در این مقاله بخوانید
کناف کاری چیست؟ در مورد آموزش کناف کاری چه میدانید؟ آیا میدانید برای اجرا و نصب کناف به چه ابزار و لوازمی نیاز دارید؟ آیا کاربرد ابزارهای مختلف در کناف کاری را میدانید؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
مقدمه
کناف کاری یکی از کارهایی است که امروزه در ساخت و ساز و در بازار طراحی حسابی به چشم میآید. این کار بسیار پر در آمد بوده و بسیاری از متقاصیان و علاقمندان به طراحی داخلی علاقه زیادی به یادگیری نکات ریز و درشت و همچنین آشنایی با کناف دارند. با کناف کردن میتوان در سقفها طراحیهای زیبایی انجام داد و هزینه آن هم نسبت به سایر سقفهای دیگر مقرون به صرفه است.
کناف کاری چیست؟
کناف یک ابزار پیش ساخته است که با لایه روکش گچ پوشانده شده است و روی کار قرار میگیرد. کنافها را با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل میکنند و فضاهایی که در حین کار خالی بماند را با ملات پوشش میدهند که در مرحله آخر یک سطح صاف و یکدست به وجود بیاید.
در پایان کار سطح زیبا و بدون ناهمواری به دست آید که برای رنگآمیزی آماده است. برای کناف کاری و استفاده از کناف باید بسیار دقیق عمل کنید زیرا بسته به این که کجا و در چه مکانی بخواهید از کناف استفاده کنید باید حتما مطابق آن محل و مکان، اقدام به تهیه کناف کنید.
ابزارهای نصب کناف کاری
- پیچهای اتصال: از این پیچ اتصالها جهت وصل کردن روکشهای صفحات گچی و نصب کناف به سقف و هر محلی دیگری استفاده میشود.
- مصالح درزگیری: منظور از مصالح درزگیری یک پک شامل نوار درزگیر، نوار چسب جداکننده، سازه یا نوار محافظ گوشه، بتانه درزگیری و گچ پوششی یا همان ماستیک کناف است.
- گچ ساتن: این گچ برای یکدست کردن سطح و هم چین کردن، جدا کردن سقفهای کاذب و همچنین پوشش نهایی سطحهای سیمان آهنی، پلاسر سیمان و مواد بازسازی شده در نصب کناف مورد استفاده قرار میگیرد.
- پرلفیکس: پرلفیکس یک خمیر است که جهت اتصال صفحات روکش دار گچی به سطح استفاده میشود.
- نوار درزگیری: برای جلوگیری از ایجاد ترک کناف و درز در سطح بتن از این نوار استفاده میشود. اگر این ترک و درزها گرفته نشوند مانع از رنگ آمیزی یکنواخت میشود. یکی از مزیتهای استفاده از این نوار این است که حتی افرادی که مهارت کافی در کناف کاری را ندارد میتوانند از آن استفاده کنند.
- کاتر کناف: یک ابزار بسیار کاربردی در نصب کناف کاتر است. از این کاترها برای برش پانلها استفاده میشود. این وسیله یک بدنه فلزی مقاوم بوده که شامل یک تیغهی غیر قابل انعطاف است.
- ظرف استیل: از این ظروف استیل معمولا برای درست کردن بتانه استفاده میشود. ویژگی عالی که این ظرف دارد قابلیت تمیز شدن پس از اتمام کار است.
- لیسه ۳۰ سانتی: از این لیسه برای بتانه کاری سطح پنل استفاده میشود.
- ماله نازک کاری: برای سطوح ناهموار و ناصاف از ماله نازک کاری استفاده میشود.
- کمچه: کمچه وسیلهای بسیار کاربردی برای برداشتن ملات از ظرف و نصب در محل مربوطه است.
- سمباده دستی دسته بلند: این وسیله برای از بین بردن پرزهای اضافه روی لبه پنل که در موقع برش به وجود آمده است و همچنین سمباده کشیدن سطح درزگیری شده مورد استفاده قرار میگیرد.
- تراز ۵۰ سانتی آهن ربا دار: برای تراز کردن سطوح از این وسیله استفاده میکنند. برای تراز کردن صحیح سطح کار از حبابهای داخل تراز کمک میگیرند.
- جک بالابر پانل سقفی: برای قرار دادن موقت پنل روی زیر سازی دیوار و آماده نمودن برای عملیات پیچ زنی و نصب کناف از جک بالابر استفاده میشود.
- انبر پانچ کناف: از این انبر کناف کاری، برای اتصال موقت بین دو سازه استفاده میشود.
- غلتک سوزنی: این وسیله جهت کارهای دکوراتیو برای قوس دادن پنلها مورد استفاده قرار میگیرد.
- رنده پانل: وسیلهای برای صاف کردن لبههای برش خورده پنل است.
- همزن: برای مخلوط کردن خمیرهای گچی مورد استفاده در ساخت پانل گچی استفاده میشود.
- چکش لاستیکی:از چکش لاستیکی برای نصب سازه کرنربید فلزی در گوشههای خارجی استفاده میکند.
- سمباده مشبک: از این نوع سمباده برای صاف کردن سطوح برش خورده و بتانه کاری شده استفاده میکنند.
- انبر پرسی بولت پروانهای: از این انبر برای نصب بولت پروانهای روی پانلها استفاده میشود.
- مقاطع فولادی سبک: از این مقاطع فولادی برای زیر سازی کناف کاری استفاده میشود.
- قیچی کناف: این قیچی یک وسیله بسیار کاربردی برای نصب کناف است که برای برش پنلها استفاده میشود. این قیچیها در ۳ نوع عمود بر، راست بر و چپ بر، برای راحتی کار فرد در هنگام کناف کاری تولید شده است.
مزایا و معایب کناف کاری
مزایا
- کناف بسیار سبکتر از دیوارهای گچی است بنابراین در زمان زلزله خطرات کمتری خواهد داشت.
- نصب کناف بسیار راحتتر از دیوارهای گچی است.
- دارای انعطاف پذیری بالایی هستند.
- عایق حرارتی هستند.
- کنافها در برابر آتش و رطوبت مقاومت بیشتری دارند.
- با استفاده از کناف کاری فضاهای کهنه و قدیمی را میتوان پوشش داد و آنها را نو و مدرن جلوه داد.
- تاسیسات ساختمانی را میتوان به راحتی از کنافها عبور داد.
- در مقایسه با سقفهای سنتی ضخامت کمتری دارند.
- اگر در موقع نصب کناف، کنافها دچار شکستگی شوند میتوان آنها را ترمیم کرد.
- برای ساخت و ساز در فضاهای داخلی خانه، ادارات و فروشگاهها هزینه کمتری در بر دارد.
- وسیلهای برای صاف کردن لبههای برش خورده پنل است.
معایب
- عدم پایداری در برابر ضربه: این کنافها در حالت عادی در برابر ضربه پایدار و مقاوم نیستند، ولی در صورتی که روی آنها را با گچ پوشش دهید موجب افزایش مقاومت آنها میشود.
- پراکنده شدن گرد و خاک در موقع نصب: در هنگام نصب کناف بر روی سقف گرد و خاک بسیاری تولید میشود. این گرد و غبارها در محیط اطراف و خانه پخش شده و موجب آلودگی میشود.
- تاثیر کیفیت جنس کناف: یکی از عاملهای مهمی که بر روی کنافها تاثیر میگذارد کیفیت جنس آنها و دیگر سازههای به کار گرفته در آنها است. کناف از مادهای به نام پروفیل سبک درست شده است که در افزایش مقاومت آن سهم مهمی دارد. اگر جنس کناف نامرغوب باشد سقف باد میکند و همچنین باعث میشود ترک بردارد. یکی از مشکلات انتخاب نادرست کنافها تنوع و انواع مختلف آنها در بازار است.
نتیجه گیری
نصب کناف امروزه رونق بسیاری داشته و یک کار مدرن و در عین حال مقرون به صرفه است. برای کناف کاری از ابزارهای زیادی استفاده میشود. کنافها در انواع مختلفی تولید میشوند که در انتخاب آنها باید دقت داشت زیرا جنس نامرغوب آن در هنگام نصب مشکلاتی را به وجود میآورد. کنافها مزایا و معایب مختلفی دارند که در بالا به آنها اشاره شده است.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.