در این مقاله بخوانید
ماده پولیش چیست و چه کاربردهایی دارد؟ انواع روشهای پولیش کاری خودرو کدامند؟ نحوه پولیش کاری با روش دستی چگونه است؟ پولیش کاری با دستگاه چگونه انجام میشود؟
همراه ما باشید تا به سوالاتت بالا پاسخ دهیم.
مقدمه
در طول سالیان متمادی که از یک خودرو استفاده میکنیم بر اثر شرایط مختلف محیطی آسیبهایی به آن وارد میشود، از جمله این آسیبها میتوان به خراشها و کدر شدن رنگ اتومبیل اشاره کرد. ظاهر خودرو از حساسترین قسمتهای یک اتومبیل است که در اثر برخورد با اجسام مختلف یا شرایط جوی به مرور زمان دچار تغییرات و دگرگونی هایی میشود.
از این رو بهتر است در طول استفاده از خودرو برای حفظ جلا و درخشندگی آن پولیش کاری خودرو را گاهی اوقات انجام دهیم. یکی از راههای حفاظت از رنگ خودرو استفاده از ماده پولیش و واکس خودرو است که سبب حفظ جلا و درخشندگی رنگ خودرو میشود و خراشیدگیهای سطحی را برطرف میسازد.
پولیش و کاربرد آن
در تعریف ماده پولیش میتوان این گونه گفت که پولیش به ماده خمیری یا کرم مانند گفته میشود که از ذرات ریزی ساخته شده است و خاصیت سابندگی و درخشندگی دارد. پولیش خودرو در واقع مانند نوعی سمباده عمل میکند و با ذرات ریز خود خراشیدگیهای لایه بالایی رنگ که بر سطح خودرو ایجاد شده است را از بین میبرد.
رنگ خودرو ممکن است بر اثر عوامل مختلفی مانند تصادف ( مالیده شدن رنگ دو خودرو)، بارانهای اسیدی و… به مرور زمان دچار خط و خش و کدرشدگی شود. از این رو بهتر است برای رفع این کدرشدگی گاهی اوقات بدنه خودرو را پولیش کاری کنیم. پولیش کاری خودرو سبب میشود که رنگ خودرو شفاف شده و بدنه دوباره جلا و درخشش اولیه خود را به دست آورد.
روشهای پولیش کاری خودرو
پولیش کاری خودرو به دو روش دستی و با کمک دستگاه صورت میگیرد. در روش دستی به ابزار خاصی برای پولیش کاری نیز نداریم و تنها با دستمالی تمیز و ماده پولیش میتوانیم کار را شروع کنیم. اما در روش پولیش کاری به کمک دستگاه باید ابتدا طرز کار با دستگاه را کاملا یاد بگیریم سپس به آرامی شروع به پولیش زدن خودرو کنیم.
نکته مهم وجه تمایز بین پولیش کاری به روش دستی با پولیش کاری با کمک دستگاه زمان بندی است. در روش دستی زمان بیشتری صرف پولیش کاری خودرو میشود، در حالی که این زمان با کمک دستگاه بسیار کمتر است.
نحوه پولیش بدنه خودرو به روش دستی
- اولین مرحله از پولیش خودرو آماده سازی وسایل و انتخاب نوع ماده پولیش است. برای این کار با توجه عمق خراشیدگیهای سطحی از پولیش نرم یا پولیش زبر استفاده میشود.
- در مرحله دوم باید قبل از شروع به پولیش کاری خودرو آن را کاملا شستشو دهید و با دستمالی تمیز کاملا خشک کنید. برای این کار بهتر است شستشوی خودرو را با استفاده از اسفنج و مایع ظرفشویی انجام دهید تا از ایجاد هر گونه خط و خش احتمالی بر روی بدنه جلوگیری کنید.
- سومین مرحله پولیش کاری خودرو آماده سازی دمای بدنه خودرو است. بعد از شستشو و خشک کردن خودرو آن را به محیطی که در معرض نور مستقیم آفتاب باشد قرار دهید تا بدنه خودرو نه زیاد سرد و نه زیاد گرم شود و دمای بدنه در حد متعادل باشد تا در هنگام پولیش زدن ماده پولیش بر روی سطح آن ماسیده نشود.
- در مرحله چهارم مقداری از ماده پولیش را بر روی سطح خراش قرار دهید و آن را با دستمال تمیز به صورت حرکت چرخشی یا رفت و برگشتی بر روی خراش کاملا پخش کنید تا به مرور آثار خراشیدگی محو شود. یکی از نکات مهم در هنگام پولیش کاری خودرو جهت حرکت دست است. برای این کار لازم است بدانید در صورتی که حرکت چرخشی یا خطی را در هنگام پولیش کاری انجام میدهید همان حرکت را باید تا انتها ادامه دهید.
- در صورتی که قصد دارید تمامی سطح خودرو را براق و درخشنده کنید باید تمامی سطح خودرو را پولیش کاری کنید. برای این منظور بهتر است در طی کار، حرکت دست خود را به مرور به سمت جهتهای دیگر نیز حرکت دهید. همچنین برای اینکه به راحتی تمام سطح خودرو را پولیش کاری کنید بهتر است دستمال را کمی مرطوب کنید تا به راحتی ماده پولیش بر روی سطح حرکت کند.
- در هنگام پولیش کاری خودرو در صورتی که خراشهای روی رنگ عمیق باشد بهتر است از پولیش زبر استفاده کرد. برای این کار ابتدا پولیش زبر را روی محل آسیب دیده میسابیم، سپس بعد از محو شدن خراشیدگی برای ایجاد جلا و درخشندگی سطح رنگ از پولیش نرم استفاده میکنیم.
- در مرحله آخر پولیش کاری خودرو باید سطح خودرو را از ماده پولیش کاملا پاکسازی کنید. برای این کار بهتر است با دستمالی کاملا تمیز چربیها و آثار باقی مانده پولیش بر روی بدنه خودرو را پاک کنید.
پولیش بدنه خودرو با استفاده از دستگاه
پولیش کاری خودرو با کمک دستگاه نیز تا حدودی مشابه پولیش کاری به روش دستی است اما با این تفاوت که در این حالت انواع دستگاههای پولیش کاری وجود دارند که هر کدام دارای نوع حرکت متفاوتی هستند.
در پولیش کاری خودرو با دستگاه ابتدا ماده پولیش را با کمک پد یا دستمالی تمیز به بدنه خودر میسابیم سپس با استفاده از دستگاه با حرکات آرام شروع به سابیدن پولیش بر روی سطح خودرو میکنیم. در هنگام انجام این کار لازم است تا مرحله آخر کار دستگاه را بر روی یک نوع حرکت تنظیم کنیم و هیچ گونه فشاری به خودرو وارد نکنیم تا سطح خودرو کاملا به صورت هموار براق و درخشنده شود.
جمع بندی
پولیش کاری خودرو یکی از راههای حفاظت و نگهداری از رنگ و جلای خودرو است که امروزه با توجه به آسیبها و عوامل مختلفی که بر روی سطح خودرو ایجاد میشود لازم است گاهی اوقات انجام شود. پولیش خودرو سبب میشود خط و خشهایی که بر روی سطح ایجاد میشود با استفاده از ذرات ریز موجود در ماه پولیش به مرور محو شود و سطح خودرو به مرور جلا و درخشندگی خود را دوباره به دست آورد.
برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را مطالعه فرمایید.