در این مقاله بخوانید
کناف کاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ کناف چگونه اجرا میشود؟ بتونه کاری چیست و چگونه انجام میشود؟ در چه زمینههایی میتوان از کناف کاری بهره جست؟ از نکات اصلی نحوهی اجرای آن چه میدانید؟ چگونه از دوره آموزش اجرا کناف استفاده کنیم؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
مقدمه
در سالهای اخیر صنعت ساختمان به صورت مرحله به مرحله و با نظم خاصی صورت میگیرد. به همین منظور دقت به نکات فنی از جمله مسائل مهمی است که باید به آن توجهی ویژهای داشت. در این زمینه استفاده از تجربیات کارشناسان و مهندسان مرتبط با موضوع میتواند موثر باشد.
خوب است بدانید در صنعت ساختمان سازی هر چقدر اشتباه کمتر باشد، هزینهها و زمان نیز بهینهتر خواهند شد. همانطور که میدانید در طی سالیان اخیر استفاده از کناف کاری به شدت افزایش یافته است به همین منظور ما در این مقاله قصد داریم به توضیح درباره نکات کناف کاری، قبل و بعد از آن بپردازیم.
کناف چیست؟
کناف در واقع یک نوع سقف کاذب است. کنافها صفحات گچی هستند که روکش کاغذی دارند و طی مراحلی به صورت یکپارچه درمیآیند.
کنافها از گچ ساخته میشوند اما تفاوت فاحشی با گچها دارند. از این مصالح میتوان در دکوراسیون سقف یا دیوار استفاده کرد. لازم به ذکر است که این تجهیزات به شکل بدون آب و خشک به کار میروند.
نکات قبل از کناف کاری
یکی از اقدامات مهمی که قبل از کناف کاری باید انجام دهید مراحل نازک کاری هستند. این مراحل بعد از مرحله سفت کاری انجام میگیرند. در ادامه به توضیح دربارهی مراحل نازک کاری میپردازیم.
- اولین کار در این زمینه این است که شما ابتدا کانال کولر را اجرا نمایید. همچنین میتوانید محلی که باید در آن فن کویل را قرار دهید، مشخص نمایید. حتما توجه کنید که برای اتصال کانال، موقعیتهایی که کناف از آنها عبور داده میشود، حدود ۲۰ سانتیمتر از سقف فاصله داشته باشد.
این کار به این علت است که در هنگام نصب کناف باکس کناف قطع نشود. در حالت کلی بهترین ارتفاع برای باکس کناف حدود دوازده تا پانزده سانتی متر است. در این حالت کنارهی نور مخفی نیز بهتر است بین ۶ تا ۸ سانتی متر قرار داده شود.
2. در این مرحله قرار است لولهها قرار داده شوند و سیم کشی ساختمان نیز صورت بگیرد. این مرحله جز مراحل مهم قبل از کناف کاری است در ابتدا دقت کنید موقعیتهایی که قرار است در آنها کناف کاری شود، حتما برق کشی شود. همچنین توجه کنید که داخل لولهها سیم کشی شود تا در هنگام گچ کاری لولههای برق مسدود نشوند.
3. یکی از مراحل اصلی قبل از کناف کاری این است که سفید کاری حتما انجام گیرد. این کار برای این است که از شکل گیری موج در نور لامپ شلنگی جلوگیری شود.
4. بعد از اینکه گچ کاری شما به پایان رسید دیگر نوبت به کناف کاری میرسد. البته نکتهی قابل توجه اینجا است که حتما قبل از انجام بتونه کاری دقت کنید که سیم کشی داخل باکس کناف به خوبی اجرا شده باشد. بعد از این مرحله نیز درزگیری کناف انجام میگیرد و بتونه کاری صورت خواهد گرفت.
نکات مربوط به زمان اجرای کناف کاری
یکی از مراحل اصلی کناف کاری، انجام صحیح بتونه کاری است. همان اندازه که در نصب کناف دقت نمودهاید، همان میزان نیز باید در بتونه کاری دقت نمایید. زیرا که این مرحله در کیفیت کار تاثیر گذار خواهد بود. بتونه کاری را بعد از انجام کناف و قبل از نقاشی ساختمان باید اجرا کنید. همانطور که میدانید اجرای یک بتونه کاری خوب نیازمند دقت و توجه زیادی است.
در واقع اگر قواعد و اصول بتونه کاری را به خوبی رعایت نکنید، نقاشی ساختمان دچار مشکل خواهد شد و حتی ممکن است کارفرما آن را رد نماید و دستور خراب شدن آن را بدهد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی باید به نکات اصلی که بتونه کاری توجه نمایید.
چرا بتونه کاری و درز گیری مهم است؟
بعد از کناف کاری مشاهده میکنید که کنافها به حالت پنلی در هم خواهند بود. بین هر دو پنل یک فضای خالی به شکل درز وجود دارد که این درز باید پر شود. بنابراین درزگیری از این جهت کاربرد دارد.
نکات مهم بتونه کاری کناف
- نکته اول:
اولین نکته قابل توجه انتخاب صحیح پودر بتونه کاری است. یکی از بهترین پودرها برای بتونه کاری پودر درزگیری کناف است که در بسته بندیهای پنج و بیست کیلوگرمی به فروش میرسد. برای تهیهی خمیر بتونه نیز بهتر است به دستورالعمل روی کیسهی پودر رجوع کنید و طبق آن عمل کنید.
- نکته دوم:
هنگامی که قصد درزگیری کناف را دارید، اصلا سمت بتونههای عادی، مل، یا بتونههای ساختمانی نروید. زیرا این گونه بتونهها کار شما را با مشکل رو به رو خواهد کرد.
- نکته سوم:
پیش از آغاز بتونه کاری کناف، سطحی که قرار است درزگیری شود را به خوبی از هر گونه آلودگی و گردوغبار و چربی پاک نمایید. سعی کنید درزگیری کناف را در دو مرحله انجام دهید.
- نکته چهارم:
عموما روش به کار بردن بتونه درزگیر کناف کاری به این شکل است که ابتدا لازم است کمی آب به درون سطل بریزید و بعد به شکل پراکنده و آرام آرام پودر را روی آن بریزید. در این صورت مخلوطی یک دست به دست خواهد آمد.
توجه داشته باشید که اگر پودر را سریع به آب اضافه کنید مخلوط یک دست نخواهد شد و گلوله گلوله میشود. حال با استفاده از کاردک بتونه را هم بزنید. مخلوط به دست آمده نه باید سفت و نه شل باشد. بعد از پایان این مرحله بتونه شما آماده خواهد بود.
- نکته پنجم:
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شما باید پیش از بتونه کاری درزها را به خوبی پوشش دهید. این کار را با نوار کناف انجام دهید. این نوار موجب میشود که بتونه چسبندگی ایجاد کند.
- نکته ششم:
اگر دیدید که در بخشهایی از ساختمان کناف برآمدگی پیدا کرده است، آن بخش را با تیزبر ببرید و بعد روی آن بتونه کاری اجرا کنید.
- نکته هفتم:
بهترین روش بتونه کاری زمانی است که بتونه از بالا با استفاده از کاردک به سمت پایین کشیده شود.
- نکته هشتم:
در آخر باید گودیهای کار را حذف نمایید. سمبادهی نازک صد و هشتاد به خوبی میتواند این کار را برای شما انجام دهد.
- نکته نهم:
خیلی از افراد مایل هستند بعد از بتونه کاری کنافها را رنگ آمیزی نمایند. برای این کار باید از روغنهای مخصوص کناف استفاده نمایید. با استفاده از یک غلطک به کناف روغن بزنید و سپس رنگ آمیزی را آغاز کنید.
- نکته دهم:
تنها افراد مجرب و ماهر بتونه کاری را به بهترین شکل میتوانند انجام دهند. به همین منظور برای اجرای این کار بهتر است از این گونه افراد کمک بخواهید.
جمع بندی
کناف کاری یکی از کارهایی است که میتوان برای زیباسازی و دکوراسیون منزل یا ادارات استفاده کرد. البته باید به این نکته دقت کنید که اجرای این روش به تجربه و مهارت خاصی نیاز داد. به همین منظور بهترین کار این است که برای انجام این کار از یک فرد مجرب و با سابقه کمک بخواهید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.