در این مقاله بخوانید
آیا میدانید در هر دوره از جام جهانی فوتبال چه کشورهایی میزبان بودند؟ میزبان امسال بازیهای جام جهانی چه کشوری است؟ کشورهای میزبان جام جهانی چگونه انتخاب میشوند؟ چگونه آموزش فوتبال بزرگسالان را فرا بگیریم؟ در ادامه پاسخ این سوالات را مورد بررسی قرار میدهیم پس تا پایان با ما همراه باشید.
مقدمه
همانطور که میدانید هر چهار سال یک بار رویداد مهمی در دنیای فوتبال اتفاق میافتد. در این رویداد تیمهای کشورهای مختلف دنیا با هم به رقابت میپردازند. این رقابت در چند سال اخیر یک رقابت صنعتی هم محسوب میشود.
زیرا سرمایه گذاران زیادی هستند که روی این گونه مسابقات سرمایه گذاری میکنند. تاکنون حدود ۱۵کشور برای جام جهانی میزبانی کردهاند که آخرین آنها کشور روسیه بوده است. البته چیزی به بیست و دومین دوره از جام جهانی فوتبال قطر به عنوان شانزدهمین کشور میزبان این مسابقات هم نمانده است.
جام جهانی فوتبال چیست؟
جام جهانی فوتبال یک تورنومنت ورزشی و فوتبالی است که در آن کشورهای زیادی شرکت میکنند. در این گونه مسابقات در یک کشور میزبان حدود سی و دو تیم از کشورهای مختلف آماده میشوند تا با هم رقابت کنند. نتیجهی این رقابتها قهرمانی برای یک کشور است. در این مقاله قصد داریم به معرفی کشورهای میزبان جام جهانی بپردازیم. پس اگر به این موضوع علاقه مند هستید، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
میزبان های جام جهانی
جام جهانی 1982
بعد از چند سال این بار دوباره میزبان جام جهانی یکی از کشورهای قارهی اروپا شده بود. در این دور از مسابقات فوتبال، اسپانیا میزبان بود. اما این کشور در بازیهای خود چندان موفق نبود. زیرا در فینال این مسابقات دو تیم آلمان و ایتالیا بودند که با هم به رقابت پرداختند. در نهایت لاجوردی پوشان ایتالیایی در جام جهانی 1982 توانستند قهرمانی را از آن خود کنند.
جام جهانی 1986
در جام جهانی 1986 کشور مکزیک توانست برای دومین بار میزبان جام جهانی شود. در این دور از مسابقات مارادونا و البی سلسلته بودند که هیجان جام جهانی فوتبال را دو چندان کرده بودند. همچنین این دو نفر در تیم کشور آرژانتین توانستند آلمانیهای حرفهای را شکست دهند و به قهرمانی دست پیدا کنند. این دومین قهرمانی برای آرژانتین در تاریخ جام جهانی بود.
جام جهانی 1994
فیفا در سال 1994 مایل بود که میزبان جام جهانی را از بین سایر کشورهایی که تا آن زمان میزبان نشده بودند، انتخاب کند. به همین منظور کشور آمریکا را برای میزبانی جام جهانی انتخاب کرد. البته در آن زمان در آمریکا هنوز فوتبال اهمیت خاصی پیدا نکرده بود.
این دور از مسابقات فوتبال حواشی زیادی به دنبال داشت. یکی از این موارد استفادهی غیر مجاز مارادونا از مواد مخدر بود. در فینال این دور از جام جهانی فوتبال، برزیل و ایتالیا حضور داشتند که برزیل توانست ایتالیا را شکست دهد و به قهرمانی دست پیدا کند. البته این تیم برد خود را مدیون ضربات پنالتی بود. همچنین در این دوره از مسابقات محمد فنایی داور ایرانی، کمک داور بازی نهایی بود.
جام جهانی 1998
میزبان جام جهانی 1998 کشور فرانسه بود. جام جهانی 1998 برای ایرانیها حایز اهمیت بود. زیرا تیم ملی ما به جام جهانی صعود کرده بود. در این دور از مسابقات بازیکنانی چون عابدزاده، دایی، باقری، استیلی و… نیز حضور داشتند. در آن جام جهانی تیم ملی کشور ما با تیم کشورهایی چون امریکا، یوگسلاوی و آلمان هم گروه بود.
بازی معروف ایران و آمریکا و پیروزی ایران بر آمریکا هم به همین جام جهانی تعلق دارد. در این دور از مسابقات دو تیم برزیل و فرانسه به فینال دست پیدا کردند که بازی در نهایت با پیروزی فرانسه، میزبان مسابقات به پایان رسید.
جام جهانی 2006
کمی قبل از جام جهانی 2006 رخداد کالچوپلی و سقوط یوونتوس اتفاق افتاده بود و فوتبال ایتالیا دچار مشکلاتی شده بود. به همین دلیل کسی باور نمیکرد که ایتالیا بتواند قهرمان شود. به خصوص که میزبان این دور از مسابقات آلمان بود و آلمانیها تمام سعی خود را میکردند که در خاک خود، قهرمانی را از آن خود کنند.
اما برخلاف انتظار ایتالیا قهرمان شد. در این دور از مسابقات ایران هم دوباره به جام جهانی فوتبال صعود کرده بود اما همچون دورههای سابق نتوانست از مرحلهی گروهی بالا بیاید.
جام جهانی 2002
با شروع هزارهی سوم میلادی آسیا میزبانی جام جهانی فوتبال را بر عهده گرفت و به صورت مشترک کره و ژاپن میزبان جام جهانی 2002 شدند. در این دور از مسابقات تحولاتی در فوتبال دنیا اتفاق افتاده بود. در نهایت آلمان و برزیل تغییر یافته توانستند فینال را از آن خود کنند. برزیل نیز با پیروزی در مقابل آلمان قهرمان این بازیها شد و این پنجمین بار بود که برزیل جام قهرمانی را بر روی سر میگرفت.
جام جهانی 2010
جام جهانی 2010 اولین میزبانی جام جهانی را برای قارهی آفریقا و کشور آفریقای جنوبی به ارمغان آورد. در این جام جهانی گواردیولا با هدایت تیم ملی اسپانیا فوتبال جدیدی را به دنیا ارائه داد. همچنین او توانست با تکنیکهای جدید خود تیم ملی اسپانیا را به قهرمانی برساند.
جام جهانی 2014
برزیل میزبان جام جهانی 2014 شد اما نتوانست به آن هدفی که برایش مبارزه میکرد، دست پیدا کند. این تیم در دیدار فینال مسابقات با کشور آلمان، شکست بزرگی خورد. آلمانی توانستند با هفت گل برزیل را شکست دهند و برای بار چهارم به قهرمانی دست پیدا کنند.
تیم ملی کشور ایران هم در جام جهانی 2014 حضور داشت. سرمربی این تیم کی روش بود. همچنین هم گروهان کشور ما، کشورهای آرژانتین، بوسنی و نیجریه بودند. اما تیم ملی ما در آخر با دو شکست و یک تساوی از دور مسابقات کنار رفت.
جام جهانی 2018
روسیه در سال 2018 برای اولین بار میزبانی جام جهانی فوتبال را بر عهده گرفت. در این دور از مسابقات تیم ملی ما نیز به سرمربی گری کی روش در جام جهانی حضور داشت. هم گروههای کشور ما در این دور از رقابتها کشورهای پرتقال، مراکش و اسپانیا بودند. لازم به ذکر است در این جام جهانی فرانسه به قهرمانی دست یافت.
جمع بندی
همانطور که میدانید چیزی به جام جهانی 2022 نمانده است. قرار است میزبان این دور از مسابقات کشور قطر باشد. این اولین بار است که یک کشور عربی میزبان جام جهانی میشود.
قطر برای میزبانی جام جهانی فوتبال زیر ساختها و امکانات زیادی در نظر گرفته است تا بتواند رضایت انبوه تماشاچیان و بازیکنان فوتبال را به دست آورد. تیم ملی کشور ما نیز در این دور از مسابقات شرکت دارد. حال باید دید که عملکرد این تیم چگونه خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات 118فایل نیز دیدن فرمایید.