در این مقاله بخوانید
چگونه در منزل بدون دستگاه خودروی خود را پولیش کاری کنیم؟ آیا پولیش کاری خودرو با دست انجام میشود؟ چه وسایلی برای پولیش بدنه ماشین نیاز داریم؟ آیا آموزش صفر تا صد پولیش خودرو را می خواهید؟ آیا انواع مختلف پولیش را میشناسید؟ پولیش روی بدنه خودرو چه کاری انجام میدهد؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
ماشین جز ضروریات زندگی است و افرادی که خودرو دارند سعی میکنند از آن به بهترین شیوه مراقبت کنند. اما هر چقدر هم با بهترین روشها از آن مراقبت شود باز هم ممکن است یک جایی و یک فردی با غفلت و بی توجهی به ماشین ما آسیب وارد کند. لذا خط و خشهایی را روی بدنه ماشین ایجاد کند و باعث شود هم خاطر ما آزرده شود و هم بدنه نازنین اتومبیل دچار خسارت شود. اما این خط و خشها راه حلی دارند و آن هم پولیش کاری خودرو است
پولیش چیست و چه عملکردی دارد؟
قبل از اینکه به آموزش پولیش کاری خودرو بدون دستگاه در منزل بپردازیم بهتر است کمی با پولیش و انواع آن آشنا شویم و بدانیم پولیش کلا چه کاری برای بدنه ماشین انجام میدهد.
پولیش یک ماده ساینده است که کار آن برطرف کردن خراشها و آسیبهای سطحی بدنه خودرو است. پولیش مثل سنباده عمل میکند و با ظریف کاری دقیق بدنه ماشین را به حالت اول بر میگرداند. البته باید این را هم یادآور شوم که پولیش کاری خودرو فقط برای آسیب و خراش نیست بلکه با آن میتوان رنگ خودرو را که مات یا کدر شده و یا دچار آفتاب سوختگی شده است را نیز به حالت اول برگرداند و براقیت و شفافیت اولیه بدنه ماشین را ایجاد کرد.
کاری که پولیش انجام میدهد این است که لایه خط خورده را بر میدارد و لایه زیرین را رو میکند و همین باعث میشود هم خراشها از بین بروند و هم رنگ ماشین به حالت اولیه برگردد.
لایهای که پولیش آن را از بین میبرد بسیار جزئی و بسیار بسیار نازک است و اصلا جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
پولیش کاری خودرو در اصل زمانی واجب میشود که واقعا بدنه ماشین دچار آسیبهایی مثل خراش سطحی بر اثر تصادف یا برخورد سنگ ریزه شده باشد.
در برخی مواقع گرد و خاکی در هوا وجود دارند که ماشین با سرعت زیاد از بین آنها عبور میکند و ممکن است همین گرد و خاک خطوط ریزی روی بدنه ماشین ایجاد کنند.
در برخی مواقع هم عدم احتیاط صاحب ماشین باعث میشود رنگ خودرو دچار آفتاب سوختگی شود و براقیت خودش را از دست بدهد که در این صورت لازم است برای نو کردن ماشین آن را پولیش بزنیم.
روشهای انجام پولیش کاری
پولیش کاری خودرو در دو روش دستی و دستگاهی انجام میشود و این کاملا بستگی به شما و میزان خراش بدنه ماشین دارد. دستگاه پولیشر در انواع مختلفی وجود دارد و برای پولیش کاری بسیار مناسب است. اما هنگام کار با دستگاه باید خیلی مراقب محیط اطراف بود تا کثیف نشود. زیرا دستگاه پولیشر با حرکات خود مواد پولیش را به اطراف پخش میکند. دستگاه پولیشر هم حرکات دورانی و هم حرکات رفت و برگشتی دارد و باعث میشود بدنه ماشین به درستی و خوبی پولیش بخورد.
پولیش را می توان به روش دستی نیز انجام داد که برای این کار فقط کافیست پولیش را روی بدنه ماشین مالید و با دستمال روی آن حرکات رفت و برگشتی یا دورانی انجام داد. پولیش باعث میشود بدنه ماشین جلا پیدا کند و طول عمر آن افزایش پیدا کند. همچنین پولیش کاری خودرو به زیبایی آن کمک میکند و باعث میشود بدنه ماشین برق بزند و جلوه خوبی به وجود آورد. بعد از پولیش کاری خودرو بهتر است به آن واکس بزنید. این کار باعث دوام و ماندگاری رنگ و پولیش میشود.
مراحل انجام پولیش کاری خودرو در منزل
برای پولیش کاری خودرو در منزل بدون دستگاه پولیش ابتدا باید وسایل مورد نیاز را آماده کنید. وسایلی که برای پولیش نیاز دارید دو دستمال حولهای یا پرز دار، پولیش، واکس، آب و مواد شوینده و… است. برای شروع کار ابتدا باید بدنه ماشین را به خوبی بشویید تا گرد و غبار از روی آن پاک شود. همچنین اگر لکه چربی و آلودگیهای دیگری نیز روی بدنه بود باید آنها را پاک کنید.
برای شستشو بهتر است از مواد شویندهای استفاده کنید که مایع باشد زیرا شویندههای پودری ممکن است روی بدنه ماشین را خط بیاندازند. از آب با فشار بالا استفاده کنید تا هر گونه آلودگی با فشار آب از بین برود. در مرحله بعد ماشین را در جای سایه دار پارک کنید و اجازه دهید تا بدنه کاملا خشک شود.
برای پولیش کاری خودرو باید پولیش مناسب را خریداری کنید.
پولیشها در دو دسته نرم و زبر وجود دارند و روی بر چسب آنها از اعداد هزار تا چهار هزار چاپ شده است که اگر این اعداد بزرگتر باشند یعنی پولیش نرمتر است و بر عکس اگر کمتر باشد یعنی زبرتر است.
متناسب با میزان خراش و آسیب سطحی و عمقی نوع پولیش را انتخاب کنید. پولیش زبر برای خط و خشهای عمیق استفاده میشود.
حالا نوبت به شروع پولیش کاری خودرو است. برای این کار حوله یا همان دستمالهای پرز دار را آماده کنید. این دستمالها باید به اندازهای باشند که در دستتان جا شوند.
بعد مقداری از پولیش را روی بدنه ماشین بریزید و دستمال را روی آن بگذارید و با فشار یکدست و ملایم و حرکتی یکنواخت شروع به مالش کنید.
حرکت دست مهم نیست چگونه باشد اما هر نوع حرکتی مثل دایرهای یا رفت و برگشتی را که انتخاب کردید تا آخر به همین شیوه پولیش کنید تا کار تمیز و یکدستی ایجاد شود.
اگر کل ماشین را میخواهید پولیش کنید این کار را با مناطق کوچک انجام دهید تا هم خودتان خسته نشوید و هم پولیش بهتر انجام شود.
اما اگر میخواهید فقط نقاط آسیب دیده را پولیش کاری کنید ابتدا یک نقطه را کاملا پولیش بزنید بعد به نقطهی دیگری بروید.
بعد از اتمام پولیش کاری خودرو حوله تمیز دیگری بردارید و مواد باقی مانده از پولیش را پاک کنید. برای ماندگاری بهتر پولیش و درخشندگی بیشتر ماشین بهتر است بعد از پولیش کاری بدنه ماشین را واکس بزنید.
جمع بندی
پولیش کاری ماشین به از بین بردن خط و خشهای سطحی و عمقی کمک میکند و درخشندگی و زیبایی خاصی به بدنه ماشین میبخشد. صاحبان خودرو بهتر است بدانند اگر در سال یک بار ماشینشان را پولیش کنند به طول عمر بدنه ماشینشان کمک کردهاند. همچنین بهتر است بدانند پولیش لایه جزئی و نازکی از بدنه را بر میدارد و ماشینی نو با براقیت و شفافیت بالا تحویل میدهد.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش و سرامیک خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.