در این مقاله بخوانید
آیا با نکات اصلی و مهم پولیش کاری آشنا هستید؟ پولیش کاری چیست و چه اقداماتی برای انجام پولیش لازم است؟ آموزش پولیش خودرو چطور است؟ شیوه پولیش و طرز کار آن چگونه است؟ چگونه پولیش مناسب را انتخاب کنیم؟ تفاوت پولیش نرم و زبر چیست؟
برای اینکه به پاسخ سوالاتتان دست پیدا کنید تا آخر همراه ما باشید.
مقدمه
ممکن است وقتی خط و خشی روی بدنه خودرویتان میافتد به فکر چارههای مختلفی باشید تا بتوانید آن را برطرف کنید. باید بدانید که یکی از این چارهها پولیش کاری است. همانطور که میدانید پولیش کاری فرآیندی است که باعث از بین بردن آلودگی و خط و خش و… از روی بدنه خودرو میشود.
پولیش کاری چیست؟
پولیش کاری روشی است که از آن برای برطرف کردن آسیبهای جزئی ماشین مثل خشهای سطحی و آلودگیها و… استفاده میشود. پولیش نرم یک راه حل مناسب برای ترمیم بدنه خودرو است و میتواند رنگهای آسیب دیده خودرو را ترمیم کند. برای اینکه پولیش به درستی انجام بگیرد باید برای لایه برداری ضخامت رنگ خودرو مناسب باشد و همچنین رنگی که در زیر رنگ آسیب دیده است سالم باشد.
شیوه پولیش و طرز کار آن
ابتدا خودرو را به طور کامل از آلودگی و کثیفیها پاک کنید. سپس مقداری از پولیش را روی قسمت آسیب دیده قرار دهید و با پد یا پارچه مناسب شروع به مالش دادن آن کنید. این کار با فشار کم و با حرکات پیوسته به صورت رفت و برگشتی انجام دهید. اگر حرکات را به صورت دایرهای انجام میدهید باید به این نکته توجه کنید تا اتمام کار حرکات را به همان صورت ادامه دهید. یا رفت و برگشتی یا به صورت دایرهای.
بهترین نوع حرکت برای پولیش کاری حرکت عمود روی خراشهای ایجاد شده است. اگر در جهت دایرهای دستتان خسته شد تغییر جهت دهید و به مالش ادامه دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مواد پولیش از روی بدنه خودرو پاک شود. اگر در جایی احساس کردید که نیاز به پولیش بیشتری هست مقداری پولیش را روی بدنه بریزید و شروع به مالش دادن نمائید.
خراش عمیق را با پولیش زبر مالش دهید تا نتیجه دلخواه به دست آید و بعد از اتمام کار برای از بین بردن ماتی رنگ از پولیش نرم استفاده کنید. بعد از اتمام پولیش کاری محل موردنظر را با یک دستمال نرم پاک کنید یا خودرو را بشوئید سپس با یک دستمال خشک کنید.
اصول مهم در پولیش کاری
- مهمترین و اصلیترین نکته هنگام پولیش کاری انتخاب پولیش مناسب و داشتن دستمال نرم یا دستمال میکروفایبر است.
- قبل از انجام پولیش لازم است بدنه خودرو عاری از هر نوع آلودگی باشد. برای این کار بهتر است حتما بدنه خودرو را با آب و مواد شوینده بشوئید تا کاملا تمیز شود. همچنین برای ترمیم آثار خط و خش روی بدنه خودرو بهتر است محل مورد نظر را با آب بشوئید و سعی کنید هیچ اثری از گرد و غبار و آلودگی باقی نماند.
- همچنین برای پولیش کاری بهتر است از پولیشهایی استفاده کنید که حاوی کمترین مواد چرب مانند پارافین، سیلیکن و… هستند زیرا این پولیشها خط و خشها را میپوشانند و باعث میشوند خطوط و آسیبهای زیر پنهان بمانند. اما این خطوط بعد از شستن ماشین نمایان خواهند شد. پس بهتر است هنگام پولیش از مواد بدون چربی استفاده کنید تا خط و خشها کاملا از بین بروند.
- وقتی شروع پولیش کاری میکنید نوع حرکت خود را تعیین کنید که به صورت رفت و برگشتی باشد یا دایرهای. زیرا تا آخر کار باید همین روال حرکت را تکرار کنید.
- پولیش خودرو را متناسب با نوع خراش و عمق آن انتخاب کنید. ممکن است خراش عمیق باشد و شما از پولیش نرم برای آن استفاده کنید که طبیعتاً به نتیجه دلخواه دست پیدا نخواهید کرد. برای خراشهای عمیق از پولیشهای زبر استفاده کنید.
- برای اینکه پولیش کاری خود را به درستی انجام دهد منطقه مورد نظر را بایستی مرطوب نگه دارید و برای هر قسمت به اندازه لازم از پولیش استفاده کنید.
- استفاده صحیح از پولیش از دیگر نکات اساسی است که باید هنگام پولیش کاری به آن توجه شود. به این صورت که پولیش به دو صورت دستی و یا با دستگاه پولیشر انجام میگیرد. برای اینکه بتوانید به بهترین نحو پولیش کاری کنید باید از میزان سائیدگی و عمق سائیدگی و سطح کار مطلع باشید. برخی از سائیدگی و خراشها سطحی هستند و سطح کمی از بدنه خودرو را در برگرفتهاند که با پولیش دستی به راحتی برطرف میشوند اما اگر سطح کار بزرگ باشد به دستگاه پولیشر نیاز است.
روش انتخاب پولیش مناسب
همانطور که میدانید پولیشها در دو نوع نرم و زبر وجود دارند که برای استفاده از آنها باید میزان و عمق سائیدگی و حتی میزان درخشندگی را به خوبی بدانید. با ما همراه باشید تا با انواع پولیشها و چگونگی انتخاب آنها آشنا شوید.
- پولیش زبر: این نوع پولیش برای از بین بردن خراشهای عمیق استفاده میشود و خاصیت سایندگی فوقالعاده بالایی دارد. برای اینکه بتوان از این پولیش استفاده کرد باید سطح مورد نظر ابتدا با پولیش نرم پرداخت شود. نکته حائز اهمیت در خصوص این پولیش این است که استفاده مکرر از آن باعث آسیب زدن به بدنه خودرو میشود.
- پولیش نرم: پولیش نرم خاصیت سایندگی بسیار ظریفی دارد و برای خراشهای سطحی به کار میرود. همچنین بهترین نوع پولیش برای از بین بردن لکهها و آلودگیهای سختی است که به راحتی از بین نمیروند.
- پولیش واکس: این نوع پولیش مخلوط با واکس است و برای درخشندگی و براقیت بیشتر بدنه خوردو مورد استفاده قرار میگیرد. به طورکلی میتوان گفت پولیش واکس دارای خاصیتی همانند پولیش نرم است.
جمع بندی
پولیش کاری فرآیندی است که به ترمیم بدنه خودرو کمک میکند. هنگامی که میخواهید با پولیش کار کنید بهتر است به یکسری نکات از قبیل آماده کردن پولیش و دستمال مناسب، پاک کردن بدنه خودرو از هرگونه آلودگی، شناسایی عمق خراش و… توجه کنید.
پیشنهاد میکنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه کنید.