در این مقاله بخوانید
مقدمه
سبکهای مختلف گیتار برای بیان حالات قطعههای موسیقی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. هر نوازندهای که میخواهد در زمینه نواختن گیتار به مهارت بالایی برسد باید با انواع سبکهای این هنر آشنایی کافی پیدا کند و متناسب با علاقهی خود یکی را به صورت حرفهای تمرین کند. برای یادگیری و آشنایی با انواع مختلف سبک گیتار میتوانید در دورههای آموزش گیتار شرکت کنید.
معرفی انواع سبک های گیتار
گیتار دارای سبکهای متفاوتی است که هر کدام ویژگیها و تکنیکهای مخصوص خود را دارد و هر کس متناسب با علاقه خود میتواند به نواختن سبک دلخواهش بپردازد. برای یادگیری انواع مختلف سبکهای گیتار میتوانید از آموزش گیتار مبتدی استفاده کنید. سبک فلامنکو، سبک کلاسیک، سبک پاپ و.. از جمله سبکهای این حرفه هستند که در ادامه به معرفی مختصری از آنها میپردازیم.
سبک فلامنکو: یکی از سبکهای اصلی و مادر گیتار سبک فلامنکو است که ریشهی آن در موسیقی اسپانیایی دیده شده است. به طور کلی موسیقی فلامنکو الهام گرفته از فرهنگهای مختلف موجود در سدههای ۸ تا ۱۵ در آندلس است. در نواختن گیتار به سبک فلامنکو تمام ۴ انگشت به سیمها ضربه میزنند، این سبک تلفیقی از ریتم و ملودی است. استفاده از آموزش گیتار فلامنکو به شما کمک میکند به راحتی به نواختن این سبک مشغول شوید.
سبک کلاسیک: سبک کلاسیک، یکی دیگر از سبکهای گیتار است که برای یادگیری آن میتوانید تحت آموزش گیتار کلاسیک قرار بگیرید. قدمت این سبک به دورهی ۱۷۵۰ تا ۱۸۲۰ میلادی میرسد و گفته میشود در این دوران به دلیل بهبود یافتن شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم به موسیقی علاقه و توجه بیشتری نشان دادند. بیشتر سبکهای موسیقی برگرفته از موسیقی کلاسیک هستند. سبک کلاسیک دارای قانونمندیها و چارچوبهای خاصی است که باید از آموزشهای اصولی برای یادگیری آن استفاده شود.
سبک پاپ: این سبک از واژهی انگلیسی popular به معنی مردمی گرفته شده است. قطعات این سبک، احساسات را به گونهای ساده و صمیمی به مخاطب انتقال میدهد و برای همین نام پاپ برای آن انتخاب شده است. در سبک پاپ میتوان هم با انگشت هم با پیک یا مضراب بر سیمها ضربه زد. برای آشنایی با جزئیات بیشتری از این سبک میتوانید از پکیج آموزش گیتار پاپ استفاده کنید.
سبک راک: راک یک سبک عالی برای ورود به حرفه موسیقی و ساز گیتار است. اجرای این سبک توسط آلات موسیقی خاصی مانند گیتار باس، گیتار الکتریک و درام و غیره صورت میگیرد. برای یادگیری این سبک میتوانید در کلاسهای آموزش گیتار الکتریک شرکت کنید.
سبک جاز: این سبک با کمک سیاه پوستان آمریکایی در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 به دنیای موسیقی وارد شده است. سبک جاز به بداهه سرایی معروف است زیرا نوازنده بدون داشتن هیچ محدودیتی میتواند احساسات خود را بیان کند. این سبک معمولا با گیتارarchtop نواخته میشود، که بسیار گران است اما با هر گیتار الکتریکی دیگری نیز میتوانید به نواختن این سبک بپردازید.
سبک بلوز: بلوز پایهی اکثر سبکهای موسیقی غربی است. جالب است بدانید این سبک نیز یکی دیگر از سبکهایی است که توسط سیاه پوستان مهاجر در آمریکا نواخته شده است و به سبکهای گیتار اضافه گشته است. در سبک بلوز، این مفاهیم به راحتی به مخاطب منتقل میشود. یادگیری این سبک با استفاده از دورههای آموزش گیتار مبتدی امکانپذیر خواهد بود.
سبک کانتری: از دیگر سبکهای گیتار که میتوان به آن اشاره نمود، موسیقی کانتری (Country music) است که به عنوان نوعی موسیقی محلی شهرت یافته است و در آن از اشعار و آواهای محلی برای بیان احساسات و ارتباط گرفتن با مردم استفاده میشود. این سبک با گیتار اکوستیک نواخته میشود.
سبک الکتریک کانتری: یکی از اولین سبکهایی که گیتار الکتریک را به دنیای سازهای خود راه داد سبک کانتری بود. سبک الکتریک کانتری را باید با گیتار برقی بنوازید.
سبک Flatpick یا Blugrass: اگر بتوانید سبک Blugrass را نیز بنوازید، قطعا به عنوان یک گیتاریست خوش ذوق و با استعداد شناخته خواهید شد. برای یادگیری این سبک میتوانید از پکیج آموزش گیتار الکتریک استفاده کنید.
سبک کارائیب (Carribean): این سبک موسیقی از آفریقا سرچشمه گرفته است. سپس در بسیاری از ژانرهای فرعی مانند سالسا، رگی، کلیپسو و… تکامل یافته است. برای نواختن این سبک از موسیقی میتوانید از هر دو گیتار برقی یا آکوستیک استفاده کنید.
سبک Emo: سبک Emo یکی از زیرشاخههای موسیقی راک و برآمده از سبک هاردکور پانک است. این سبک را میتوان با گیتار باس و برقی نواخت.
سبک بومی یا فولک: همانطور که از نام این سبک معلوم است، مردم میتوانند برای خواندن شعرهای محلی از چنین سبکی استفاده کنند. موسیقی فولکلور یا موسیقی بومی و محلی، ریشه در آداب و رسوم و فرهنگ یک قوم و نژاد دارد که با باورها و عقاید یک منطقه گره خورده است این موسیقی معمولا با ترانههای محلی و رقص محلی همراهی میشود.
سبک Lead: سبک lead به بداهه نوازی شهرت دارد. این سبک بخشی از هر آهنگی است و میتواند توسط هر نوع گیتاری نواخته شود. شرکت در کلاسهای آموزش گیتار بهترین راه برای یادگیری این نوع سبک گیتار است.
سبک Ska: این سبک موسیقی از سبکهای رگی و راکستدی سرچشمه گرفته است. برای نواختن این سبک بهتر است از گیتار برقی استفاده کنید. مهمترین نکته در این سبک این است که یکی از خلاقانهترین سبکهای موسیقی در گیتار سبک Ska به شمار میرود.
سبک اسلاید: این سبک عمدتا با گیتار اکوستیک اجرا میشود. برای تغییر زیر و بم صدا باید از ابزاری به نام اسلاید استفاده شود، به همین دلیل نام این سبک، سبک اسلاید است.
برای شروع یادگیری گیتار کدام سبک مناسب است؟
اگر به نواختن گیتار علاقمند هستید و میخواهید یادگیری این هنر زیبا را آغاز کنید، نخستین کاری که باید انجام دهید انتخاب سبک است. اما در بسیاری از موارد ابتدا به هنرجو نتها و قوانین و قواعد موسیقی را میآموزند. سپس در مرحلهی بعد، در عین حال همزمان با یادگیری قوانین موسیقی تکنیکها و قابلیتهای گیتار را نیز فرا میگیرد. که این مرحله نیاز به تمرین و تکرار زیادی دارد تا هنرجو تجربهی لازم را کسب کند. در این مرحله نتهای گوناگون را مینوازد که هر کدام میتواند سبک متفاوتی داشته باشد. برای یادگیری نتهای مختلف هنرجو میتواند از پکیج آموزش نتهای گیتار استفاده کند.
به طور کلی در ابتدای مسیر هنرجو قطعات ساده و کوتاهی را تمرین میکند که مختص سبک خاصی نیستند، به مرور زمان و با پیشرفت هنرجو، تکنیکهای پیچیدهتر و قطعات پیشرفته نیز آموزش داده خواهد شد. بعد از این هنرجو با شناختی که از ساز گیتار، سبکها و نوازندههای مختلف کسب کرده است، میتواند سبک مورد علاقه خود را پیدا کند. علاقه برای انتخاب سبک بسیار مهم است بنابرین قبل از شروع علاوه بر موارد تخصصی که در بالا گفته شد حتما به آهنگهای سبکهای مختلف مثل سبک کلاسیک، بومی، ایمو، اسلاید، کانتری، جاز، بلوز و… گوش دهید و علاقه خود را پیدا کنید.
جمع بندی
سبک در نواختن یک قطعه یا یک آهنگ مطرح میشود، بنابراین برای هنرجویی که در آغاز راه قرار دارد در ابتدای کار لازم است ابتدا با نتها و آواهای مختلف هر سبک آشنا شود و بعد با توجه به علاقهی خود بهترین سبک را انتخاب و به صورت حرفهای به یادگیری آن بپردازد. هنرجوهای مبتدی میتوانند برای آشنایی بیشتر با هر سبک و نحوه نواختن آن از دوره آموزش گیتار استفاده کنند.