در این مقاله بخوانید
لمینت چیست؟ لمینت چه مزایایی دارد؟ چطور آموزش نصب پارکت و لمینت را فرا بگیریم؟ پارکت لمینت چه معایبی دارند؟
در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم.
مقدمه
پارکت لمینت را میتوان نسخه ی جدیدی از پارکت های چوبی دانست. لمینت ها تمام خصوصیات لازم را که ما درانتخاب یک محصول در نظر میگیریم دارا است. پارکت های چوبی گرچه حس بهتری به انسان میدهند ولی قیمت بالایی دارند، باید برای نگهداری از آن ها زمان گذاشت و در برابر رطوبت از آن ها محافظت کرد اما لمینت گزینه ای برای سبک زندگی امروزی است.
اکثر مردم بیشتر زمان خود را برای کار کردن میگذارند و زمانی برای رسیدن به کفپوش ها ندارند. صرفه ی اقتصادی در کنار تنوع برایشان اهمیت بالایی دارد و مدام نمی توانند در مقابل رطوبت از پارکت های چوبی محافظت کنند. در ادامه شما را با مزایا و معایب لمینت آشنا خواهیم کرد.
لمینت چیست؟
لمینت ها کفپوش هایی هستند که از چند لایه تشکیل شده اند و از خمیر چوب یا خورده چوب و چسب تحت فشار به هم چسبیده ساخته میشوند و سطح خارجی آن ها طرح چوب و یک لایه پوشش ضد آب را نیز دارد.
مزایا لمینت
قیمت مناسب
یکی از مزایای مهم و قابل توجه کسانی که به فکر خرید پارکت می افتند، قیمت لمینت است. لمینت ها ارزان ترین نوع پارکت های چوبی میباشند ولی این به معنی بی کیفیت بودن آن ها نمیباشد. اتفاقا لمینت ها شما را از درگیری با مشکلات پارکت های چوبی و هزینه های پولیش و روغن کاری راحت میکند و نیازی به نگرانی بابت رطوبت هم ندارید.
مقاومت در برابر رطوبت
پارکتهای چوبی عموما در برابر رطوبت آسیب پذیر هستند اما لمینت ها این مشکل را حل کرده اند. خود لمینت ها یک لایه ی ضد آب دارند که با وجود چوب بودنشان آن ها را در مقابل رطوبت مقاوم میکند. البته کاملا مقاوم نیستند اما اینگونه هم نیست که مدام نگران شست و شو یا ریختن آب روی آنها باشیم.
امکان استفاده از پکیج های گرمایی در کف
لمینت ها این ویژگی را دارند که در زیر آنها از پکیج گرمایشی استفاده شود که این روزها بسیار رایج است. لمینت ها توان سازگاری با حرارت را دارند و مشکلی به وجود نخواهند آورد.
نصب آسان
پارکت های لمینت با چسب نصب نمیشوند و به جای آن از کلیک هایی (نر و مادگی) که در کناره ی آنها تعبیه شده در کف اجرا میشود که به لایه ی زیرین نیز آسیب وارد نخواهد کرد. برای تعویض لمینت خراب شده نیز به راحتی می شود آن را برداشت و لمینت جدید را جایگزین کرد. لمینت ها چون بدون چسب اجرا میشوند، میتوان بعد از نصب، دوباره آن ها را بدون آسیب به فضای خانه یا خود لمینت ها جمع آوری کرد.
تنوع طرح
مردم سلیقه های متفاوتی دارند. هر کدام از افراد دوست دارند تا طرح های خاص خود را در منزل استفاده نمایند. این دلیل نیز به لطف تکنولوژی و چاپی بودن طرح روی لمینت برطرف شده است. طیف طرح های قابل اجرا کمی کمتر از بی نهایت است.
نگهداری آسان
شما نه پولیش نیاز دارید نه لاک، لمینت ها تنها هر چند وقت یک بار باید جارو بخورند تا گرد و غبار روی آن ها نباشد یا سالانه شستشو شوند. شیوه ی شستشو نیز به همان منوال معمولی است و محدودیتی در کار نیست.
معایب لمینت
- یکی از معایب لمینت این است که به راحتی در برابر جسم های تیز یا کشیده شدن وسیله روی آنها دچار زخم میشوند و بعد از زخمی شدن دیگه نمیتوان آن را با لاک یا پولیش رفع کرد و باید قطعه ی خراشیده شده را کامل تعویض کرد. البته لمینت ها در انواع مختلفی وجود دارند که در برابر خش خوردگی مقاوم هستند.
- امکان بلند شدن طرح چاپ شده وجود دارد که در صورت بروز این مشکل باید لمینت آسیب دیده را تعویض کرد. طرحی که روی لمینت ها چاپ شده قدرت چندانی ندارد و ممکن است بعد از گذر زمان و مخصوصا در مجاورت نور خورشید دچار رنگ پریدگی و بلند شدن شود که در صورت بروز این مشکل نمی توان آن را تعمیر کرد و باید تعویض شود.
- کوتاه بودن عمر لمینت ها در برابر پارکت چوبی از دیگر معایب لمینت است. عمر مفید لمینت بین ۱۰ تا ۱۲ سال است که یک چهارم پارکت های چوبی عمر میکند. لمینت ها با وجود این که در برابر رطوبت مقاوم اند ولی عمر کلی آن ها پایین است. این مشکل باعث میشود تا در ازای قیمت پایین مجبور باشید بعد از مدتی دوباره کل لمینت ها را تعویض کنید.
نتیجه گیری
لمینت ها کاملا مناسب شرایط دنیای امروز ساخته شده اند. نیازی به نگهداری مداوم ندارند، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند و مشکل سنتی رطوبت در آن ها مرتفع گردیده است. تنوع رنگ و طرح نیز بسیار مورد توجه است و علاقه ی افراد به لمینت را بیشتر میکند. اما در مقابل عمر کمی دارند و باعث رنگ پریدگی میشوند. در عین حال عدم قابلیت ترمیم آن ها را به کفپوش های یک بار مصرف تبدیل کرده است. اما مشکل دیگر آن ها طول عمر پایین است که باعث میشود بعد از چند سال هزینه های شما تکرار شود که اصلا خوشایند نخواهد بود. شما طبق شرایط و سلیقه ی خود میتوانید انواع پارکت های چوبی را انتخاب کنید.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات ساختمانی 118فایل را مطالعه فرمایید.