در این مقاله بخوانید
کناف ها از چه جنسی ساخته شده اند؟ کناف چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا می شود معایب کناف را پوشش داد؟ چند نوع کناف وجود دارد؟ هدف از ساخت کناف چیست؟ این پنل ها در آموزش کناف کاری دیوار ارائه می شود؟
با این مقاله همراه شوید تا باهم این سوالات را بررسی و به آنها پاسخ دهیم.
کناف و انواع آن
کناف ها پنل هایی هستند که برای ساخت دیوار کاذب، سقف کاذب و دیوار های پارتیشن استفاده میشوند. هدف استفاده از کناف پایین آوردن وزن ساختمان، اسنتفاده از مصالح کمتر و در نتیجه هزینه ی پایین تر و بالا بردن سرعت در ساخت و ساز ساختمان است.
کناف در واقع نام تجاری گچ برگ است و در بازار به نام بنیان گذار خود یعنی شرکت کناف آلمان شناخته می شود. کناف ها از نظر متریال مورد استفاده به دو دسته تقسیم میشوند:
- کناف های سیمانی
- کناف های گچی
خصوصیات و معایب کنافهای سیمانی
کناف های سیمانی مقاومت فشاری بالایی دارند و با طبیعت سازگار هستند و در برابر جذب رطوبت هم مقاوم هستند. این کناف ها اکثرا بخاطر ویژگی هایی که دارند در نمای ساختمان و فضای بیرون مورد استفاده قرار میگیرند اما امکان دارد که در داخل ساختمان هم مورداستفاده قرار بگیرند.
از خصوصیات بارز گچ برگ های سیمانی میتوان به وزن کم، مقاومت بالا و سازگاری با محیط نام برد. پنل های سیمانی با پیچ بر روی پروفیل های چوبی یا فولادی متصل میشوند. توضیحات بیشتر در مورد پنل های سیمانی را در جدول بیان کرده ایم.
همانطور که در جدول دیدیم کناف های سیمانی خصوصیات بارزی دارند و هم برای نمای بیرون و هم در داخل ساختمان میشود از انواع آن استفاده کرد. پنل های سیمانی درابعاد و ضخامت مختلف بسته به شرایط محیطی دردسترس هستند. کناف ساخت شرکت های بزرگ آلمانی و آمریکایی به ترتیب با نام های کناف وUSGمیباشد.
معایب پنل های سیمانی
- ناصاف بودن سطح پانل های سیمانی
- مقاومت پایین تری نسبت به مصالح دیگر که در نما استفاده میشود دارند.
- محدودیت در حالت دهی و طراحی در نما
- گرد و غبار شدید هنگام نصب
- در اقلیم های نا مطلوب دچار کپک زدگی میشوند.
کناف های گچی
همانطور که در جدول دیدیم کناف های گچی انواع گوناگونی دارند و برای شرایط مختلف میشود از آنها استفاده نمود. کناف های گچی اکثرا در داخل ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. کناف های گچی در سقف های کاذب بسیار مفید واقع میشوند، به راحتی شکل میگیرند و به زیبایی طراحی های داخلی می افزایند. اما کناف های گچی معایبی نیز دارند.
معایب کناف های گچی
کناف ها ی گچی یا گچ برگ ها به طور ذاتی در برابر رطوبت مقاوم نیستند و باعث رشد قارچ ها میشوند و این به خاطر متریال مورد استفاده در آنهاست. کناف ها به راحتی نصب میشوند ولی در عین حال نیاز دارند که با دقت بالا در محل مورد نظر نصب شوند در غیر این صورت باعث بروز مشکلات جدی میشوند و باید آنها را کنده و دوباره نصب کنیم.
حل معایب کناف های گچی
ولی این مشکلات قابل حل هستند و میتوان آن ها را مهار نمود علاوه بر این مزایای کناف های گچی بسیار بیشتر از معایب آن است و همین امر هم موجب شده تا بسیار کاربردی و محبوب در صنعت ساختمان باشد و حتی قانون سبک سازی ساختمان را نیز با مصالحی بهتر از گچ برگ ها نمی شود انجام داد.
نتیجه گیری
خوب حالا کدام کناف مناسب تر است؟ سیمانی یا گچی؟ انواع کناف ها برای شرایط مختلف آماده سازی شده اند و مقایسه ی اینکه کدام نوع از کناف ها بهتر است کار معقولی به نظر نمیرسد. شاید بگویید کناف های گچی ای که در برابر رطوبت و آتش مقاومند بهترین گزینه هستند یا کناف های سیمانی الیاف دار.
هردوی آن ها در شرایط مورد نظر و در صورت استفاده ی به موقع در محیط مناسب کار آمد خواهند بود در غیر این صورت شما فقط وقت و پول خود را هدر میدهید. در این مقاله با مزایا و معایب کناف ها به طور کلی آشنا شدیم . دیدیم که چطور خصوصیات مثبت کناف ها بر معایب آن غالب است. این روز ها دیگر کمتر کسی از آجر های سفالی برای ساختمان استفاده می کند. و کناف از چشم کسی پوشیده نیست. سبک سازی ساختمان ها یک استاندارد بین المللی است و کناف بهترین گزینه برای رسیدن به این استاندارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مصالح ساختمانی، پیشنهاد می کنم تا دیگر مقالات ساختمانی 118 فایل را مطالعه کنید.