در این مقاله بخوانید
آیا تا به حال شمع سازی کردهاید؟ از روشهای ساخت شمع چه میدانید؟ آیا تا به حال برای شمع سازی از پارافین شمع ژلهای استفاده نمودهاید؟ چگونه می توانیم دوره آموزش شمع سازی در منزل را فرا بگیریم؟ در ادامه نحوه ساخت این نوع شمع را آموزش میدهیم.
مقدمه
شمع سازی هنری است که بسیاری از افراد به انجام آن علاقه مند هستند. ساخت شمع روشی جالب و آسان است که میتوان آن را به راحتی در منزل انجام داد. همانطور که میدانید تاثیر شمع در دکوراسیون و زیبایی منزل بسیار زیاد است. شمعها انواع مختلفی دارند که میتوان از هر یک از آنها جهت تزئینات استفاده نمود. شمع ژلهای یکی از انواع شمعهاست که در ادامه نحوه ساخت آن را شرح میدهیم.
شمع ژلهای چیست؟
شمع ژلهای نوعی شمع بسیار زیبا است که روش ساخت مختص به خود را دارد. در شمع ژلهای از پارافین ژلهای استفاده میشود. خوب است توجه داشته باشید که پارافین به صورت ژلهای در مقایسه با انواع قدیمی خود شفافتر است.
این موضوع باعث میشود که نور بیشتری از این شمع عبور داده شود. به همین منظور میتوان اشیا مختلف را به صورت معلق در این شمع قرار داد و به ساخت شمع با اشکال زیبا پرداخت.
ساخت شمع ژله ای حباب دار
وسایل مورد نیاز
لوازم مورد نیاز برای ساخت شمع ژلهای عبارتاند از:
پارافین شمع ژلهای، ظروف جهت حرارت دادن، فتیله، چسب حرارتی، تزئینات، رنگ، عطر، و جسمی مانند مداد.
مراحل ساخت شمع ژله ای
حرارت دادن پارافین ژلهای
دو راه جهت حرارت دادن این گونه پارافینها وجود دارد. اول به کار بردن یک ظرف استیل و گذاشتن آن روی حرارت مستقیم است. راه دوم به کار بردن یک ظرف شیشه مانند و حرارت آن به صورت بن ماری است. روش بن ماری در واقع روشی در ساخت شمع است که طی آن جسم به صورت غیرمستقیم و توسط بخار حرارت داده میشود. البته لازم به ذکر است این دو راه هر دو نیاز به توجهی زیادی دارند.
اگر از روش اول استفاده میکنید، پارافین مورد نظر خود را قطعه قطعه کنید و سپس ظرف را با حرارت ملایم داغ کنید. بعد از ذوب شدن پارافین شمع ژلهای باید مایع به غلظتی مانند شربت برسد.
در زمان داغ کردن پارافین دماسنج به کار ببرید. دما نباید آنقدر زیاد شود که به صد و ده درجه برسد. زیرا ضمن حرارت دادن پارافین با این دما هم خطر دارد و هم اینکه باعث سوختگی و بد رنگی پارافین شود.
در روش دوم یعنی به کار بردن ظرف شیشهای نیز پارافین با تکنیک بن ماری باید حرارتی تا حدود ۱۰۷ درجه سانتیگراد داشته باشد. در روش دوم ابتدا در اول کار باید آب را بجوشانید و سپس ظرف شیشهای را که در آن قطعات پارافین را ریختهاید را در داخل این ظرف بگذارید. حال پارافین موردنظر شما از طریق بخار آب شروع به حرارت دیدن و ذوب خواهد کرد. این روش را حدود یک ساعت انجام دهید. در این روش ساخت شمع نیز جهت اطمینان حاصل نمودن از دمای پارافین از دماسنج استفاده کنید.
فیکس کردن فیتیله
برای ساخت شمع در حالتی که پارافین مورد نظر شما در حال حرارت دیدن و ذوب شدن است، میتوانید فتیله را ثابت کنید. در این مرحله محل جایگذاری فتیله در شمع ژلهای را مشخص خواهید کرد. ابتدا یک قطره چسب حرارتی در کف ظرف بریزید.
دقت داشته باشید که این ظرف همان ظرفی است که شمع ژلهای شما قرار است در آن قرار بگیرد. قسمتی از فتیله را برداشته و یک سر آن را به محلی که در کف ظرف چسب حرارتی ریختهاید، وصل کنید. برای ثابت شدن فتیله حدود بیست دقیقه آن را به کف ظرف بفشارید.
جسم مداد مانند را بر سر ظرف قرار دهید. سر انتهایی فتیله شمع را به گونهای به این جسم وصل کنید که فتیله به شکل عمود در سر چسبی خود قرار بگیرد.
افزودن رنگ و عطر
یکی از کارهای مهمی که در هنگام ساخت شمع و حرارت دادن پارافین ژلهای باید انجام دهید، افزودن رنگ یا رایحه به آن پارافین است. این مرحله از آن جهت اهمیت دارد که موجب میشود، پارافین شما به صورت یکدست هم رنگی شود و هم اینکه دارای رایحهای خوش گردد. البته باید توجه داشته باشید که این مرحله کاملا به ذوق و سلیقه سازنده آن مرتبط است.
بنابراین شما میتوانید از انواع رنگها و رایحههای دلخواه و مورد سلیقه خود در این زمینه بهره ببرید. دقت کنید که نسبت رایحه به پارافین باید چیزی در حدود یک سوم باشد. اما در رنگ میزان مشخصی در نظر گرفته نمیشود. تنها باید بدانید که در هنگام اضافه کردن رنگ آن را قطره قطره و به آهستگی اضافه کنید و بعد با هم زدن پارافین رنگ آن را بسنجید. این کار را تا زمانی که به رنگ دلخواه خود برسید انجام دهید.
اضافه کردن اجسام شناور و حباب دار کردن
اگر قصد دارید شمع ژلهای خود را به صورت چند لایه بسازید، باید در این مرحله بسیار دقت داشته باشید. ابتدا موقعیت قرارگیری هر شی را بسنجید. سپس اشیا را قرار دهید و پارافین را مستقیم روی آنها بریزید. جهت حباب دار کردن شمع از آغشته کردن اشیا به پارافین قبل از ریختن آن جلوگیری فرمایید.
افزودن پارافین ژلهای به ظرف
توجه کنید که این مرحله در ساخت شمع شما بسیار موثر خواهد بود، زیرا اگر شما با سرعت این کار را انجام دهید، میزان حبابهای شما نیز بیشتر خواهد شد.
اگر میخواهید شمع شما چند لایه باشد، باید به اندازه هر لایه پارافین بیافزایید. در زمان ریختن پارافین مورد نظر خود اشیا را به وسیله پنس یا موچین در محل نگه دارید.
اگر شما از آن دسته هنرمندانی هستید که مایل به تشکیل حباب در ساخت شمع نیستید میتوانید جهت برطرف کردن این گونه حبابها از وسیلهای چون سشوار استفاده نمایید. در زمان لایه بندی شمع دقت کنید که هر لایه را پس از سرد شدن کامل لایهی زیرین روی آن بریزید.
بنابراین این کار ممکن است دقایقی به طول انجامد. در حین ریزش پارافین ژلهای به ظرف توجه کنید که فیتیله ناخودآگاه تغییر نکند. زمانی که پارافین کاملا در ظرف ریخته شد حدود چهار ساعت آن را به حال بگذارید و بعد فیتیله باقی مانده را ببرید. این کار را طوری انجام دهید که تنها نیم سانتیمتر از فیتیله از ظرف بیرون زده باشد.
حباب دار کردن شمع
اگر مایل هستید حباب شمع ژلهای شما بیشتر از میزانی که بعد از ساخت هست باشد، از چوب استفاده کنید. برای این کار با استفاده از یک چوب شمع را خوب به هم بزنید.
روش دیگر این است که شمع خود را در یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که هر چقدر میزان حباب شمع شما در ساخت شمع بیشتر باشد، نور بیشتری نیز از داخل آن ساطع خواهد شد.
جمع بندی
در ساخت شمع ژلهای دقت داشته باشید که نمیتوان به جای پارافین ژلهای از ژل حالت دهنده موی سر استفاده نمود. زیرا که ژل موی سر به شدت قابلیت آتشگیری دارد. علاوه بر آن رزین فایبرگلاس نیز برای این کار مناسب نیست زیرا که این ماده نیز در اثر حرارت مواد سمی از خود تولید میکند. مداد شمعی هم مانند قبلی غیرقابل استفاده است. اما برای شمع ژلهای میتوان از مداد شمعی جهت رنگ شمع استفاده نمود.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات شمع سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.