در این مقاله بخوانید
کفپوش اپوکسی چیست؟ انواع کفپوش اپوکسی کدامند؟ آموزش اجرای کفپوش ساختمان کدام است؟ کفپوش اپوکسی چه مزایا و معایبی دارد؟ قیمت کفپوش اپوکسی به چه عواملی بستگی دارد؟
در ادامه به سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.
مقدمه
اپوکسی و رزین اپوکسی یکی از متریالهایی است که در صنایع مختلف بخصوص ساختمان سازی کاربردهای بسیاری دارد و ویژگیهای منحصر بفرد اپوکسی باعث شده تا در قسمتهای مختلف ساختمان کاربرد داشته باشد. استفاده از اپوکسی بعنوان کفپوش یکی از کاربردهای جالب این ماده است که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.
کفپوش اپوکسی چیست؟
کفپوش اپوکسی در اصل بعنوان یک لایه محافظ در فضاهای مختلف استفاده میشود.
این کفپوش انواع مختلفی دارد و ترکیبات شیمیایی آن باعث میشود تا ویژگیهای مختلفی را شامل شود که هر ویژگی باعث میشود اپوکسی در فضاهای صنعتی، پارکینگها، بیمارستانها و خانه بعنوان کفپوش استفاده شود، اما به طور کلی اپوکسی بخاطر اینکه بعد از اجرا سطح مقاومی در برابر فشار مکانیکی دارد و همچنین از نظر ترکیب شیمیایی در برابر مواد مختلف مانند؛ اسید، روغن و مواد شوینده مقاوم است استفاده میشود. همچنین رنگهای موجود در اپوکسی متنوع است و با دکوراسیون هر فضا هماهنگ میشود که باعث شده است در سالهای اخیر برای صنایع ساختمان بیشتر مورد توجه باشد.
انواع کفپوش اپوکسی
اپوکسی از نظر ترکیب بسیار متنوع است که هر کدام از آنها برای شرایط مختلف قال استفاده میباشد.
کفپوش پارکینگ
اگر با خواص بتن و سیمان آشنا باشید، میدانید که مقاومت فشاری بالایی دارد و در ساختمان به منظورهای مختلف استفاده میشود. کفپوش اپوکسی پارکینگ میتواند یک لایه محافظ کاربردی برای محافظت از بتن است. همچنین بر خلاف ظاهر براق سطح این کفپوش، لغزنده نیست و بسیار مناسب فضای پارکینگ است.
مقاومت شیمیایی آن نیز میتواند در برابر نشتی روغن ترمز و بنزین مقاوم باشد.
کفپوش اپوکسی صنعتی
مناطق صنعتی به دلیل فشار مکانیکی و نشت احتمالی مواد شیمیایی به کفپوشهای مقاوم احتیاج دارند و کفپوش اپوکسی صنعتی با ترکیبات شیمیایی مقاوم توانسته این انتظارات را برطرف کند.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
محیطهای حساس به بار الکتریکی و دستگاههای الکترونیکی با ورود بار الکتریکی اضافی آسیب می بینند و حتی ممکن است باعث بروز حادثه شوند. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک میتواند بار الکتریکی را به زمین منتقل کند و مانع از بروز حادثه و خسارت شود.
کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال
کفپوش آنتی باکتریال مانع از رشد باکتری و میکروب میشود و محیط را بهداشتی نگاه میدارد. در کف بیمارستانها و آزمایشگاهها بیشتر از آن استفاده میشود.
کفپوش سه بعدی
کفپوشهای اپوکسی سه بعدی در ساختمان و داخل خانهها کاربرد دارد، ایک کفپوش جدا از محافظت ظاهر تزئینی دارد و طرحهای طبیعی و زیبایی را میتوان با کمک آن اجرا کرد که بیشتر در خانههای مسکونی استفاده میشود.
مزایای کفپوش اپوکسی
مقاومت مکانیکی بالا: مقاومت مکانیکی اپوکسی به تحمل بار و فشار توجه دارد، اپوکسی بسته به ضخامت لایهی اجرایی تا ۵ تن مقاومت دارد. این ویژگی بخصوص برای استفاده در کف کارخانجات و پارکینگ مورد توجه است.
مقاومت شیمیایی بالا: مواد شیمیایی مانند اسید، مواد شوینده و روغنهای صنعتی میتوانند کف ساختمان و بتن را که در انواع ساختمان کاربرد دارد به راحتی خراب کنند. اپوکسی برای محافظت از سطح زمین مقاومت شیمیایی بالایی دارد و میتواند یک عایق در برابر این مواد باشد.
بهداشتی بودن سطح اپوکسی: سطح اپوکسی به راحتی تمیز میشود، دلیل آن هم این است که سطح آن نفوذ ناپذیر است و مواد را به خود جذب نمیکند. در نتیجه به راحتی هم تمیز میشود.
تنوع رنگ و طرح: اپوکسی در انواع رنگها ساخته میشود و هیچ محدودیتی ندارد، این ویژگی باعث شده تا در دکوراسیون داخلی بسیار استفاده سود و هماهنگی زیبایی را ایجاد کند.
معایب کفپوش اپوکسی
با وجود مزایای بسیار، اپوکسی معایبی نیز دارد که بهتر است با آنها آشنا شویم.
آسیب پذیری در برابر نور خورشید: نور خورشید و اشعهی UV روی اپوکسی تاثیر منفی دارد و باعث میسود رنگ اپوکسی به زرد تغییر پیدا کند. این مشکل میتواند کمی نگران کننده باشد اما از جایی که اپوکسی به صورت چند لایه اجرا میشود، لایه آخر آن را با پلی یورتان اجرا میکنند.
زمانبر بودن اجرای اپوکسی: اجرای اپوکسی به صورت لایه لایه اجرا میشود که در اجرا باعث میشود تا برای اجرا و خشک شدن هر لایه زمان بیشتری سپری شود.
اگر اپوکسی را روی بتن بی کیفیت و سطح ناهموار اجرا کنیم یکی اینکه ممکن است اپوکسی شکننده شود و ترک بخورد و دوم، هموار کردن سطح نیاز با اجرای لایههای بیشتر خواهد داشت که هم زمان و هم هزینهی بالاتری میطلبد.
قیمت کفپوش اپوکسی
قیمت کفپوش اپوکسی برای اجرا در محلهای مختلف متفاوت است و به شرایط بستگی دارد. ضخامت بیشتر اپوکسی یکی از عوامل اصلی است و هرچه ضخیمتر باشد هزینهی آن بیشتر میشود.
همچنین جنس سطح مهم است. اگر سطح بتنی باشد و هموار، به مراتب اجرای اپوکسی راحتتر بوده و قیمت کمتری خواهد داشت.
محیطهای مختلف نیز به نوع خاصی از اپوکسی نیاز دارد که بسته به نوع اپوکسی قیمت محاسبه میشود.
نتیجه گیری
کفپوش اپوکسی یکی از کاربردهای گستردهی این ماده است. خواص مکانیکی، مقاومت شیمیایی و تنوع رنگ و طرح باعث شده تا برای فضای ساختمان یک انتخاب مناسب باشد. همچنین محیطهایی که از کفپوش اپوکسی استفاده میکنند، از نظر بهداشتی تمیز تر هستند. چرا که آلودگی را به خود جذب نمیکنند و به راحتی تمیز میشوند.
کفپوش اپوکسی همچنین انواع مختلفی دارد که آنها را برای استفاده در هر فضا مناسب میکند. از مزایای استفاده از اپوکسی نیز با تنوع طرح و رنگ، مقاومت مکانیکی بالا و مقاومت شیمیایی اشاره کرد.
البته با وجود مزایا، اپوکسی معایبی مانند، ضعف در برابر نور خورشید و تغییر شکل، شکنندگی و قیمت بالا برای اجرا در سطوح ناهموار و اجرای زمان بر اشاره کرد.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات رزین و اپوکسی 118فایل را نیز مطالعه کنید.