در این مقاله بخوانید
پولیش چیست؟ چگونه پولیش مناسب را انتخاب کنیم؟ برای خراشهای سطحی از چه پولیشی استفاده کنیم؟ آموزش استفاده از دستگاه پولیش چطور است؟ پولیش زبر با پولیش نرم چه تفاوتی دارد؟ پولیش کاری با دستگاه پولیشر چگونه انجام میشود؟
با ما همراه باشید تا به جواب سوالات خود دست پیدا کنید.
مقدمه
در پولیش کاری انتخاب نوع پولیش بسیار مهم است به گونهای که ممکن است انتخاب اشتباه نتیجه معکوسی به دنبال داشته و به بدنه خودرو خسارت وارد کند. در این صورت ترمیم بدنه خودرو دشوار خواهد بود. برای اینکه بتوانید پولیش مناسب را انتخاب کنید باید از میزان و نوع خسارت آگاهی داشته باشید.
پولیش چیست؟
پولیش مایعی ساینده است که همانند سنباده عمل میکند ولی دانههای آن بسیار ریزتر از سنباده هستند و کار پرداخت را انجام میدهد. مواد پولیش با غلت خوردن روی بدنه خودرو کار سایش را انجام میدهند و خراشهای ایجاد شده را از بین میبرند. با این کار شما یک لایه بسیار نازک از بدنه خودرو جدا میکنید و همین باعث یکدست شدن و از بین رفتن خط و خشها میشود.
انتخاب پولیش مناسب
در پولیش کاری انتخاب پولیش مناسب مهمترین گزینه است. اما بهتر است ابتدا با انواع پولیشها آشنا شویم تا بدانیم هر پولیش، مناسب چه میزان سائیدگی و خسارت است. تقسیم بندی پولیشها بر اساس میزان درخشندگی و سایندگی آنها انجام میگیرد و هرچقدر میزان سایندگی پولیش بالاتر باشد زبرتر و خشنتر بوده و برعکس هرچقدر میزان سایندگی کمتر باشد آن پولیش نرمتر خواهد بود.
همچنین اگر پولیشی بدون مواد ساینده باشد آن پولیش واکس است و کار تمیز و درخشندگی بدنه خودرو را به عهده دارد. به طور کلی پولیشها در دو نوع نرم و زبر در بازار موجود هستند که پولیش نرم با رنگ سفید تا کرم و پولیش زبر با رنگ قرمز یا اخرایی ساخته میشوند. بنابراین قبل از هر چیزی باید ابتدا هدف خود را از پولیش کاری مشخص کنید که آیا میخواهید روی بدنه خودرو درخشندگی ایجاد کنید یا میخواهید خط و خشهای آن را از بین ببرید؟
همچنین در انتخاب نوع پولیش باید به این نکته توجه کنید که باید پولیشی انتخاب کنید که کمترین مواد چربی یعنی پارفین یا سیلیکون را داشته باشد. زیرا این مواد حین پولیش کاری سبب پوشیده شدن خراشها میشوند و آسیبهای موجود پنهان میمانند و بعد از مدتی پس از شستن خودرو مواد چربی از بین میروند و خراشها دوباره نمایان میشوند.
انواع پولیش
- پولیش زبر: این نوع پولیش خاصیت سایندگی فوقالعاده بالایی دارد به طوری که قدرت سایندگی آن با نرمترین سنباده 1200 مقایسه میشود. پس هنگام استفاده از این نوع پولیش خراش بدنه را به دقت بررسی کنید زیرا ممکن است نتیجه عکس به دنبال داشته باشد. از پولیش زبر برای از بین بردن خراشهای عمیق استفاده میشود یعنی خراشهایی که به زیر سطح رنگ نرسیدهاند.
هنگامی که برای پولیش کاری از پولیش زبر استفاده میکنید بدنه خودرو مات میشود و برای اینکه سطح رنگ درخشندگی اولیه خود را پیدا کند باید با پولیش نرم پرداخت شود. به طور کلی میتوان گفت که پولیش زبر به تنهایی نباید استفاده شود و مکمل آن یعنی پولیش نرم نیز باید به کار برده شود تا کار به اتمام برسد. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف مکرر پولیش زبر باعث آسیب زدن به بدنه خودرو شده و باعث میشود به مرور زمان رنگ آن از بین برود.
- پولیش نرم: این پولیش بهترین انتخاب برای خط خشهای سطحی است زیرا خاصیت سایندگی ظریفی دارد و باعث از بین رفتن خراشهای سطحی و درخشندگی بدنه خودرو میشود. از پولیش نرم میتوان برای قسمتهای آسیب دیده استفاده کرد و یا کل بدنه خودرو را پولیش کاری کرد. همچنین میتوان از پولیش نرم برای از بین بردن لکهها و آلودگیهایی که به راحتی پاک نمیشوند مثل قیر، شیره درختان و… استفاده کرد.
- پولیش واکس: این نوع پولیش همانند پولیش نرم عمل میکند و بیشتر برای تمیز کردن و درخشندگی بدنه خودرو از آن استفاده میشود. به طور کلی پولیش واکس یک نوع پولیش مخلوط با واکس است.
روشهای پولیش کاری خودرو
پولیش کاری به دو روش دستی و یا با دستگاه پولیشر انجام میگیرد. دستگاه پولیشر در دو نوع اوربیتالی و روتاری موجود است و زمانی از دستگاه پولیشر برای پولیش کاری استفاده میشود که سطح کار بزرگ باشد. ولی برای سطوح کوچک از پولیش نرم و حوله نرم یا دستمال مایکروفایبر میتوان استفاده کرد و خطوط را ازبین برد.
- پولیش خودرو با دست: قبل از هر کاری ابتدا باید ماشین را بشوئید تا از هرگونه آلودگی و کثیفی پاک شود. سپس با یک حوله نرم و بدون پرز آن را خشک کنید. سپس بر اساس نوع خراش پولیش مناسب را انتخاب کنید و آن را روی قسمت مورد نظر بمالید و با دستمال نرم به صورت دورانی یا رفت و برگشتی مالش دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید تا رنگ واضح و شفاف شود.
- پولیش ماشین با دستگاه: برای این کار ابتدا وسایل مورد نیاز را آماده کنید. برای پولیش با دستگاه به یک پد نرم، پولیش نرم نیاز دارید. سپس پد را مرطوب کنید و مقداری پولیش را به آن بمالید. به این نکته توجه کنید که وقتی با دستگاه کار میکنید نباید پولیش را به بدنه خودرو بمالید و آن را باید روی پد اعمال کنید.
در مرحله بعد دستگاه پولیشر را به بدنه خودرو نزدیک کنید و با دور آرام آن را روشن کنید. سپس دستگاه را روی قسمت مورد نظر قرار دهید و به آن فشاری وارد نکنید زیرا فشار زیاد باعث از بین رفتن رنگ بدنه میشود. دستگاه را به صورت دورانی یا حرکت رفت و برگشتی حرکت دهید و این کار را تا جایی ادامه دهید که خراشهای مورد نظر از بین برود.
جمع بندی
اگر روی بدنه خودرو خط و خشی ایجاد شد به راحتی میتوانید با پولیش کاری آن را برطرف کنید. پولیش باعث یکدست شدن بدنه خودرو و از بین رفتن خراشهای ایجاده شده میگردد. اما انتخاب پولیش مناسب بسیار مهم است و بهتر است بدانید برای خراشهای سطحی از پولیش نرم و برای خراشهای عمیق از پولیش زبر استفاده میشود.
شما می توانید سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.