در این مقاله بخوانید
آیا تا به حال به خط و خش خودروی خود دقت کردهاید؟ آیا به این فکر کردهاید که چگونه آنها را از بین ببرید؟ از آموزش پولیش کاری خودرو چه میدانید؟ آیا میدانید پولیش نرم چیست و چه کاربردی دارد؟ در مورد انواع پولیش چه میدانید؟
در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم، با ما همراه باشید.
مقدمه
بدنه و به خصوص رنگ خودرو از جمله مواردی هستند که بسیار آسیب پذیر هستند. زیرا که این موارد دائماً در تماس با محیط بیرون هستند. در نتیجه عواملی چون جو، تماس یا اجسام خارجی کیفیت آنها را تحت الشعاع قرار میدهد.
قطعاً یکی از بهترین راهها جهت رفع این مشکل که موجب میشود خودروی شما ظاهری زیبا پیدا کند پولیش کاری خودرو است. استفاده اصولی از پولیش هم باعث رفع خط و خش سطحی خودرو میشود و هم موجب درخشندگی سطح آن میگردد.
پولیش چیست؟
پولیش مادهای به شکل کرم است که قدرت سایندگی و براق کنندگی دارد. پولیش با دارا بودن خواص ویژهی خود یک لایهی بسیار نازک از سطح رنگ خودرو را برمیدارد. کاربرد پولیش برای رفع خطوخشهایی است که در بدنه خودرو ایجاد شده است.
پولیش کاری خودرو میتواند تا حد زیادی آثار تصادفات کوچک، مالیدگی، مات شدن رنگ و خطوط شدید و ضعیف خودرو را از بین ببرد و آنها را ترمیم نماید. پولیش به دلیل براق کنندگی و درخشندگی که دارد موجب آسیب به رنگ خودرو نمیشود. بلکه حتی رنگ خودرو را نیز بهبود میبخشد.
انواع پولیش و پد پولیش
پولیشها را میتوان به صورت معمول به دو دستهی زبر و نرم تقسیم کرد. پولیش کاری خودرو را باید با توجه به وجود خطوط سطحی یا عمیق انتخاب کرد.
پولیش نرم
پولیش نرم همانطور که از اسمش مشخص است برای رفع خط و خطوط سطحی به کار میرود. در واقع اگر سطح رنگ خودرو دچار زیان شدیدی نشده باشد و سطحی باشد، بهتر است از این نوع پولیش استفاده نمود.
پولیش نرم موجب میشود بدون هرگونه آسیبی به بدنهی خودرو خط و خش سطح آن رفع گردد. برای مدتی رنگ خودرو نیز میتوان از پولیش نرم استفاده نمود. این نوع پولیش با خاصیت خود میتواند این مشکل را نیز رفع نماید. پولیش نرم با سایندگی و درخشندگی خود گرد و غبار را از روی سطح ماشین برداشته و رنگ آن را جلا خواهد داد.
پولیش زبر
اگر خودروی شما به هر دلیلی دچار خطوط عمیقی گشته است، پولیش زبر میتواند موجب از بین رفتن آنها شود. در واقع برای خطوط سطحی خودرو به هیچ وجه نباید پولیش زبر به کار برد زیرا که زبری این گونه پولیش باعث ایجاد سطح بیشتری از خطوط خواهد کرد و در نتیجه رنگ خودرو را بیشتر دچار آسیب میکند.
برای اینکه بتوانید انواع خطوط سطحی را از خطوط عمیق تشخیص دهید، میتوانید ناخن خود را روی آنها بگذارید. حال اگر ناخن شما به آهن برخورد کرد خطوط خودروی شما از نوع عمیق است. اما در غیر این صورت خطوط به صورت سطحی هستند.
از پولیش زبر برای مدتی چراغ خودرو نیز میتوان استفاده کرد. اگر چراغ خودروی مورد نظر شما دچار ماتی شده است، شما میتوانید با استفاده از پولیش زبر سطح آنها شفاف نمایید.
پد پولیش
برای انجام پولیش کاری خودرو باید از پد مخصوص آن استفاده کرد. پدهای پولیش اکثرا از نوع فوم هستند. بیشتر افرادی که با استفاده از دستگاه پولیش کاری خودرو را انجام میدهند از این نوع پدهای فومی مخصوص استفاده میکنند.
پدهای پولیش نیز مانند خود پولیش ممکن است زبر یا نرم باشند. در بین پدهای پولیش، پوست بره میتواند بهترین نوع پد جهت از بین بردن خطوط رنگ خودرو باشد. این نوع پد بسیار نرم است و در نتیجه آسیبی به سطح خودرو وارد نمیکند.
آموزش پولیش دستی خودرو
پولیش دستی روشی است که افراد بدون استفاده از دستگاه به پولیش کاری میپردازند. در این قسمت قصد داریم مراحل انجام پولیش نرم را به شما شرح دهیم.
- برای شروع کار لوازم مورد نیاز را تهیه نمایید. شما برای انجام این کار به مواردی چون قوطی پولیش نرم و تعدادی پارچه از جنس نرم نیاز دارید.
- دقت داشته باشید که اگر شما قصد هرگونه پولیش یا واکس کاری را دارید، ابتدا باید به خوبی خودروی خود را شست و شو دهید. جهت شست و شوی خودروی خود میتوانید از مایعهای شست و شوی ویژهی خودرو یا مایع ظرفشویی استفاده نمایید. اما به هیچ عنوان از پودر لباسشویی برای این کار استفاده نکنید.
پودر لباسشویی خود باعث ایجاد خط و خشهای ریز در سطح خودرو میشوند. بعد از شست و شو به تمام نقاط ماشین توجه کنید که شن یا گلی باقی نمانده باشد.
- بعد از پایان شست و شو، خودروی خود را کامل خشک نمایید و سپس اطمینان حاصل کنید که رطوبتی نمانده باشد. خوب است خودروی خود را در مکانی قرار دهید که آفتاب مستقیم به آن نتابد. توجه داشته باشید که شرایط جوی به گونهای باشد که سرما یا گرمای شدیدی به خودرو نخورد. زیرا در این صورت کار شما سختتر خواهد شد.
- خوب حال نوبت به پولیش کاری خودرو میرسد. لازم است ابتدا دو پارچه را کنار بگذارید. یکی از پارچهها را برای پولیش کردن و دیگری را برای تمیز کردن سطح خودرو نشانه گذاری کنید. جهت انجام این کار بهتر است دستمالهای میکرو فایبر یا پارچههای حولهای نرم و با کیفیت به کار ببرید.
- یک مقدار پولیش نرم به بدنهی خودرو بزنید و سپس با استفاده از پارچه آن را بمالید. برای مالش پولیش میتوانید از حرکات رفت و برگشتی و یا دوار استفاده کنید. اما توجه داشته باشید از هر یک از این حرکات که استفاده میکنید تا آخر نیز باید همان حرکت را اجرا نمایید. بهترین گزینه همان الگوی رفت و برگشتی به صورت عمود بر خراشها است.
- اگر قصد از بین بردن تنها یک خراش را دارید، برای همان نقطه پولیش استفاده کنید اما اگر قصد پولیش کل سطح خودرو را دارید از یک نقطه شروع کرده و کل سطح را پولیش نمایید. اگر احساس میکنید هنوز خط و خشها رفع نشدهاند این کار را باز هم تکرار نمایید.
- برای حرکت سادهتر پارچه روی خودرو میتوانید سطح رنگ را کمی با آب مرطوب نمایید.
- بخشهایی از بدنه خودرو که آسیب بیشتری دیدهاند را با دقت بیشتری پولیش نمایید. قسمتهایی چون زیردستگیرهها، رکاب خودرو و … نیاز به دقت بیشتری دارند.
- توجه داشته باشید که پولیش بخشهای پلاستیکی چون سپر، دستگیره و… باعث مات شدگی آنها میشود.
اگر خراشی عمیقی دارید که نیاز به پولیش زبر دارد از پولیش مخصوص خود آن استفاده نمایید. برای پولیش زبر نیز کمی از آن را به سطح زده و با پارچه بمالید. اما دقت کنید که این کار را بیش از حد انجام ندهید. زیرا رنگ خودرو را دچار مشکل خواهد کرد. بعد از استفاده از پولیش زبر اگر مشاهده کردید که آن قسمت کمی مات شده است در ادامه میتوانید پولیش نرم به کار ببرید.
- پس از پایان کار با یک پارچه دیگر کل سطح خودرو را پاک کنید تا هر آنچه باقی مانده به خوبی پاک شود. به علاوه شما میتوانید یک بار دیگر خودروی خود را شست و شو دهید.
- نکتهی آخر اینکه سعی کنید استفاده از پولیش کاری خودرو را به حداقل برسانید تا رنگ خودروی شما آسیب نبیند.
جمع بندی
برای سلامت بیشتر سطح خودرو و رنگ آن سعی کنید که سالی یک بار پولیش کاری خودرو خود را انجام دهید. زیرا استفاده زیاد از این ماده موجب از بین رفتن رنگ خودرو خواهد شد. پولیش کار آسانی است. شما میتوانید با صرف یک هزینهی بسیار کم این کار را به خوبی انجام دهید.
پیشنهاد می کنیم سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه کنید.