در این مقاله بخوانید
چند نوع پارکت چوبی وجود دارد؟ نصب پارکت چوبی به چه صورت انجام می شود؟ انواع پارکت های چوبی چه ویژگی هایی دارند؟
با ما همراه باشید تا با انواع پارکت چوبی بیشتر آشنا شوید.
مقدمه
پارکت های چوبی مرسوم ترین کفپوش ها برای انواع مکان ها ازجمله شرکت های اداری، راه رو ها و خانه های مسکونی، پارکت های چوبی انواع مختلفی دارند و طیف گسترده ای را پوشش می دهند. پارکت ها ی چوبی مستقیما از درختان مختلف ساخته می شوند. در این مقاله قصد داریم انواع پارکت از نظر جنس و نوع را به شما توضیح دهیم.
پارکت چوبی مهندسی
پارکت های مهندسی شده ازانواع پارکت های چند لایه هستند. تعداد لایه های این پارکت از سه لایه تا ده لایه ساخته می شود. معمولا لایه ی بالایی از جنس چوب های سخت است. لایه های وسطی نیز از جنس چوب های ارزان قیمت ولی مقاوم در برابر رطوبت است که با استفاده از چسب و تحت فشار بالا به یک دیگر چسبانده می شوند. لایه های مختلف را نیز به همین صورت به یکدیگر می چسبانند.
از مزایای پارکت های مهندسی می توان مقاومت در برابر انبساط، انقباض و همچنین مشکلاتی مثل خم شدگی و آسیب های مربوط به مشکلات جذب رطوبت را نام برد. اما به دلیل اینکه این پارکت ها جنس رویی شان بخاطر چند لایه بودن نازک است اگر خراش عمیقی روی آن بیوفتد ممکن است در اثر سابیدن و پولیش زدن سطحی نا همگون ایجاد شود. به همین دلیل باید مراقب جلو گیری از خط و خش آنها بود.
پارکت جنس ترمووود
ترمووود نوع خاصی از چوب نیست بلکه طی فر آیندی برای افزایش ویژگی های آن انجام می شود. چوب ترمو شده یا گرما دیده نامیده می شود. فر آیند ترمو کردن چوب باعث :
- کاهش چگالی
- افزایش مقاومت فشاری
- مقاومت در برابر رطوبت
- کاهش هدایت حرارت
- مقاومت در برابر متورم شدن یا خم شدن از سطح
پارکت هایی که از جنس ترمووود هستند مشکلاتی را که در استفاده از پارکت های چوبی طبیعی وجود داشت را ندارند. در برابر رطوبت مقاوم هستند و نگرانی شما در مورد متورم شدن از سطح را رفع می کنند. چوب های ترمو همچنین بوی سمی یا مضری را در محیط از خود پخش نمی کنند. البته بوی خاص خود را نیز دارند.
فر آیند ساخت پارکت های چوبی ترمووود در سه مرحله انجام می شود. در تمام مراحل تولید میزان گرما رطوبت و فشار مورد بررسی قرار میگیرد.
پارکت های لمینت
پارکت های لمینت یکی از انواع کفپوش های چند لایه ای هستند که از ترکیب خرده چوب و چسب تحت فشار بالا تولید می شوند و روی آن ها طرحی از چوب است. بله طرح چوب ربر روی لمینت ها چسبانده شده است. به لطف همین موضوع کسانی که در محیط خود از لمینت استفاده می کنند از پولیش کردن سالانه معاف خواهند بود. پارکت های لمینت کفپوش های مدرنی به حساب می آیند که انبساط و انقباض آن ها به حداقل رسیده است. همچنین استفاده از پکیج های گرمایشی در زیر لمینت ها به لطف ساختار آن ها مقدور می باشد این در حالی است که پارکت های تمام چوب نمی توانند این پکیج ها ها را بپذیرند.
پارکت های سنتی
این نوع از کفپوش جزو پارکت های لوکس به شمار می روند جنس آن ها نیز از درختان گرمسیری ساخته شده است که کمیاب و گران می باشد. همان طور که از نام پارکت های سنتی پیداست این پارکت ها قدمت بالایی دارند و به علت اینکه این نوع پارکت دارای قطعات کوچک هستند، نصب آن تا مقداری سخت و زمان بر میباشد.
این پارکتها قدیمی ترین نوع پارکت هستند و از قطعات چوبی کوچک و موزائیکی تشکیل شده اند. نصب این نوع پارکتها بسیار زمان بر بوده و در عین حال این پارکتها به نسبت سایر پارکتها قیمت بالاتری دارند.
پارکت های ساخته شده از بامبو
پارکت های بامبو در اصل از نوع کفپوش های لمینت به حساب می آید. لمینت های بامبو با لمیت های معمولی متفاوت است زیرا از تکه های چوب بامبو ساخته می شود. مواد طبیعی در ساخت پارکت لمینت بامبو به کار رفته است که همین موضوع به مصرف کننده ی این جنس پارکت ها حس خوبی می دهد. پارکت های بامبو تقریبا در همه جا بجز حمام قابل استفاده خواهد بود.
پارکت های تمام چوبی
پارکت های تمام چوبی مستقیما از چوب درخت ساخته می شوند و فر آیند ساخت آن ها بسیار ساده است. ابتدا درختان مناسب برای تبدیل شدن به پارکت را پیدا می کنند. آنها را بریده و به کارخانه می برند سپس نوبت به خشک کردن چوب ها می رسد زیرا آنها دارای مواد معدنی و آب هستند.
بعد از خشک کردن تنه های درخت را به ابعاد مورد نظر برش می دهند. پارکت های تمام چوبی گران ترین نوع کفپوش به حساب می آیند زیرا مستقیم از دل طبیعت به خانه ی شما وارد می شوند اما باید شرایط استفاده از پارکت تمام چوبی را بپذیرید. خود چوب ذاتا ماده ای پویا است یعنی در محیط های مختلف دچار انبساط و انقباض می شود.
علاوه بر این رطوبت دشمن پارکت های چوبی است و عامل اصلی پوسیدگی آنها می باشد. مزایای پارکت های تمام چوب بستگی به جنس چوب استفاده شده در آن دارد.
انواع چوب هایی که برای ساخت پارکت تمام چوب به کار می روند عبارتند اند از:
- چوب درختان افرا، بلوط، کاج، گردو و گیلاس که از پراستفاده ترین پارکت ها هستند.
- چوب دختان گرمسیری و درخت هارمونی از لوکس ترین انواع پارکت به شمار می روند.
- چوب درخت بامبو نیز برای ساخت لمینت بامبو به کار می رود. لمینت بامبو از جدید ترین نوع پارکت به شمار می روند.
نتیجه گیری
با انواع پارکت های چوبی و خصوصیات آن ها تا حدودی آشنا شدیم. یکی از دلایل گستردگی انواع پارکت چوبی این است که سازنده آنها همچنان به فکر بر طرف کردن یا به حداقل رساندن مشکلات ذاتی این نوع کفپوش پراستفاده و مرسوم هستند که پیشینه ی کمی هم ندارند. پارکت های چوبی تقریبا از اواسط سال ۱۶۰۰ قمری توسط فرانسوی ها به عنوان جایگزین سنگ مورد استفاده قرار گرفت. حتی نام پارکت هم در لغت به زبان انگلیسی است.
پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات ساختمانی 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.