در این مقاله بخوانید
نحوه یادگیری پرورش قارچ چگونه است؟ هزینه لازم برای پرورش دادن قارچ چقدر است؟ راه های کسب درآمد از طریق پرورش و تولید قارچ چیست؟
در ادامه همراه ما باشید تا به سوالات بالا پاسخ دهیم.
مقدمه
امروزه با وجود نبود کار دائم بسیاری از مردم میتوانند فقط با شرکت در کلاس های آموزشی مختلف به پرورش و تولید قارچ بپردازند. قارچ یک ماده با ارزش غذایی است که خواص منحصر به فردی دارد.
خوشبختانه امروزه قارچ در سبد غذایی دارای ارزش بسیار بالایی است و خود به عنوان غذایی کامل شناخته میشود. از این رو دارای بازار مصرف زیادی است. پرورش قارچ یکی از راه های کسب درآمد برای افرادی است که قصد دارند کنار شغل خود شغلی موقت نیز داشته باشند. در این مقاله سعی داریم شما را با راه های کسب درآمد از طریق پرورش قارچ آشنا کنیم.
یادگیری پرورش قارچ
امروزه راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به اطلاعات اولیه و داشتن آموزش ها و مهارتهای خاصی است. پرورش قارچ نیز یکی از کسب و کارهای است که میتوان در محیط کوچک یا بزرگ و یا حتی در محیط کوچکی از منزل آن را انجام داد. اما برای این کار نیاز به آموزش خاصی هست.
خوشبختانه امروزه کلاس های یادگیری پرورش قارچ به صورت های مختلف از جمله حضوری و یا به صورت مجازی برگزار میشود. هر شخصی میتواند برای یادگیری این حرفه در این کلاس ها شرکت کند و با شرکت در کلاس ها و گذراندن دوره های مختلف اطلاعات لازم را به دست آورد و در محیطی که در نظرگرفته است به پرورش قارچ بپردازد.
مطالب آموزشی کلاس پرورش قارچ
در این کلاس ها فضای لازم جهت راه اندازی کسب و کار، چگونگی میزان تهویه و رطوبت محیط، نحوه چگونگی کاشت بذر قارچ، میزان کمپوست لازم جهت کاشت اولیه، نگهداری آنها و… آموزش داده خواهد شد.
محیط مناسب برای کشت قارچ چگونه است؟
همانطور که میدانید برای پرورش قارچ از اسپورهای آن استفاده میشود. به همین دلیل این اسپورها باید در جای بسیار مناسب قرار بگیرند تا به خوبی رشد و نمو داشته باشند. یکی از مناسب ترین بسترها برای پرورش قارچ بستر خاک اره است. در خاک اره قارچ به خوبی از مواد مغذی چوب برای رشد خود استفاده میکند.
در برخی از فروشگاه ها اسپورهای قارچ را با خاک اره مخلوط میکنند و به صورت آماده با قیمت کم به فروش میرسانند. اما در صورتی که اسپور مرغوبی نباشد هیچ رشدی صورت نمیگیرد. برای پرورش قارچ در بستری از خاک اره بهتر است خاک اره را کاملاً ضدعفونی کنید. برای این کار میتوان آن را درون ماکروویو خوب داغ کرد. سپس اسپورهای قارچ را با آن مخلوط کنید و حدود 21 روز تخت شرایط مناسبی از رطوبت، بدون نور و خنک نگهداری کنید تا به مرور قارچها شروع به رشد کنند.
هزینه لازم جهت پرورش قارچ
راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به در نظر گرفتن هزینه اولیه دارد. برای تولید و پرورش قارچ نیز علاوه بر تهیه محیط مناسب باید شروع به تجهیز آن محیط با وسایل مختلفی از جمله دستگاه رطوبت ساز، نایلون، قفسه و… کرد و هزینه لازم برای آن را در نظر گرفت. محیطی که قصد دارید در آن کاشت قارچ انجام دهید باید عاری از هرگونه درز و حشرات باشد و بسیار تمیز نگهداری شود.
ابتدا این محیط را کاملاً شستشو دهید و سپس با پلاستیک های مناسب دور تا دور دیوارها را پلاستیک بکشید و عایق بندی کنید تا رطوبت در محیط کاملاً حفظ شود. بعد از نایلون کشی محیط را با قفسه های آلومینومی ضد زنگ یا چوبی مناسب پر کنید که نایلون های پرشده از کمپوست بر روی آنها قرار گیرند. هر کدام از وسایلی که گفته شد از جمله هزینه تهیه بذر و خرید کمپوست را باید در نظر گرفت و نسبت به محیط این مواد را خریداری کرد.
کسب درآمد با پرورش قارچ در منزل
بعد از تولید هر محصولی باید به فکر فروش و عرضه آن به بازار باشید و راه های مختلف فروش را در نظر بگیرید. در صورت پرورش قارچ نیز باید آن را به بازار عرضه کرد. قارچ یکی از موادی است که امکان خرابی بالایی دارد. از این رو باید فقط در بازارهای داخلی عرضه شود و امکان صادرات آن وجود ندارد.
همانطور که میدانید تولید قارچ فصلی است. در برخی از فصول بازار فروش بالایی دارد و در برخی فصل ها نیز بازار فروش آن کم است. از این رو باید طبق زمان بندی درست در بازار عرضه شود. جهت عرضه قارچ میتوان به صورت مستقیم با فروشگاه های مختلف قرارداد بست و یا از طریق آنلاین و شبکه های مجازی محصول خود را به فروش رساند. برخی از پرورش دهندگان برای فروش محصولات خود آنها را به صورت مستقیم به رستوران ها، فست فودها و کافه ها عرضه می کنند و از این رو درآمد بالاتری کسب میکنند.
میزان سود پرورش قارچ
میزان سود دهی که در کار پرورش قارچ وجود دارد بسیار زیاد است. در صورتی که برای این کار، کارگاه بزرگی در نظر بگیرید و تمامی اصول پرورش را به خوبی رعایت کنید، می توانید هر دو ماه، یک بار از محصولات خود یک برداشت داشته باشید که به طور میانگین 5 بار در سال برداشت انجام میشود.
در طی این برداشت ها تقریباً 50 درصد سود حاصل میشود و 50 درصد دیگر هزینه مواد و مخارجی است که در حین کار صورت میگیرد. به طور مثال در صورتی که یک سالن 100 متری برای پرورش قارچ در نظر بگیرید، ماهانه حدود 4 الی 6 میلیون سود خواهید داشت. میزان سود پرورش قارچ در برخی ماه ها متغییر است.
در صورتی که میزان تولید زیاد باشد قیمت کاهش میباید و سود کمتری به دست خواهید آورد، اما درصورتی که تقاضا زیاد باشد میزان سوددهی نیز بالا میرود.
نتیجه گیری
پرورش قارچ یکی از راه های کسب درآمد است که به راحتی با یادگیری و حضور در کلاس های آنلاین میتوان این کسب و کار سود آور را راه اندازی کرد. جهت راه اندازی این کار باید اطلاعات دقیقی از میزان هزینه های لازم برای اجزا، هزینه خرید وسایل و فضای مناسب کسب نمود و میزان سوددهی را نسبت به بازار فروش در نظر گرفت.
خوشبختانه بازار فروش قارچ بسیار گسترده است و شما به راحتی میتوانید محصولات خود را به صورت مستقیم به فروشگاه ها، بازار میوه و ترهبار، کافه و رستوران ها عرضه کنید، همچنین میتوانید به صورت آنلاین به فروش محصولات خود بپردازید.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات پرورش قارچ 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.