در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم:
کناف چیست؟ از مزایای کناف کاری چه میدانید؟ کناف کاری چه معایبی دارد؟ در زمان کناف کاری ساختمان چه نقصهایی ممکن است پیش بیاید؟ نحوه استفاده از دوره آموزش کناف کاری ساختمان چگونه است؟
مقدمه
با توجه به اهمیت دکوراسیون داخلی، امروزه صنایع متنوعی در این جهت به بازار رواج یافته است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. دیوارپوش ها، کناف کاری و انواع سقف کاذب از جمله صنایع دکوراسیون داخلی محسوب میشوند که عموم افراد با توجه به زیبایی و کار هر کدام آن را برای محیط منازل خود در نظر میگیرند.
کناف کاری ساختمان یکی از گزینههای ایده آل است که علاوه بر زیبایی و طراحی مناسب آن دارای مزایا و معایب زیادی است. اما به دلیل وجود مزایای بیشتر نسبت معایب آن از آن در اکثر دیوارها، سقف فضاهای مسکونی و اداری استفاده میشود. در این مقاله سعی کرده ایم شما را با معایب و مزایای کناف کاری ساختمان آشنا کنیم تا با آگاهی بیشتری از آن در محیط منزل خود استفاده کنید.
کناف چیست؟
کناف صفحاتی دارای روکش گچی است که به وسیله فرآیندهایی به هم متصل میشود و صفحه کناف را تشکیل میدهند. عموما کنافها در کشور ما به صورت مصالح مصرفی در سقف و دیوارهای ساختمانها استفاده میشوند که با توجه به کارایی و محل مورد استفاده انواع مختلفی از نظر جنس، ضخامت و مقاومت دارند.
امروزه کناف کاری ساختمان یکی از راههای زیباسازی محیط داخلی منازل است که با قیمتی بسیار کمی جلوه زیبا و شیکی را به نمایش میگذارد.
مزایای کناف کاری
مهمترین مزایای کناف کاری ساختمان به شرح زیر است:
- کناف کاری ساختمان در کوتاه ترین زمان انجام میشود.
- هزینههای اقتصادی در طول ساخت و ساز با کناف در فضاهای داخلی مقرون به صرفه است.
- اگر چه کناف نسبتاً سنگین است ولی نصب آن با سرعت انجام میشود و نسبت به سیستم سنتی تا چهار برابر سریعتر نصب و اجرا میشود.
- کناف به علت داشتن سنگ گچ از گسترش آتش در فضای داخلی جلوگیری میکند و به شدت عایق حرارتی است.
- استفاده از کناف در طراحی داخلی بسیار مقرون به صرفه است.
- از کناف هم میتوان برای ساخت دیوارها، سقفهای بزرگ و یکپارچه و نیز تنها برای یک پارتیشن استفاده کرد.
- کناف میتواند به راحتی نصب و برداشته شود و در ابعاد مختلف برش داده شود.
- در سقف و دیوارهای کنافی میتوان روشناییهای بینظیر هالوژن نصب کرد.
- این سیستم به علت سبکی و انعطاف پذیری بالا در برابر زلزله مقاوم است.
- کناف کاری ساختمان به دلیل کاهش اشغال فضا توسط دیوارها و پارتیشنهای کنافی، سطح مفید زیر بنا را افزایش مییابد.
- کناف عایق صوتی مناسب: در صورت اجرای اصولی کناف کلیه المانهای فلزی با نوارهای عایق از سقف و زمین مجزا شده و نیز دیوار کناف باید تا سقف اصلی ادامه یابد نه تا سقف کاذب.
- ازدیگر مزایای کناف کاری این است که پنلهای کناف نسبت به رطوبت مقاوم هستند.
- کناف قابلیت بازیافت بیش از هفتاد و پنج درصد مصالح مصرفی را دارد.
- استفاده از کناف باعث میشود مقدار قابل توجهی از نخالههای ساختمانی کاهش یابد. این کاهش نخاله ساختمانی در سیستم کناف کاری ساختمان نسبت به سیستمهای سنتی نسبت یک به پنج است که موجب کاهش هزینه حمل مصالح، نظافت و حمل نخاله میشود.
- کناف کاری ساختمان بهترین گزینه برای بازسازی محیط و تغییر فضای قدیمی به فضایی با کاربری جدید است.
- قابل اجرا بر روی کف تمام شده: کنافها برخلاف پارتیشنهای سنتی بر روی کف تمام شده یعنی سرامیک و سنگ بدون تخریب قابل اجرا میباشند. بنابراین بهترین گزینه برای بازسازی هستند.
- پارتیشنهای کناف کاری ساختمان در بحث دکوراتیو قابلیت فرم پذیری بالایی دارند.
- با اجرای کناف کاری ساختمان تاسیسات به راحتی از فضای مابین دیوار و کناف بدون هیچ تخریبی عبور میکند.
- در اجرای کناف در سقف و دیوارها به جای ملات از اتصال خشک یعنی پیچ و مهره استفاده شده است. بنابراین یکی از مزایای کناف کاری این است که دسترسی به تاسیسات راحت تر بوده و به راحتی قابل ترمیم هستند.
معایب کناف کاری ساختمان
- کناف نسبت به آب مقاوم نیست از این رو زمانی که کناف کاری ساختمان در بخش حمام، زیرزمین یا سایر فضاهای مرطوب نصب میشود تحت تاثیر رطوبت قرار میگیرد و باعث هجوم قارچها به فضا میشود. کنافی که به وسیله آب آسیب دیده باشد باید جایگزین شود. این مشکل را میتوان با جایگزینی کناف با پوشش فایبرگلاس به جای کناف معمولی برطرف ساخت زیرا که این نوع کناف در برابر آب مقاومتر است.
- بدون گچ کاری به روی کناف امکان آسیب دیدگی کناف کاری ساختمان به علت مقاومت پایین آن در برابر ضربه وجود دارد. بنابراین ممکن است مشکلاتی نظیر آسیب دیدن گوشهها، سوراخ، از بین رفتن نوار چسبها و شکاف مفاصل رخ دهد.
- نصب کنافها باید توسط متخصصین و با تجهیزات پیشرفته انجام شود، اگر نصب به درستی به اتمام نرسد بعدها با مشکلاتی نظیر مفاصل یا نوارها روبه رو میشویم.
- محل نصب کناف باید از قبل آماده باشد زیرا کناف مقدار زیادی گرد و غبار تولید میکند که در کل فضا پخش میشود.
- کناف به صورت عمود بر سازههای پانل خور قابل اجرا نیست.
- عدم دقت در برش پانل کناف
نقص های سیستم کناف کاری در ساختمان
با معایب و مزایای کناف کاری آشنا شدید، اما هیچ سیستمی بدون نقص به اجرا در نمیآید. ولی سیستم کناف کاری ساختمان نسبت به سایر سیستمهایی که در بازار موجود است در حین اجرا نقص فنی کمتری دارد. تعدادی از این نقصهای که ممکن است در حین کناف کاری ایجاد شود عبارتاند از:
1. فاصله مناسب آویزها رعایت نمیشود.
2. فاصله مناسب پرچ ها رعایت نمیشود.
3. حصیر چینی پانل کناف رعایت نمیشود.
4. فاصله اولین پیچ از لبه پانل کناف رعایت نمیشود.
5. فاصله مناسب سازههای باربر رعایت نمیشود.
جمع بندی
امروزه در بازار سیستمهای مختلفی برای ساخت سازهها وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله به مزایای کناف کاری و معایب رایج آن را در حیطه مصالح مصرفی و نقصهای فنی حین کار اشاره شد که شما عزیزان بتوانید با علم بر این اطلاعات انتخاب بهتری داشته باشید و به بهترین نتیجه برسید.
سیستم کناف کاری ساختمان نیز دارای معایبی است اما با توجه به مزیتهای بیشتر آن نسبت به معایب استفاده از آن در ساخت سازههای ساختمانی بسیار به افراد کمک کرده و باعث افزایش محیط و جذابیت فضای داخلی میشود. سیستم کناف کاری ساختمان با توجه به ویژگیهای خوب خود بهترین گزینه برای بازسازی فضاهای قدیمی است.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.