در این مقاله بخوانید
پولیش کاری خودرو به چه منظور صورت میگیرد؟ این کار به چند روش انجام میشود؟ کدام روش پولیش کاری بهتر است؟ اقدامات لازم برای هر یک از این روشها چیست؟ چگونه آموزش جامع پولیش خودرو را فرا بگیریم؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مقدمه
هر خودرویی در طول سالهایی که از آن استفاده میشود به دلایل زیادی ممکن است دچار آسیب شود. در این خصوص رنگ خودرو اولین جایی است که امکان آسیب دارد. زیرا که دائما در تماس با فضای اطراف خودرو است. طبیعتاً یکی از روشهای از بین رفتن این مشکلات پولیش کاری است. پولیش کاری خودرو روی جذابیت ظاهری آن نیز موثر است. در ادامه قصد داریم درباره روشهای پولیش کاری بیشتر به شما آموزش دهیم.
پولیش خودرو به چه منظور صورت میگیرد؟
همانطور که میدانید پولیش کاری خودرو جهت رفع آسیبهای وارد شده به رنگ خودرو مثل خط و خش و خراشها انجام میشود. پولیش کاری خودرو در واقع باعث ایجاد ظاهری شفافتر و بی نقصتر در رنگ خودرو میشود. دقت داشته باشید که شستشوی خودرو با روش پولیش کاری آن دو کار کاملا مجزا هستند.
روشهای پولیش کاری خودرو
پولیش کاری خودرو به دو روش سنتی و جدید انجام میگیرد. روش سنتی پولیش کاری خودرو همان روش دستی است. روش جدید هم روش استفاده از دستگاه پولیش کاری است.
هر یک از روشهای پولیش کاری خودرو برای انجام کاری مخصوص صورت میگیرند و نمیتوان یکی را از دیگری برتر دانست.
موارد استفاده پولیش دستی
در زمانی که در قسمتی یا یک گوشه از خودرو شکسته باشد و در این قسمت خراش ایجاد شده باشد، از روش دستی استفاده میکنیم. دقت داشته باشید که در این حالت خراش ممکن است در بخشی با شکل ویژه ایجاد شده باشد که امکان استفاده از دستگاه پولیش کاری وجود ندارد.
همچنین در بخشهایی از خودرو که گود یا فرو رفتگی ایجاد شده باشد نمیتوان از روش پولیش کاری دستگاهی استفاده کرد و ناچار باید پولیش را از طریق روش دستی انجام داد.
موارد استفاده دستگاه پولیش
یکی از موارد استفاده از پولیش کاری خودرو در زمانی است که خودرو را به صورت صفر از کارخانه تحویل میگیرند. دستگاه پولیش کاری دارای سرعت بیشتری نسبت به پولیش دستی است. مهمترین بخش در دستگاه پولیش کاری، قسمت پد پولیش است. پد پولیش در دستگاه پولیش کاری به سادگی اجرا و تعویض میشود. چسبی که برای پد پولیش در دستگاه پولیشر استفاده میشود، بسیار پایدار و محکم است.
بهترین حالت این است که پد پولیش یک دیواره داشته باشد تا از طریق این دیواره تمام گوشهها و زاویههای پنهان در خودرو به سادگی پولیش کاری شوند. ماشینها هنگام تحویل از کارخانه به شکل صفر، اکثرا پولیش کاری نمیشوند.
البته ممکن است در این مواقع برای رفع مشکلات سطحی رنگ خودرو، رنگ را لکه گیری نمایند. خودرویی که به صورت صفر از کارخانه تولید میشود، موج رنگی یکدست دارد و جهت بیشتر دیده شدن این یکدستی بهتر است خودرو پولیش کاری شود تا ظاهری جذابتر پیدا کند.
چه زمانی خودرو نیاز به پولیش دارد؟
در بعضی اوقات این امکان وجود دارد که رنگ خودرو خط و خش یا مشکل خاصی نداشته باشد ولی به علت شرایط جغرافیایی و موقعیت آب و هوایی و گرد و غبار رنگ خودرو جلوهی درخشان خود را از دست داده باشد و حالت مات پیدا کرده باشد. در این حالت میتوانید از هر دو روش پولیش کاری خودرو استفاده نمایید.
1. گاهی اوقات تصادفات کوچک و سطحی هم باعث ایجاد خط و خش روی رنگ بدنهی خودرو میشوند که در این حالت پولیش کاری برای رفع این مشکلات بسیار موثر است. اما اگر یک تصادف جدی و بزرگ از را از سر گذراندید که این تصادف باعث آسیب بدنهی خودرو شده است، در این حالت لازم است ابتدا خودرو را به یک صافکار و رنگ کار خوب بسپارید. و بعد به فکر پولیش کاری خودرو برای داشتن جلوهای درخشانتر برای آن باشید.
2. ساییدگی یک شی یا خودرو هم روی رنگ خودرو تاثیر میگذارد که در این حالت هم میتوان از پولیش کاری استفاده کرد.
3. همچنین اگر خودروی شما دچار آفتاب سوختگی شده باشد و یا اینکه به علت آتش سوزی لایهی رویی رنگ خودرو آسیب دیده باشد، پولیش کاری میتواند به شما در این زمینه کمک نماید.
4. البته این فقط در صورتی امکان پذیر است که آسیب به لایههای زیرین رنگ بدنهی خودرو وارد نشده باشد. گاهی اثر مواد شیمیایی روی رنگ خودرو باعث لک میشوند که به راحتی از بین نمیروند در این حالت هم میتوان از پولیش کاری استفاده کرد. دقت داشته باشید که در همهی این موارد تنها در صورتی میتوان از پولیش استفاده کرد که آسیب به لایههای زیرین رنگ خودرو نرسیده باشد.
اقدامات قبل از پولیش دستی
برای پولیش کاری دستی به تعدادی لوازم و تجهیزات احتیاج خواهید داشت. یکی از این موارد پارچههای پنبهای هستند که زبر نباشند و باعث خط و خش روی بدنهی خودرو نشوند. معمولا در این روش پولیش کاری خودرو یک قوطی پولیش کافی است. پارچهای که برای این کار میخواهید استفاده کنید بهتر است از جنس نمد، پنیه، حوله یا دستمال میکروفیبر باشد.
لازم است پیش از انجام پولیش کاری سطح خودرو را از آلودگیهایی مثل گل تمیز کنید. بهتر است برای این کار قبل از پولیش زدن خودرو آن را شستشوی کامل بدهید. دقت کنید که بعد از تمیز کردن خودرو سطح آن کامل خشک شود. توجه داشته باشید که قبل از انجام پولیش کاری سطح بدنهی خودرو نه خیلی داغ و نه خیلی سرد باشد. چون تغییرات دمایی باعث ماسیده شدن پولیش خواهد شد.
چگونگی پولیش کاری به روش دستی
- برای پولیش کاری از طریق این روش دو تکه پارچه به کار ببرید. اولی برای پولیش کاری و دومی برای پاک کردن آن. در شروع کار مقداری پولیش روی سطح بدنهی خودرو بزنید و سپس با قراردادن پارچه روی آن و فشار دست به آرامی و سرعت هماهنگ پارچه را روی بدنهی خودرو بکشید.
- شما میتوانید برای این کار از حرکت رفت و برگشتی استفاده کنید. فرقی ندارد که از چه جهتی برای پولیش کاری استفاده کنید. اما از هر حرکتی که برای پولیش کاری استفاده میکنید باید تا آخر آن را تکرار کنید و حرکت خود را تغییر ندهید.
در اجرای حرکت پولیش کاری خود مجاز هستید که از جهت عکس هم استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید که برای رفع خط و خشهای خودرو بهترین کار حرکت عمود بر خط و خش است. مالش پارچه را تا جایی ادامه دهید که پولیش روی سطح خودرو کامل از بین برود.
- اگر احساس میکنید که باز هم نیاز به این کار دارید، میتوانید کار خود را تکرار نمایید. دقت داشته باشید که برای خراشهای زیاد و عمیق از پولیش زبر باید استفاده کنید. بعد از هر بار استفاده از پولیش زبر هم، استفاده پولیش نرم واجب است تا پولیش زبر باعث ماتی سطح خودرو نشود.
- بعد از اینکه کار خود را به اتمام رساندید کل سطح خودرو را با یک حوله یا پارچهی نرم مرطوب پاک کنید و سپس خشک نمایید.
جمع بندی
بهطور کلی دو نوع پولیش خودرو وجود دارد، پولیش زبر و پولیش نرم. پولیش زبر قدرت سایندگی بیشتری دارد و معمولا به رنگ قرمز است. در عوض پولیش نرم توانایی سایندگی کمتری دارد و معمولا دارای رنگ روشن است. روشهای انجام پولیش نیز شامل روش پولیش دستی و پولیش با دستگاه است که در هر دو روش انجام کار یا به صورت چرخی و یا رفت و برگشتی خواهد بود.
پیشنهاد میکنم که برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل نیز دیدن کنید.