در این مقاله بخوانید
پارکت چیست؟ پارکت چوبی از چه درخت هایی ساخته می شود؟ چوب ها از نظر سختی به چند دسته تقسیم میشوند؟ پارکت ها در چه محیط هایی بهترین کاربرد را دارند؟ پارکت چه مزایا و معایبی دارد؟ هزینهی پارکت های چوبی چقدر است؟ پارکت های چوبی چگونه ساخته می شوند؟ در این مقاله به پاسخ این سوالات می پردازیم.
توضیحی برای پارکت چوبی
قبل از یادگیری آموزش نصب پارکت بهتر است در این زمینه اطلاعات خود را کامل کنید، پارکت نوعی کفپوش است که برای کف ساختمان های اداری، راهرو ها و خانه های مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از پارکت چوبی به سال های دور باز می گردد. پارکت چوبی تقریبا از سال ۱۶۳۵ میلادی توسط فرانسوی ها تا به امروز برای تزئین کف در انواع ساختمان ها با کاربردهای مختلف از تجاری گرفته تا مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. پارکت ها تحت شرایط مناسب و نگهداری درست و البته بسته به جنسی که استفاده می کنید تا پنجاه سال عمر مفید دارند.
جنس پارکت از چه چوبی است؟
پارکت ها به دلیل اینکه مستقیم از چوب درختان ساخته می شوند جنس های مختلف و متنوعی دارند که چند نمونه از آنها را برای شما بازگو خواهیم کرد.
- چوب درختان افرا، بلوط، گیلاس، گردو و کاج از پرمصرف ترین و مرسوم ترین درختانی هستند که از چوب آن ها در ساخت کفپوش پارکت چوبی استفاده می شود.
- درختان ماهونی و درختان گرمسیری برای ساخت لوکس ترین و گران قیمت ترین پارکت ها ی چوبی مورد استفاده قرار می گیرند.
- جدید ترین چوبی که برای ساخت پارکت ها به کار می رود چوب درخت بامبو است.
باید توجه داشت که چوب یک ماده ی پویا است. به همین دلیل در شرایط محیطی مختلف بسته به جنسی که دارد دچار انقباض و انبساط می شود. شما برای انتخاب پارکت مناسب خود باید خواص انواع چوب ها را بدانید و طبق محیطی که قرار است پارکت ها در آن نصب شوند، نوع پارکت خود را انتخاب کنید.
برای اینکه مطمئن شوید بهترین انتخاب را هنگام خرید انجام داده اید می توانید از متخصصین این کار مشاوره کسب کنید. اما ما کمی شما را با انواع چوب ها آشنا می کنیم.
انواع چوب از نظر سختی
سختی چوب ها بر میزان انبساط و انقباض آن ها تاثیر بسزایی دارد. باید گفت که چوب ها را از نظر سختی به دو دسته تقسیم می کنند.
- سخت چوب ها (Hard wood)
- نرم چوب ها(Soft wood)
همان طور که از نام آن ها پیداست چوب هایی که جنس سختی دارند و محکم هستند در دسته ی چوب های سخت و چوب هایی که بافت نرم تری دارند در دسته ی نرم چوب ها قرار می گیرند.
برای مثال درختانی مانند: افرا، گیلاس و بلوط در زمره ی چوب های سخت هستند و چوب درخت کاج جزو نرم چوب ها است.
پارکت چوبی چه کاربردی دارد؟
این نوع پارکت به دلایل متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند یکی از این ویژگی ها عایق بودن چوب ها است. چوب هایی که جزو گروه نرم چوب ها هستند شاید در رطوبت به راحتی منقبض شوند اما عایق های بی نظیری برای حرارت هستند. به همین دلیل هم در سونا های خشک استخر از چوب استفاده می شود.
اما چوب های سخت برای اینکه در معرض حرارت قرار بگیرند تناسب ندارند زیرا به سرعت حرارت را به خود جذب کرده و ممکن است حتی بسوزند. اما در عین حال برای مناطق مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند زیرا جذب آب کمی دارند و در مقابل رطوبت مقاوم تر هستند. به عبارت دیگر می توان گفت انبساط و انقباض پارکت های چوبی ای که سخت چوب هستند، به شدت کمتر از سایر چوب ها است.
مزایای پارکت
- ایجاد حس آرامش به دلیل طبیعی بودن جنس پارکت ها
- عایق های عالی برای صدا، حرارت و سرما هستند.
- تحمل وزن بالایی دارن که با سنگ و سرامیک قابل مقایسه است.
- در مقابله با مقاومت و تحمل وزن بالا پارکت های چوبی خود وزن پایینی دارند.
- طول عمر بالا نسبت به شرایط محیط و نگهداری مناسب
- نصب آسان بدون نیاز به تخصص
- پارکت های چوبی برخلاف مرمر یا سرامیک باعث چروک شدن کف پا در اثر راه رفتن بر روی آن نمی شود
معایب پارکت
- نصب نکردن در برار نور آفتاب
- ضعف در برابر رطوبت که باعث پوسیدگی پارکت ها می شود.
- پارکت های چوبی نیاز به نگهداری دارند زیرا به سرعت دچار خط و خش خوردگی می شوند.
قیمت پارکت
پارکت ها طرح ها و جنس های مختلفی دارند و قیمت تمام شده نیز بستگی به جنس چوبی که انتخاب می کنید دارد همچنین هرچه پارکت پهن تر باشد و ضخامت بیشتری داشته باشد قیمت بالاتری باید برای آن بپردازید.
نحوه ساخت پارکت چوبی
مرحله اول تولید پارکت تعیین کردن و برش درختانی هستند که کیفیت چوب بالایی دارند و پتانسیل تبدیل شدن به پارکت های با کیفیت را دارند.
مرحله دوم تولید پارکت، خشک کردن و گرفتن رطوبت آنها است که بین پنج تا بیست و یک روز انجام میگیرد.
در مرحله آخر با متصل کردن چوب هایی که رطوبت آن ها گرفته شده چوب هایی چند لایه تهیه میکنیم درصد انحراف در این الوار ها بسیار کم است و این به مهارت برش کارها مربوط میشود که باید خیلی با دقت قطعات چوب را برش بدهند.
نتیجه گیری
پارکت های چوبی قدمت تقریبا بالایی دارند و برای استفاده در مکان های مختلف بسیار مرسوم هستند. این پارکت ها ضعف انکار ناپذیری در برابر رطوبت دارند و باعث پوسیدگی آن ها می شود.
اما اگر پارکت هایی که جنس سخت تری دارند را در مناطق مرطوب استفاده کنیم، میتواند در برابر رطوبت مقاوم باشد دلیل آن هم جذب کمتر رطوبت به دلیل سخت بودن جنس چوب است. پارکت ها عایق های صدا و گرمای فوق العاده ای هستند و برای کسانی که می خواهند تجربه ی زمستان های گرم را داشته باشند بسیار مناسب اند.