در این مقاله بخوانید
نحوه آموزش آنلاین زبان فارسی به کودکان + نکاتی برای تدریس بهتر مانند: نور مناسب، اهیمت زبان + داشتن برنامه پشتیبان در هنگام قطع اینترنت. ما تمامی این موارد را برای شما توضیح دادهایم. همچنین می توانید برای یادادن زبان فارسی به کودک خود از دوره آموزش زبان فارسی کودکان استفاده نمایید.
مقدمه
وظیفه شما به عنوان یک معلم این است که مطمئن شوید که هر کلاس درس به جای ضربه زدن به سابقه شما، به عنوان یک موفقیت برای شما تمام می شود. اما نگران نباش! هنگام آموزش آنلاین زبان فارسی به کودکان 6 نکته زیر را رعایت کنید تا بتوانید به راحتی کلاس را در دست بگیرید.
نکات آموزش آنلاین زبان فارسی
در مورد آموزش آنلاین زبان فارسی به کودکان چه چیزی بسیار چالش برانگیز است؟ کلید اصلی تدریس های آنلاین، مشارکت کودکان است. اگر اخیراً وارد دنیای آموزش آنلاین شدهاید یا احساس میکنید در بلاتکلیفی گیر کردهاید، از این پیشنهادات برای جذاب تر کردن درسهای خود و بهتر کردن تدریس برای بچهها استفاده کنید و نکات زیر را در نظر داشته باشید.
1. خود را یک حرفه ای نشان دهید.
حضور در کلاس با لباس شب گذشته شما را از یک موقعیت تدریس آنلاین حرفه ای خارج می کند. به یاد داشته باشید، مخاطبان شما کودکان و والدین آنها هستند! یعنی شما باید همیشه الگو باشید. این انتظار وجود دارد که شما به سرعت در هر کلاس حاضر شوید، لبخند بزنید، آراسته باشید و همیشه آراستگی حرفه ای داشته باشید.
به خاطر داشته باشید که در هر کلاسی که تدریس می کنید ضبط و نظارت می شود. بنابراین تدریس در کلاس آنلاین بسیار خطرناک تر از کلاس حضوری است. دانشآموز نه تنها یک کپی ویدیویی از هر کلاس آنلاین فارسی را در داشبورد خود نگه میدارد، معمولاً یک نفر نیز وجود دارد که هر جلسه تدریس شما را برای اهداف کنترل کیفیت بررسی میکند.
اگر در جلسه تدریس، یک معلم صحبت نامناسبی مطرح کند یا معلمی سر کلاس لباس غیرحرفه ای بپوشد، به زودی در مورد آن همه خواهند شنید وبه سرعت صوت یا تصویر شما همه جا پخش می شود. بنابراین به خودتان لطف کنید و حواستان باشد که ویدیو یا تصویر و یا صوت شما در کتابچه راهنمای آموزشی کارکنان شرکت شما به عنوان نمونه کارهایی که نباید در حین کار انجام دهید، قرار نگیرد.
کمد لباس خود را نگاه کنید و متناسب با کلاس درس خود، لباس انتخاب کنید. طبیعتا لباس که برای تدریس در دانشگاه می پوشید با لباسی که برای تدریس به کودکان می پوشید باید متفاوت باشند. اگر به صورت آنلاین تدریس می کنید، مهم است که به یاد داشته باشید که این شغل از بسیاری از شغل های دیگر جدی تر است. در این کار استانداردهای خاصی باید رعایت شوند.
2. کلاس درس خود را قبل از شروع درس آماده کنید.
مرتب نگه داشتن پس زمینه و جالب از نظر ظاهری، کلید ایجاد یک محیط سرگرم کننده و حرفه ای برای دانش آموزان است نباید فراوش کنیم خیلی از مدرسان، در خانه خود مشغول تدریس آنلاین هستند بنابراین خانه شما باید تبدیل به کلاس درس شود که طبیعتا کار راحتی نیست. نباید لباس های کثیف شما در پس زمینه ویدیوی شما ظاهر شود. با این حال، شما نمی خواهید پس زمینه شما نیز کاملا خسته کننده به نظر برسد.
نقشه ها، پوسترهای حروف الفبا یا سایر تصاویر ساده و سرگرم کننده را پشت سر خود قرار دهید تا احساسی در کلاس ایجاد کنید که بدون اینکه حواس کودکان را پرت کند یا بی نظم به نظر برسند، به علاقه آن ها اضافه کند.
نور مناسب و خوب نیز برای ایجاد فضای مناسب برای کلاس شما ضروری است. لامپ های کم نور و سوسو زننده یا یک اتاق پژواک، می تواند حتی کلاسی را که به بهترین نحو برنامه ریزی شده است را با خراب کردن جو و ایجاد حواس پرتی خراب کند.
در صورت لزوم، یک لامپ کوچک و قابل حمل بخرید تا مطمئن شوید دانش آموز شما را به وضوح روی صفحه نمایش می بینند. گاهی اوقات، تنها استفاده از نور اتاق برای روشن کردن چهره شما روی صفحه کافی نیست.
مطمئن شوید که دوربین شما به درستی و در مرکز صفحه نمایش شما قرار گرفته است. به نظر من کودکان باید بتوانند از آرنج به بالای شما را ببینند و صرفا دیدن چهره شما کافی نیست. به این ترتیب، آنها می توانند حالات چهره و رفتار شما را ببینند. همچنین این مسأله به کودکان احساس راحتی بیشتری میدهد، زیرا شخصی تر است و تقریباً مانند صحبت رو در رو است.
3. قبل از هر کلاس آماده شوید.
قبل از هر کلاس، همیشه باید مطمئن شوید که مخاطبان شما چه کسانی هستند، چند سال دارند، سطح زبان فارسی آنها چقدر است و چه چیزی تدریس خواهید کرد. شما می توانید مطالب ارائه شده در کتاب های درسی را با تلاش کمی تکمیل کنید تا سطح کلاسهای خود را بالاتر ببرید. آماده کردن وسایل کمک آموزشی، دانستن سطح کودکان قبل از کلاس و طوفان فکری بازیها یا موضوعات مورد بحث واقعاً میتواند به ارتقای سطح کلاس کمک کند.
4. به طور مفید از صدا و حرکات خود نیز استفاده کنید.
اهمیت زبان بدن خود را در کلاس آموزش زبان فارسی به خاطر بسپارید. رفتار دلپذیر در کلاس باعث می شود دانش آموزان شما در کلاس شما احساس راحتی و استقبال کنند. اگر صدای خود را در بلندی و زیر و بم مناسب و آهسته و واضح نگه دارید، کیفیت کلاس شما بهبود می یابد.
همچنین میتوانید با تکان دادن سر نشان دهید که در کلاس مشغول هستید تا نشان دهید که کودکان چه میگویند و از خوردن، نوشیدن یا وب گردی در طول کلاس خودداری میکنید. از زبان بدن و حرکات دستان خود برای کمک به ذکر نکات خود استفاده کنید. پاسخ فیزیکی کامل به شما کمک می کند تا دانش آموزان را بهتر درگیر کنید و به درک آنها از ایده هایی که شما نشان می دهید کمک می کند.
5. همیشه یک نسخه پشتیبان از کلاس آنلاین خود داشته باشید.
هنگام آموزش آنلاین زبان فارسی، گاهی اوقات حوادثی اتفاق می افتد. اگر قطع برق، مشکل اینترنت یا آپلود نشدن کتاب درسی آنلاین وجود داشته باشد، داشتن یک برنامه پشتیبان ضروری است. همه چیز را مستند کنید اگر مشکلی در وب سایتی وجود دارد که برای درس خود به آن نیاز دارید، از آن اسکرین شات بگیرید. اگر دانشآموزی دیر به کلاس میآید یا در کلاس حضور نمییابد، بعداً به مطالب تدریس شما نیاز خواهد داشت، حتماً تدریس خود را ذخیره کنید. هم چنین اگر نگران بارگیری کتاب درسی هستید، آن را از قبل دانلود کنید.
6. به کودکان در کلاس آنلاین زبان فارسی بازخورد بدهید.
نیاز به بازخورد عملی مدرس فقط مختص به کلاس های حضوری نیست بلکه در کلاس های آنلاین هم نیاز به این کار است فقط نوع بازخورد شما ممکن است متفاوت باشد. به محض شروع تدریس در کلاس، شروع به یادداشت برداری از چیزهایی کنید که در کلاس مشاهده می کنید.
اگر دانشآموزی مدام کلمهای را اشتباه تلفظ میکند یا با یک مفهوم گرامری خاص مشکل دارد، یادداشت بردارید تا وقتی بعد از کلاس، بازخورد خود را به او میدهید، به او یادآوری کنید که روی آن کار کند.
همچنین باید اشتباهاتی که دانش آموزان در کلاس مرتکب می شوند را تصحیح کنید تا دچار عادت های بد نشوند. با این حال، مهم است که این کار را به روشی مثبت و مهربان انجام دهید. به جای اینکه به آنها بگویید اشتباه می کنند، به سادگی روش صحیح بیان یک کلمه یا جمله را پس از اتمام صحبت به او نشان دهید.
به یادداشت هایی که قبل از کلاس در مورد سبک اصلاحی ترجیحی دانش آموز باقی مانده است توجه کنید و به رفع نیازهای آنها کمک کنید. وقتی اولین کلاس خود را به پایان رساندید، ممکن است فکر کنید تمام کاری را که باید انجام دهید انجام داده اید؛ اما اینطور نیست.
وقتی درس تمام می شود، کار شما تمام نمی شود. بعد از هر درس، معمولاً این فرصت را دارید که برای دانشآموز یا والدین آنها جلسه بیان بازخورد بگذارید. این بازخورد ممکن است یک مرحله بی اهمیت به نظر برسد، اما باید به همان اندازه که به تدریس خود توجه می کنید، به بازخورد دادن هم اهمیت بدهید.
این بازخورد نه تنها می تواند به دانش آموزان شما کمک کند تا خارج از کلاس درس، یادگیری زبان فارسی خود را ادامه دهند، بلکه راهی برای نشان دادن خود و متمایز کردن خود از سایر معلمان است.
برای اینکه یک معلم زبان فارسی آنلاین خوب باشید، مهم است که جنبههای مثبت درس و تواناییهای دانشآموز را فهرست کنید. به همه مواردی که دانش آموز ممکن است در درس از قلم انداخته باشد یا مواردی که باید روی آنها برای بهبود توانایی های کلی زبان فارسی خود کار کند، اشاره کنید.
شما باید در مورد بازخورد خود صادق باشید اما در رویکرد خود نیز ظریف باشید. همیشه از جملات مثبتی که دانش آموز را تحسین می کنند، استفاده کنید. همیشه هر یادداشت درسی را با یک جمله مثبت به پایان برسانید و از دانش آموز به خاطر حضور در درس شما تشکر کنید و بیان کنید که امیدوارید دوباره آنها را ببینید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات زبان فارسی 118فایل نیز دیدن فرمایید.