در این مقاله بخوانید
آیا با مشخصات رینگ لاستیک آشنا هستید؟ رایجترین روشهای رنگ آمیزی، رینگ لاستیک را میشناسید؟ مراحل رنگ آمیزی رینگ چگونه است؟ در چه صورتی به رنگ آمیزی رینگها نیاز است؟ طریقه فراگیری دوره آموزش حرفه ای نقاشی خودرو چگونه است؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
مقدمه
رینگ لاستیک از جمله قطعاتی از ماشین است که همیشه در معرض آسیب و خط و خش قرار دارد، اما این قطعه قابلیت تعویض دارد. رینگ لاستیک با تنوع گسترده خود نقش بسزایی در زیبایی ماشین داشته و همچنین مورد توجه جوانانی است که به زیبایی و جذابیت ماشین علاقه دارند. با توجه به شرایط محیطی رینگ لاستیک عمر متغیری دارد و به مرور زمان جذابیت اولیه خود را از دست میدهد.
شما میتوانید با روش سادهای که در این مقاله آموزش میدهیم به راحتی رینگ لاستیک خودرو خود را رنگ آمیزی کرده و اتومبیل را از حالت معمولی به اسپرت تبدیل کنید. اگر آسیب ناشی از حوادث رانندگی را نادیده بگیریم رینگ لاستیک قطعه مصرفی نبوده و نیاز به تعویض ندارد اما تعویض آن بیشتر توسط جوانان و طرفداران اسپرت سازی ماشین انجام میشود از این رو میتوان گفت قطعه پرفروشی خواهد بود.
مشخصات رینگ لاستیک
با توجه به اینکه رینگ لاستیک در دسته قطعات گران خودرو قرار داد تعویض مدام آن به صرفه نیست. رینگها با درخشش و براقیت خود به خودروها جلوه و زیبایی میدهند و با خط و خش و کدر بودنشان از زیبایی ماشین میکاهند.
رنگ آمیزی رینگ و آبکاری آن یکی از راههای جلوه بخشیدن به خودرو است. کاورهایی در بازار موجود هستند که با پوشاندن رینگ از آسیب دیدن و خط وخش آن جلوگیری میکنند.
در چه صورتی میتوان رینگها را رنگ آمیزی کرد؟
- در صورت خرید رینگهای دست دوم، برای زیبایی بیشتر بهتر است آن را قبل از استفاده رنگ آمیزی کرد.
- ترمیم نقص ایجاد شده پس از آسیب جدی رینگ
- خوردگی پوشش رینگ لاستیک با معرفهای شیمیایی
- تصادف کردن
- سفرات آفرود
- تزئین ماشین
- شستشوی مکرر در دستگاههای فشار قوی، همه این موارد بالا از دلایل رنگ آمیزی رینگ لاستیک است که باید در حین کار بسیار دقت کنید که رینگ زیباتر شود و ایراد جدیدی ایجاد نشود.
رایجترین روشهای رنگ آمیزی رینگ لاستیک
امروزه روش های مختلفی برای رنگ آمیزی رینگ لاستیک وجود دارد که میتوان به نقاشی آرئوسل، نقاشی با لاستیک مایع، رینگهای با روکش پودری و نقاشی با رنگهای آکریلیک به وسیله کمپرسور اشاره کرد. هر کدام از این روش ها دارای مراحل خاص خود هستند.
آشنایی با مراحل رنگ آمیزی رینگ
- مرحله اول: اولین مرحله آماده سازی رینگ لاستیک برای رنگ آمیزی است.
ابتدا با سنباده زبر درجه صد رینگ لاستیک را سنباده بزنید. سپس برای پاکسازی بهتر رینگ میتوانید از مواد شوینده استفاده کنید. آن را شسته و اجازه دهید خشک شود. سپس میتوانید با استفاده از تینر، کثیفیهای رینگ مانند لکه های روغن و رنگ روی آن را پاک کنید.
- مرحله دوم: پوشاندن اطراف رینگ لاستیک
برای اینکه قسمتهای دیگر لاستیک رنگ نگیرد اطراف رینگ لاستیک را با چسب نقاشی بپوشانید. همچنین میتوانید برای پوشاندن قسمت آج دار لاستیک از روزنامه استفاده نمایید.
- مرحله سوم : بتونه کاری
در این مرحله قسمتهای داخلی و خارجی رینگ لاستیک را با بتونه مناسب بتونه کاری کنید. این کار را به آهستگی انجام داده و حداقل دو لایه بتونه کاری نمایید و ده دقیقه زمان بدهید که خشک شود. برای حداکثر کیفیت تعداد لایهها بتونه باید حداقل سه لایه باشد. بعد از این مرحله در صورت نبود کمپرسور میتوانید با یک اسپری پر از رنگ، کار رنگ آمیزی را شروع کنید.
- مرحله چهارم: رنگ پس زمینه رینگ لاستیک
رنگ پس زمینه با رنگ پرهها متفاوت است. از این رو برای جلوه بهتر و درخشندگی لاستیک لازم است رنگ پس زمینه متفاوت باشد.
- مرحله پنجم: رنگ لنت ترمز
برای متعادل شدن ظاهر رینگ لاستیک میتوانید برای کاسه دیسک ترمز از رنگ روشن استفاده کنید.
- مرحله هفتم: ایجاد مرز بین دو رینگ لاستیک
اگر برای رنگ کردن رینگ لاستیک از دو رنگ استفاده میکنید این مرحله مهمترین مرحله رنگ آمیزی است. برای این کار تمام قسمتهایی که مایل هستید سیاه بماند را بپوشانید. برای اینکه رنگ سیاه مانده از مرحله قبل پخش نشود از بتونه استفاده کنید.
- مرحله هشتم: روکش سطح رینگ
در این مرحله رنگ روی سطح رینگ را اعمال نمایید. زمانی که این رنگ خشک شد پوشش داخل پرهها را بردارید.
- مرحلهی نهم: اقدامات نهایی
بعد از رنگ آمیزی لایه اول مدت زمانی دست نگه دارید که این لایه خشک شود. سپس رنگ آمیزی لایه دوم را انجام دهید تا نتیجه نهایی چروک نشود. در پایان وقتی پوشش برداشته شد میتوانید با دیدن نتیجه کار و همچنین تضاد زیبای رنگ سیاه چرخ و رنگ رینگ لاستیک غرق لذت شوید.
اسپری رنگ برای رینگ لاستیک
در بازار اسپریهای مخصوص رینگ لاستیک وجود دارد. از این اسپریها برای رنگ آمیزی قسمتهای دیگر خودرو مانند بدنه، داخل موتور، سطوح چوبی و فلزی نیز استفاده میشود اما بیشترین استفاده از این اسپریها برای رنگ آمیزی رینگ لاستیک است. این اسپریها با توجه به اینکه رنگ ماتی دارند جلوه زیبایی به ماشین میدهند. این اسپریها با کارواش از بین نمیروند و برای پاک کردن آنها باید از یک جسم نوک تیز استفاده کنید و لبههای آن را تکه تکه بلند کرده و بکنید.
انواع رنگ خودرو برای چرخ
تولیدکنندگان رنگ خودرو طیف کاملی از رنگها، لاکها، لاستیک، اکریلیک و پودر را تولید میکنند که هر کدام دارای خصوصیات خاصی هستند. خصوصیات رنگ لاستیکی به شرح زیر است.
رنگ لاستیکی یا لاستیک مایع به دلیل تطبیق پذیری بالا طرفداران زیادی دارد. این نوع رنگ مایع براق و مات است و از مزیتهای پوشش لاستیکی میتوان به توانایی سریع سخت شدن آن اشاره کرد که لایهای با دوام مانند لاستیک را تشکیل میدهد.
یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد رنگ لاستیکی این است که به راحتی و بدون آسیب رساندن به سطح و به وسیله ابزارهای خاصی حذف میشود. از معایب این رنگ میتوان به حساسیت بالای آن در برابر خش نسبت به مینای اکریلیک و هزینه بالای رنگ به دلیل مصرف زیاد اشاره کرد.
جمع بندی
دیسک خودروها (رینگ لاستیک) قالبا حین رانندگی آسیب دیده و پر از خراش و زدگی میشوند. وقتی رینگ لاستیک دچاره آسیب شود از زیبایی خودرو میکاهد و تعویض آن با توجه به بازار امروزه قطعات خودرو کار پر هزینهای است. از این رو میتوان با روش سادهای آن را رنگ آمیزی کرد.
رینگ خودرو برخلاف لاستیکها که یک قطعه مصرفی هستند درصورت سالم بودن و صرفا به خاطر کدر شدن، نیاز به تعویض ندارد و قطعه مصرفی نیست که تاثیری بر عملکرد ماشین بگذارند اما زیبایی خودرو را تا حد چشم گیری کاهش میدهند. با رنگ آمیزی رینگ به راحتی میتوانید خودروی خود را به یک ماشین اسپرت تبدیل کنید. همچنین با رنگ آمیزی این قطعات میتوان طول عمر آنها را افزایش داد زیرا رنگ به عنوان یک محافظ در برابر خراش و آسیبها عمل میکند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات نقاشی خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.