در این مقاله بخوانید
شنای کرال سینه چیست؟ چه نکاتی باید در کرال سینه رعایت کنیم؟ در کرال سینه چه حرکت هایی با دست و پا انجام می شود؟ چگونه در شنای کرال سینه نفس بکشیم؟ نحوه چرخیدن در انتهای استخر در شنای کرال سینه به چه شکلی است؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
ورزش شنا در مقایسه با ورزش های دیگر خطر کمتری دارد اما با این وجود خطر غرق شدن و خفگی هم وجود دارد که شما میتوانید با آموزش شنا به صورت حرفه ای از صفر تا صد این ورزش هیجان انگیز را یاد بگیرید.
مقدمه
بسیاری از بزرگسالان علاقه زیادی به یادگیری شنا دارند ولی به چند دلیل، تلاشی در جهت یادگیری این ورزش جذاب نمی کنند. بعضی از این افراد فکر می کنند چون سنشان بالا رفته است دیگر نمی توانند شنا را یاد بگیرند. در صورتی که اینطور نیست و هیچ وقت برای یادگیری شنا دیر نیست (البته اگر قصد شما شرکت در المپیک نباشد!). برخی دیگر هم از اینکه به استخر بروند خجالت می کشند.
آنها احساس میکنند شنا بلد نبودن برای آنها تحقیرآمیز است. برخی هم با این که علاقه زیادی به شنا کردن دارند ولی از بودن در آب و شنا کردن می ترسند. ما در این مقاله قصد داریم یکی از سادهترین سبک های شنا کردن را به شما بیاموزیم. آموزش شنای کرال سینه به شما این امکان را می دهد که اعتماد به نفس خود را برای شنا کردن به دست بیاورید و بعدا با تمرین بیشتر می توانید سایر سبک های سختتر شنا را نیز یاد بگیرید. با تمرین کردن و داشتن راهنمای حرفهای، افراد مختلف با هر سنی میتوانند بر تکنیک های اولیه شنا مسلط شوند.
برای شروع شنا در بزرگسالی، به دستورالعمل های ساده زیر توجه کنید. البته این کارها برای افراد کم سن و سال می تواند خطرناک باشد.
- اولین و مهمترین کار این است که اراده کنید و به صورت پیوسته به استخر بروید. اگر بتوانید هفتهای چند بار به استخر بروید، شک نکنید که حداکثر پس از چند ماه شنا کردن را یاد خواهید گرفت.
- در قسمت کم عمق استخر بایستید. نفس عمیق بکشید و صورت خود را در آب قرار دهید و به مدت پنج ثانیه درون آب بازدم کنید.
- در همان قسمت کم عمق استخر، در وضعیت ستاره دریایی قرار بگیرید و در حالی که دستها و پاهای خود را باز کردهاید، روی آب شناور شوید. به این معنا که پاهای خود را از زمین بلند کنید و آنقدر دست و پا بزنید که روی آب بمانید.
- وارد قسمت عمیق تر استخر شوید. دقت کنید که به هیچ وجه از دیوار دور نشوید. ابتدا نفس بکشید و سپس در حالت افقی وارد آب شوید به مدت پنج ثانیه درون آب دست و پا بزنید. درون آب میتوانید بازدم را انجام دهید. بعد از پنج ثانیه دیوار استخر را بگیرید.
شنای کرال سینه چیست؟
کرال سینه یک سبک شنا است که در آن شناگر روی سینه خود قرار میگیرد و در آب به جلو میرود. این سبک شنا، محبوبترین و سبک شنای تفریحی است زیرا سر شناگر در زمان زیادی از آب بیرون است و می توان به راحتی و با سرعت کم شنا کرد. هیچ سبک شنایی در دنیا به اندازه این سبک شنا، پرکاربرد نیست.
کلمه کرال از کلمه انگلیسیِ crawl به معنای خزیدن گرفته شده است. دلیل این نامگذاری هم این است که شناگر در این سبک شنا در آب می خزد و جلو می رود. از طرف دیگر کرال سینه سریعترین سبک شنا در بین تمام سبک های شنا است و تقریباً همه شناگران در مسابقات شنای آزاد (در این مسابقات، شناگر مختار است به شیوه دلخواه شنا کند) از این سبک استفاده می کنند.
در آموزش شنای کرال سینه به شناگران می آموزند که این سبک شنا شامل مراحل کشیدن و صاف کردن بدن، نفس کشیدن و دست و پا زدن برای حرکت کردن است. برای یادگیری این سبک شنا، شناگران باید این سه حرکت را همیشه در ذهن خود تکرار کنند.
نکات پیشرفته در شنای کرال سینه
برای اطمینان از اینکه بیشترین استفاده را از زمان خود در استخر می برید، در اینجا چند نکته پیشرفته برای آموزش شنای کرال سینه و بهبود تکنیک شما در این سبک شنا وجود دارد. حتما این نکات را رعایت کنید چرا که رعایت اصول ذکر شده در آموزش شنای کرال سینه باعث می شود که سرعت شما در هنگام شنا کردن افزایش یاید و از طرف دیگر بدن شما کم تر خسته شود.
- شما بایدحالت بدن خود را تا حد امکان صاف نگه دارید و ضربات پای شما زیر آب باشد؛ یعنی پای شما بیرون از آب نیاید و آب را به این طرف و آن طرف پخش نکنید.
- سعی کنید شکم خود را صاف نگه دارید تا از کمر خود حمایت کنید و به کمر شما فشار وارد نشود.
- چشمان شما باید به جلو و پایین نگاه کنند، سر شما باید در راستای بدن باشد و سطح آب بین ابروها و خط موی شما قرار گیرد.
- سعی کنید سر و ستون فقرات خود را تا حد امکان ثابت و آرام نگه دارید. در عوض، برای اینکه در آب حرکت کنید باسن و شانههای خود را بچرخانید. سر شما فقط زمانی باید بچرخد که می خواهید نفس بکشید و در غیر اینصورت باید ثابت باشد.
- یکی از دست و شانههای شما باید هنگام خروج از آب خارج شود در حالی که شانه و دست دیگر شما به درون آب می رود و وظیفه جلو بردن شما را در زیر آب انجام میدهد.
- دقت کنید که باسن شما نباید به اندازه شانههای شما بچرخد.
- بدن خود را تا حد امکان در حالت افقی نگه دارید. با حفظ حالت افقی بدن، مقاومت را به حداقل می رسانید و سریعتر می روید.
عملیاتی که باید با دست انجام دهید
- ابتدا آرنج خود را کمی خم کنید و به حالت خم نگه دارید و سپس همان دست خود را جلوی بدن خود بگیرید و وارد آب کنید.
- دست شما باید بین سر و شانه قرار بگیرد و دست باید طوری باشد که کف دست رو به پایین و به سمت بیرون باشد تا از بین انگشتان شما، ابتدا انگشت شست وارد آب شود.
- به محض اینکه دستتان به داخل آب رفت، شروع به عقب کشیدن دست خود نکنید. بلکه قبل از اینکه شروع به بازگرداندن دستتان به سمت بدن خود کنید، باید بدن خود را تا جایی که ممکن است در زیر آب به سمت جلو بکشید و بعد از اینکه مقداری جلو رفتید دست خود را عقب بکشید.
خلاصه اینکه در شنای کرال سینه پس از ورود به آب، دست باید یک عمل سه حرکتی را انجام دهد.
حرکت اول این است که آرنج خود را خم کنید. حرکت دوم این است که در حالی که آرنج خود را کمی خم کرده اید، دست خود را به جلو حرکت دهید و در حرکت سوم، دست خود را به سمت عقب و به سمت ران خود برگردانید.
عملیاتی که باید با پا انجام دهید
- پاهای شما باید به هم نزدیک باشند و مچ پاها شل شده و در حرکت مداوم باشند. نیازی به پایین آوردن زیاد پاها و ضربه های محکم پا نیست. یک حرکت ثابت و کوچک خوب است. در حالی که بیشترین فشار باید روی پاهای شما باشد، به یاد داشته باشید که همه قسمتهای پای خود را حرکت دهید.
- سعی کنید تا جایی که می توانید پاهای خود را صاف نگه دارید.زیرا به طور کلی هر چه پاهای شما صافتر باشد، ضربه کارآمدتر و قویتر است و با سرعت بیشتری شنا خواهید کرد.
- هرچه تعداد ضربات در هر چرخه بیشتر باشد، انرژی بیشتری مصرف خواهید کرد. شناگران معمولاً از شش یا هشت ضربه برای یک چرخه استفاده می کنند، اما فردی که مسافت طولانی تری شنا می کند باید از ضربات کمتر و کامل تری استفاده کند.
نحوه نفس كشيدن در شنای کرال سینه
- سعی کنید هنگام نفس کشیدن سر و گردن خود را تا حد امکان صاف نگه دارید. یک طرف صورت باید در آب بماند. سعی کنید سر خود را بیش از حد از آب بلند نکنید. هر چه سرتان بیشتر بالا بیاید، پاهایتان بیشتر در آب فرو می روند و استایل شما به هم می خورد.
- پس از یک دم تند، صورت خود را به آرامی با چرخش شانههای خود به آب برگردانید. شما باید بازدم را حتما درون آب انجام دهید. بازدم زمانی در آب انجام میشود که سر به حالت خنثی باز می گردد و این بازدم میتواند به صورت تدریجی یا یک دفعهای باشد.
- یک تکنیک استاندارد این است که با هر سه ضربه یک بار نفس بکشید. بنابراین سر خود را به طور متناوب تغییر جهت دهید و تعادل خود را در طول ضربات دست و پا حفظ کنید.
نحوه چرخیدن در انتهای استخر
یکی از مراحل مهم در شنا، چرخیدن شناگر در انتهای استخر است. خیلی از شناگران در انجام شنای کرال سینه ماهر هستند ولی چون در دور زدن در انتهای استخر با مشکل مواجه میشوند، از رقیبان خود در حین مسابقه عقب می افتند. هنگام نزدیک شدن به دیوار، دو ضربه آخر دست را نباید بزنید تا از سرعت شما کاسته شود.
با خم شدن در لگن و زانو، بدن خود را در حالت تاک قرار دهید. حول محور افقی به صورت سالتو بچرخید و در حالی که پاهای خود را در انتهای دیوار قرار میدهید، زانوهای خود را باز کنید. پاهای خود را با قدرت صاف کنید تا از کنار استخر دور شوید. بازوهای خود را جلوی سر خود فشار دهید به نحوی که با بازوهای خود گوشهایتان را فشار می دهید.
توجه داشته باشید که باید دستها روی هم قرار بگیرند. پس از اینکه مسافتی را به این صورت طی کردید، شنای کرال سینه خود را ادامه دهید. شناگران حرفهای (مانند مایکل فپس آمریکایی که دارای مدالهای رنگارنگ در المپیک است)، پس از دور زدن در انتهای استخر مسافت زیادی را بدون شنا کردن و فقط به کمک ضربهای که با پاهای خود به دیوار استخر می زنند، طی میکنند.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات ورزشی و سرگرمی 118فایل دیدن فرمایید.