باید از چسب مرغوب استفاده کنید.
9. براکس: راز نسوز بودن فیتیله و پارچه در شمع سازی وجود براکس است. براکس باعث نسوز شدن پارچه و نخ میشود. روش کار براکس به این صورت است که یک قاشق چای خوری نمک و براکس را مخلوط میکنیم و درون یک استکان آب جوش ریخته و اجازه میدهیم تا به مدت پنج دقیقه بجوشد و نخ را درون استکان قرار میدهیم. سپس نخ را خارج کرده و روی سطح صاف میگذاریم تا خشک شود.
این کار باعث میشود فیلتیه در برابر حرارت نسوز شود. همچنین از دیگر موادی که برای نسوز کردن فیتیله استفاده میشود میتوان به عسل اشاره کرد. به این صورت که عسل را روی بخار ذوب کرده و فیتیله را به مدت پنج دقیقه درون آن قرار میدهیم و سپس خارج میکنیم.
10. عطر: این قسمت از شغل شمع سازی کاملا سلیقهای است و شما میتوانید با سلیقه خود از انواع عطر شمع موجود در بازار استفاده کنید تا در زمان سوختن شمع بوی مواد نفتی به مشام نرسد. استفاده از عطرهای شمع، در ساخت شمع در رضایت مشتری و میزان فروش بسیار موثر است.
11. دماسنج، کاغذ روغنی، سینی فر، چاقو یا تیغ موکت بری، قاشق یا همزن، اسپری سیلیکون وسایل تزیینی، حلقه گرد کیک پزی از دیگر مواد مورد استفاده در شغل شمع سازی هستند.
نتیجه گیری
شغل شمع سازی یکی از پردرآمدترین مشاغل خانگی در بازار کار امروزه به حساب میآید. زیرا روش کار آن نسبتا ساده بوده و به سرمایهی اولیهی زیادی نیاز ندارد. همچنین به محیط کار خیلی بزرگ و ابزار خیلی زیادی هم نیاز ندارد. شما میتوانید با حداقل سرمایهی اولیه، کار ساخت شمع خود را آغاز کرده و به مرور پیشرفت کنید و آن را توسعه دهید.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات شمع سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.