در این مقاله بخوانید
چند نوع عطر وجود دارد؟ چگونه عطر حیوانی تولید کنیم؟ چه روغن هایی در عطر سازی استفاده می شود؟ نوت های عطر چیست؟ چه تفاوت هایی در عطر ها وجود دارد؟ چه گیاهانی در عطر سازی استفاده می شود؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد. همچنین می توانید با آموزش ساخت عطر در منزل به صورت حرفه ای یاد بگیرید و درآمد بالایی داشته باشید.
مقدمه
استفاده از عطر یکی از اکسسوری های محبوب در تمام دوران بود. در گذشته از روشهای کاملا گیاهی برای گرفتن عطر استفاده میشد. امروزه مانند هر صنعت دیگری، تکنولوژی کمک زیادی در پیشرفت عطر سازی کرده. ساخت عطر و فروش آن نیاز به اطلاعات اساسی دارد. اگر شما به دنبال خرید عطر مناسب برای خود هستید یا دوست دارید کسب و کاری در رابطه با عطر راه اندازی کنید، این مطلب را از دست ندهید.
انواع عطر ها
عطرها ساختار یکسانی ندارند. قطعا این موضوع را حتی افرادی که اطلاعات چندانی ندارند میدانند. اما فرق بین آنها چیست؟ چند دسته عطر وجود دارد؟ ماندگاری آنها تا چه اندازه باهم تفاوت دارد؟
- پرفیوم
- ادو پرفیوم
- ادو تویلت
- ادو کولون
- ادو فرش
- پرفیوم اویل
- بادی اسپلش
- …
تفاوت اصلی تمام این عطرها، در ماده اصلی یا پایه آنهاست. ماده پایه عطر ممکن است آب، الکل یا روغن باشد. میزان فراوانی مواد نیز در این دسته بندی تاثیرگذار است. نکته جالب دیگر درمورد عطرها این است که یک عطر یکسان هیچوقت بر روی دو فرد متفاوت بوی یکسان نمیدهد. چون بدن افراد کارکرد شیمیایی، میزان حرارت و رایحه طبیعی متفاوتی دارد. تمام این موارد بر نتیجه نهایی عطری که استفاده میکنید تاثیرگذار است. بنابراین ممکن است در هنگام خرید شیفته رایحه عطری بخصوص شوید اما پس از استفاده حس کنید آن بوی مورد علاقه شما را نمیدهد.
اگر به عطرهای طبیعی علاقمند هستید، باید بگوییم تنها عطرهای طبیعی هستند که روغنهای اصلی آنها از روغنهای خالص گرفته میشوند. در دیگر عطرها، عصاره عطر صرفا ساخته دست انسان است یا از حیوانات گرفته میشود. بسیاری از افراد وگان، علاوه بر آنکه استفاده از پوست حیوانات را عملی غیر اخلاقی میدانند از عطرهای حیوانی نیز استفاده نمیکنند. در قسمت بعدی ما به پروسه عطرسازی میپردازیم.
تولید عطر حیوانی
برای تولید عطر حیوانی، غالبا از اجزای بدن آنها یا موارد تولیدی آنها استفاده میشود. بعنوان مثال از مدفوع سیوت، نوعی حیوان گربه مانند آفریقایی، برای ایجاد رایحه مخملی و گلی در عطر استفاده میشود. از مشک آهوی نر نیز قرنهاست که برای ساخت عطر استفاده میکنند و این فرایند همچنان ادامه دارد. از ترشحات گوارشی نهنگ نیز در عطرهای مصنوعی و طبیعی استفاده میشود. این لیست بسیار طولانی است و هدف ما تنها نام بردن از چند مثال است تا متوجه منظور ما شوید. طی فرایندهای آزمایشگاهی و شیمیایی، از اجزا و تولیدات حیوانی موادی استخراج میشود که در صنعت عطر سازی کاربرد فراوان دارد.
روغنهای پایه مورد استفاده در عطرسازی
اسطودوخوس، نعنا هندی، یاس، گل رز، چوب صندل، پرتقال وحشی، جوجوبا، نارگیل
گیاهان مورد استفاده در عطرسازی
در این لیست چند گیاه که در بسیاری از عطرها مورد استفاده قرار میگیرند را برای شما لیست کردیم:
- عطرگل رز
- گل بنفشه
- گل یاسمن
- اسطوخودوس
- پلومریا
- آمیریس
- اوکالیپتوس
- عطر گل یاس
- نعنا
- زنجبیل، دارچین
- جوز هندی
- سرو
- کاج
- چوب صندل
- شکوفه پرتقال
- نرگس
نوتهای عطری
در هر عطری سه نوت یا رایحه مختلف وجود دارد که پس از استفاده از عطر میتوان آن را حس کرد. نوت بالا، نوت میانی، نوت پایه. پیش از تعیین نوت عطرها، فرآیند تبخیر و مناسبت مورد استفاده عطر مد نظر قرار میگیرند.
نوت بالا اولین رایحه عطر است که حس میشود و همچنین مولکولهای این نت سبک بوده و به سرعت تبخیر میشود. با این حال افراد در هنگام خرید عطر با این رایحه مواجه میشوند و در فروش عطر اهمیت بالایی دارد.
نوت میانی پس از ازبین رفتن نت بالا ظاهر میشوند. ترکیبات این بخش بدنه اصلی عطر را تشکیل میدهند و معمولا بین 20 دقیقه تا یک ساعت پس از استفاده عطر باقی میمانند.
نوت پایه حداقل پس از 30 دقیقه ظاهر میشوند. این نوت از مولکولهای بزرگ و سنگین تشکیل شده، بنابراین فرآیند تبخیر آرامی دارند. نتهای مشک و یا حیوانی حتی پس از 24 ساعت از زمان استفاده قابل شناسایی هستند.
تفاوت انواع عطر
1. پرفیوم
این نوع عطر، بیشترین میزان روغن عطری را دارا میباشد. به همین دلیل هم این نوع عطر گرانترین مدل است. معمولا عطر پرفیوم بین 15 تا 40 درصد روغن عطری دارد، به این ترتیب سنگین ترین، قویترین، و روغنی ترین عطر است. به دلیل همین ویژگیها است که تنها با چند قطره، رایحه آن کل روز بر روی شما خواهد ماند و رایحه آن از بین دیگر عطرها کاملا قابل تشخیص است.
2. ادوپرفیوم
میزان روغن عطری در این نوع از عطر بین 10 تا 15 درصد میباشد. به همین دلیل نسبت به پرفیوم میزان آب و الکل بیشتری در آن بکار رفته. با این حال این عطر همچنان از ماندگاری بالایی برخوردار است و بین 6 تا 8 ساعت بر روی بدن باقی میماند.
3. ادوتویلت
میزان روغن عطری در این نوع از عطر، بین 4 تا 15 درصد میباشد. این نوع عطر میزان الکل بالایی دارد، به همین دلیل ادو تویلت را درون یک بطری اسپری نگهداری میکنند. میزان ماندگاری آن بین 2 تا 4 ساعت است و اگر برای یک دورهمی طولانی به عطر نیاز داشتید، باید مجددا پس از چند ساعت آن را اسپری کنید. با اینحال این عطر بدلیل سبک بودن برای استفاده در مکانهای رسمی مانند؛ دانشگاه، اداره یا هر مراسمی که قصد ندارید خیلی تجملی بنظر برسید مناسب است. ادو تویلت برای فصلهای گرم یعنی در بهار و تابستان مناسبتر است.
4. ادوکولون
این نوع از عطر معمولا مختص افرادی است که یک کپی بسیار سبک از عطر خاصی میخواهند. هرچند امروزه این عطر مورد استقبال مردان قرار گرفت و “مردانه” تلقی میشود. ادو کولون چیزی حدود 2 تا 5 درصد روغن عطری در خود دارد و ماندگاری آن بین 2 تا 4 ساعت میباشد.
این نوع عطر هم ترکیب سبکی دارد و با خرید آن انتخاب ارزان و بهصرفه تری خواهید داشت، در کنار آن چون ادو کولونها مشابه عطرهای معروف هستند، میتوانید رایحه مورد علاقه خودتان را داشته باشید. به بیان دیگر با یک تیر دو نشان میزنید!
5. ادوفرش
ادو فرش یا آب معطر، ارزان ترین عطر است که کمترین میزان روغن عطری را دارد. چیزی حدود 1 تا 3 درصد که آن را تبدیل به سبک ترین عطر میکند. این عطر بدلیل میزان بالای الکل درون بطری اسپری نگهداری میشود و بوی آن در طی یک ساعت محو میشود. این نوع عطر معمولا در تابستان برای یک قرار لب ساحل یا در باشگاه بسیار مورد پسند است.
6. پرفیوم اویل
روغن عطری یا پرفیوم اویل، نه تنها بر روی بدن، بلکه برای معطر کردن هرچیزی قابل استفاده است. در واقع عطرهایی که از عطرفروشی خریداری میکنیم، نسخه رقیق شده همین روغنها هستند تا بتوان به راحتی آنها را بر روی بدن اسپری کرد. برای این کار نیز از الکل غیر قابل نوشیدن استفاده میشود.
مشخصا در ترکیبات این روغنها هیچ الکلی استفاده نمیشود به همین دلیل رایحه آن بسیار قوی است. کافی است تنها چد قطره از آن را بر روی نبض خود ماساژ دهید تا تاثیر آن را ببینید. درواقع پیش از اینکه صنعت مد عطرهای امروزی را تبلیغ کند، افراد از این روغنها برای خوشبو کردن خود استفاده میکردند. اما بهتر است از این روغنها بر روی لباس خود استفاده نکنید. همچنین اغلب این روغنها بسیار بوی طبیعی و یکنواختی دارند، درحالیکه عطرهای صنعتی از سه نت تشکیل شدهاند و ترکیب چند رایحه مختلف هستند. بهتر است قبل از استفاده این موارد را در نظر بگیرید.
7. بادی اسپلش
در این نوع عطر نیز بین 1 تا 3 درصد از روغن عطری استفاده میشود. تفاوت این نوع عطر با بقیه مدلها، این است که میشود آن را در تمام بخشهای بدن اسپری کرد. به همین دلیل پس از انجام فعالیتهای مختلف که باعث تعریق بدن میشوند به خصوص در فصل تابستان، بهترین انتخاب است.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات عطرسازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.