در این مقاله بخوانید
پولیش و انواع آن کدامند؟ مزایای استفاده از پولیش چیست؟ آموزش پولیش خودروهای سفید و مشکی چگونه است؟ آیا نکات مهم برای انجام پولیش کاری را میدانید؟ نحوه استفاده از ماده پولیش برای خودروهای سفید و مشکی چگونه است؟
همراه ما باشید تا در ادامه به سوالات بالا پاسخ دهیم.
مقدمه
امروزه خودرو نقش مهمی در زندگی ما ایفا میکند، از این رو در کنار تمامی توجهاتی که به آن میشود توجه به ظاهر و زیبایی خودرو در اولویت قرار دارد. یک خودرو در طول مدت زمان تولید تا فرسودگی خود تحت تاثیر عوامل مختلفی مثل خراشیدگی، تصادفات مختلف و… قرار میگیرد و به مرور زیبایی و جذابیت خود را از دست میدهد.
از این رو شرکتهای تولیدی زیادی هستند که در کنار مواد شیمیایی مختلفی که تولید میکنند دست به تولید ماده جدیدی با ترکیب خمیری مانند به نام پولیش زدهاند. در ادامه این مقاله جهت آشنایی بیشتر به بررسی ماده پولیش و کاربرد پولیش کاری پرداخته شده است.
معرفی پولیش و انواع آن
پولیش به ماده خمیری مانند گفته میشود که از موادی با دانههای بسیار ریز تشکیل شده است، این مواد با دانه بسیار ریز خود در سایش و رفع خراشهای ایجاد شده بر روی سطح خودرو بسیار موثر عمل میکنند. ماده پولیش به انواع مختلفی از جمله پولیش زبر، پولیش نرم، پولیش تمیزکننده و پولیش واکس تقسیم بندی میشود که هر کدام از این انواع با توجه به مواد درون خود و ابعاد ذرات ساخته شده از آن دارای کاربرد متفاوتی هستند.
اما به صورت کلی میتوان کاربرد پولیش را این گونه تعریف کرد که در هنگام پولیش کاری خودرو یک لایه از رنگ در قسمتهایی که دچار آسیب دیدگی و خراشیدگی شده است را به آرامی حذف خواهید کرد و رنگ لایه زیرین جایگزین لایه بالایی میشود و این کار در صورتی که با دقت صورت گیرد سبب محو شدن خراشیدگیها میشود.
مزایا و معایب پولیش کاری
- از مزایای پولیش کاری میتوان به پر کردن خطوط و نازک کردن لایهای از رنگ خودرو در قسمتی که خراشیده شده اشاره کرد که این کار سبب رفع خطوط خراشیدگی خواهد شد.
- رفع مات شدگی و کدر شدگی سطح خودرو که در اثر عوامل مختلف در طول سالیان روی بدنه خودرو ایجاد شده است.
- از دیگر مزایای استفاده از ماده پولیش میتوان به درخشش و جلای رنگ بدنه اشاره کرد.
- از معایب استفاده از پولیش نیز میتوان به از بین رفتن لایه محافظ رنگ در صورت استفاده مکرر از پولیش اشاره کرد.
- با از بین رفتن لایه محافظ رنگ در اثر استفاده مکرر از ماده پولیش رنگ خودرو در اثر عوامل مختلفی مثل بارانهای اسیدی و… دچار زنگ زدگی و آفتاب سوختگی خواهد شد.
- در صورت استفاده از ماده پولیش در خودروهایی با رنگ متالیک لایه از رنگ استر اکلیکی که سبب درخشندگی و براق شدن رنگ خودرو میشود به مرور زمان پاک میشود و ظاهر این خودروها دچار کدر شدگی خواهد شد.
نکات مهم انجام پولیش کاری
- یکی از نکات مهمی که باید در پولیش کاری دقت کنیم، استفاده از خمیر پولیش مناسب نسبت به سطح خراشیدگی است، که در سطرهای بالاتر با توجه به انواع پولیش معرفی شد.
- زمان بندی مناسب یکی از مهمترین نکات استفاده از ماده پولیش است. برای این کار لازم است پولیش کاری را در فاصلههای زمانی دور از هم انجام دهید تا آسیب کمتری به لایه محافظ خودرو وارد شود.
- شستشوی خودرو و تمیز بودن آن از آلودگی در سطح بدنه و قسمتهایی که قصد پولیش کاری آن را دارید، نکتهای بسیار مهم قبل از شروع به پولیش زدن است.
- استفاده از مقدار مناسب خمیر پولیش جهت رفع خراشیدگیهای سطح
- ثابت بودن جهت حرکت دست در هنگام پولیش کاری (حرکت دورانی یا حرکت رفت و برگشتی)
- استفاده نکردن از ماده پولیش در قسمتهای پلاستیکی خودرو مانند دستگیرهها و آیینهها به دلیل ایجاد فرسودگی و خرابی پلاستیک
- بعد از اتمام پولیش کاری حتما محل را با دستمالی تمیز از اضافههای ماده پولیش پاکسازی کنید.
- جهت ماندگاری بیشتر پولیش و محافظت از رنگ خودرو میتوان بعد از اتمام کار سطح بدنه خودرو را با لایه از واکس خودرو بپوشانید.
نحوه پولیش کاری خودروی سفید و مشکی
در پولیش کاری هرگونه خودرو باید به نوع رنگ خودرو و خریداری پولیش مناسب رنگ آن توجه کنید. در صورتی که قصد پولیش کاری خودروهای تیره و مشکی را دارید باید از ماده پولیش تیره رنگ استفاده کنید. این نوع خودروها پولیش کاری سختتری به نسبت پولیش زدن خودروهای روشن دارند و باید جهت حرکت دست تا اتمام کار ثابت باشد.
اما در پولیش کاری خودروهای سفید و رنگ روشن باید از پولیش مخصوص این خودروها استفاده کرد زیرا در صورت استفاده از پولیش تیره ذرات موجود در آن به علت سابندگی دچار کدر و مات شدن رنگ خواهند شد. همچنین قبل از پولیش کاری هر دو نوع خودرو باید کاملا آن را از آلودگی پاک و تمیز کنید تا در هنگام پولیش زدن جلا و درخشندگی سطح بدنه به خوبی نمایان شود.
زمان لارم برای پولیش کاری
معمولا بر اثر عوامل مختلف به مرور زمان خطوطی بر روی سطح رنگ خودرو ایجاد میشود که جلا و درخشندگی آن را به مرور زمان کم میکند. از این رو برای جلا و درخشندگی دوباره خودرو از ماده پولیش استفاده میشود. پولیش کاری خودرو در مواردی که خودرو نیاز به پولیش زدن دارد مانند مات شدگی، سوختگی رنگ و تاثیرات شیمیایی شویندها انجام میشود.
مات شدگی رنگ خودرو
بر اثر عوامل مختلفی مثل گردوغبار، ریزگردها و… به مرور زمان سطح رنگ خودرو مات و کدر میشود. از این رو برای ایجاد درخشش و جلای دوباره سطح و رنگ آن میتوان از پولیش تمیزکننده استفاده کرد.
سوختگی رنگ خودرو
در اثر افتاب سوختگی لایه بالایی خودرو از بین میرود و به کمک ماده پولیش مناسب میتوان سطح سوخته شده را ترمیم کرد.
تاثیرات شیمیایی
تاثیرات شیمیایی مانند باران اسیدی، فضله پرندگان و شستشو اتومبیل با شویندهای نامناسب سبب کدر شدن رنگ خودرو میشود. پولیش کاری راه حل مناسبی برای رفع این موارد است.
جمع بندی
ظاهر و زیبایی خودرو یکی از اصول مهم در خریداری هر اتومبیلی است. به همین جهت رفع خطوط خط و خش سطح خودرو یکی از کارهای موثر برای حفظ ظاهر و زیبایی یک اتومبیل محسوب میشود. ماده پولیش با کاربرد رفع خراشیدگیهای سطح خودرو سبب جلا و درخشندگی بیشتر خودروی شما خواهد شد.
پیشنهاد میکنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را مطالعه فرمایید.