در این مقاله بخوانید
کناف کاری چه اهمیتی در ساخت و ساز دارد؟ کناف ها چه مزایایی دارند؟ معایب کناف ها چیست؟ آیا معایب کناف قابل حل است؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ میدهیم.
ویژگی های کناف و معایب آن چیست؟
کناف ها مصالح سبکی هستند که عموما از ترکیب گچ با روکش مقوای مقاوم ساخته شده است. معمولا در ساخت دیوار ها و سقف های کاذب استفاده میشوند. آنها را به پروفیل های فولادی یا چوبی که از قبل طبق پلان ایجاد شده اند، با استفاده از پیچ نصب میکنند یا با مصالح سنتی بعنوان روکش گچی ترکیب مینمایند که این موارد به صورت کامل توسط آموزش کناف 118فایل توضیح داده شده است.
ویژگی کناف ها نصب سریع و صرفه جویی در زمان و هزینه میباشد. همچنین باعث سبک تر شدن سازه و جلو گیری از تحمل بار اضافه توسط ساختمان می شود.
کناف بخاطر ویژگی هایی که دارد در سالهای اخیر بسیار مورد توجه معماران در ساخت و ساز قرار گرفته است. کناف های گچی انواع بسیاری دارند و در شرایط مختلف میشود از انواع آن ها استفاده نمود. خصوصیات بارز این مصالح باعث شده که جای خود را در صنعت ساختمان در سطح جهانی باز کند و محبوبیت زیادی در این حرفه دارد. اما ویژگی کناف ها باعث نمی شود خالی از عیب باشند. در ادامه میخواهیم شما را با مزایا و معایب کناف ها آشنا کنیم.
مزایا انواع کناف گچی
کناف گچی انواع مختلفی دارد که بسته به شرایط محل نصب که اکثرا در طراحی داخل خانه است از انواع آن استفاده میشود. مزایای استفاده از کناف گچی:
1. به سرعت قابل استفاده است:
برای نصب کناف تنها نیاز به پروفیل فولادی یا چوبی دارید که در محل مشخص شده نصب باشد و پیچ حالا پنل ها آماده ی نصب هستند. تقریبا درعرض ۳۰ دقیقه لایه ی اول یک دیوار ۲۰ متر مربعی نصب می شود فکر میکنید با مواد سنتی این زمان چقدر خواهد بود؟ احنمالا هر دو یا سه رج از دیوار بیست دقیقه طول میکشد و باید آن را بعلاوه گچ کاری در پایان ساخت دیوار کرد.
2. مخصوص ساخت و ساز های خشک است:
یکی دیگر از ویژگی کناف ها نیازی به ملات یا چسب برای نصب کردن ندارند تنها پیچ و دریل کار شما را راه می اندازد. یکی از اهداف ساخت کناف نیز همین است و به عنوان مصالح ساخت و ساز خشک نیز شناخته میشود.
3. کناف های متنوع برای شرایط مختلف:
کناف ها با ترکیب های مختلف در مواد ساخته شده دارای انواع متنوعی هستند که هر کدام از آنها طبق شرایط محلی که قرار است نصب شود استفاده میشود. برای مثال، کناف های ضد رطوبت برای نقاطی از ساختمان که رطوبت بالایی دارد استفاده میشود یا پنل های ضد آتش برای مناطقی که بیشتر در معرض حرارت و آتش است مناسب میباشد.
پنل های آکوستیک نیز وجود دارند که برای اتاق های تمیز، آزمایشگاه و بخش های مختلف بیمارستان که نیاز به جلوگیری از ورود یا خروج هوای کثیف و آلودگی صوتی دارند، مورد استفاده قرار میگیرد.
4. قیمت مناسب:
کناف ها گران نیستند و قیمت مناسبی برای مصرف کننده دارند که موجب کاهش هزینه های کلی ساخت و ساز می شود و کاملا به صرفه است. این برای پیمانکار ها و معماران بسیار مورد توجه است. این ویژگی مورد علاقه ی سازنده ها می باشد.
5. با محیط زیست سازگار است:
به دلیل استفاده نکردن از ملات یا چسب فعل و انفعالات خاصی انجام نمیدهد و به همین دلیل با محیط زیست سازگار است.
6. سازگار با انواع روکش ها:
کناف ها با انواع روکش مانند: کاشی، کاغذ دیواری، سنگ و یا رنگ ها سازگار است و میشود روی آن از هر مصالح دیگری استفاده کرد.
7. شکل گیری آسان:
کناف ها وزن زیادی ندارند و به راحتی برش میخورند و نصب میشوند. به همین دلیل میشود با آن ها جلوه های زیبایی به دکوراسیون داخلی داد و دست طراح را بازتر میگذارد.
معایب کناف چیست؟
کناف ها علاوه بر ویژگی های فراوان شان معایبی نیز دارند. معایب کناف شامل:
- کناف به طور کلی مقاومتی در مقابل رطوبت ندارد که البته کناف های ضد رطوبت این مشکل را حل میکنند.
- یکی از معایب کناف این است که در برابر ضربه مقاومت زیادی ندارند و تقریبا شکننده هستند. برای جلو گیری از شکستن آن ها اکثرا توصیه میشود که دو لایه کناف روی دیوار یا سقف نصب شود. با این وجود در صورت شکستن کناف به راحتی قابل تعویض است.
- دقت در مراحل نصب بسیار مهم است. کناف کاری پیچیده نیست ولی ریزه کاری هایی دارد که اگر رعایت نشود ممکن است زحمات شما بی نتیجه شود. برای حل این مشکل باید به یک کار را به یک اکیپ کنافکار کارکشته بسپارید.
- ابزار نصب نسبتا گران قیمتی نیاز دارد.
- تشخیص جنس مورد نظر به دلیل تنوع جنس سخت است و باید مطمئن شوید کنافی که تهیه می کنید، مناسب سازه ی شما است. تنها انتخاب یک برند معتبر کافی نیست و باید به جزئیات دقت داشت.
نتیجه گیری :
- کناف ها ویژگی های بارزی دارند که آن ها را بسیار محبوب کرده است. معایب کناف ها بیشتر مربوط به روش نصب و انتخاب درست جنس ونوع آن نسبت به نیاز شما است. ضعف در برابر ضربه و رطوبت نیز با هنر کناف کار قابل حل است.
- تقریبا از سال ۱۹۵۳ میلادی کناف ساخته شده و به بازار آمده و طی این سال ها شرکت آلمانی سازنده ی آن که به همین نام شناخته می شود مدام در تلاش بوده تا محصول خود را برای مشتری خود بهینه تر کند.
بدون شک کناف یک انتخاب مناسب برای استفاده در ساخت و ساز است که هم دست طراح را برای زیبایی بخشیدن به دکوراسیون داخلی و نما باز میگذارد و هم تا حد امکان هزینه های شما را بدون از دست دادن کیفیت مورد انتظارتان پایین خواهد آورد.
پیشنهاد می کنیم از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.
امید چیست؟ امید، آرزوی تحقق پیدا کردن چیزی است، ایمان، باور داشتن به این است که آن چیز تحقق پیدا خواهد کرد.
نورمن وینسنت