در این مقاله بخوانید
شما پولیش کاری را به چه منظور انجام میدهید؟ آیا هدف شما از پولیش کاری رفع خط و خشهای روی بدنهی خودرو است؟ یا اینکه این کار را برای درخشان شدن سطح رنگ خودروی خود انجام میدهید؟ آیا میدانید برای هر کاری لازم است پولیش مخصوص آن را به کار برد؟ بهترین پولیش برای هر کار را میشناسید؟ آیا آموزش جامع پولیش خودرو را می خواهید؟پولیش زبر چیست و چگونه عمل میکند؟ برای یافتن پاسخ سوالات مطرح شده ما را همراهی کنید.
مقدمه
یکی از مسائلی که در پولیش کاری بسیار حایز اهمیت است، انتخاب پولیش مناسب است. اگر این انتخاب به خوبی انجام نگیرد، ممکن است باعث صدمه و زیان به رنگ خودرو شود و اصلاح پذیر نباشد یا اینکه به سختی اصلاح شود. برای اینکه یک انتخاب خوب برای پولیش کاری خود داشته باشید، لازم است در ابتدا هدف خود را از پولیش کردن بدانید.
در کل میتوان گفت که پولیشها را براساس قابلیت سایندگیشان به چند نوع تقسیم میکنند. هر چقدر که میزان این سایندگی بیشتر باشد پولیش زبر است و برعکس هر چقدر که سایندگی یک پولیش کمتر باشد، آن پولیش نرمتر خواهد بود. در عوض اگر پولیشی داشته باشید که در داخل آن هیچگونه ماده سایندهای وجود نداشته باشد، آن پولیش را واکس میگویند.
پولیش چیست؟
پولیش مادهای شیمیایی برای رفع خطوط و خط و خشهای روی رنگ بدنهی خودرو است. همچنین این ماده باعث جلا دهندگی و درخشندگی بیشتر رنگ خودرو هم میشود. پولیش کاری در دو نوع کلی دسته بندی میشود، پولیش زبر و پولیش نرم.
بهطور کلی پولیش زبر دارای رنگ قرمز یا اخرایی است و پولیش نرم دارای رنگهای سفید یا کرم است. البته خود پولیش نرم دارای انواع مختلفی است که بسته به کاربرد هر یک دارای ویژگیهای متفاوتی است.
پوليش زبر
پولیش زبر همانطور که از نامش مشخص است قابلیت سایندگی بالایی دارد. بسیاری از افراد قدرت سایندگی پولیش زبر را با یک سمبادهی بسیار نرم مثل سمباده هزار و دویست میسنجند. با کمک پولیشهای زبر میتوان به سادگی خراشهای شدید و عمیق را برطرف کرد. البته باید توجه داشته باشید که این پولیش کاری تنها خراشهایی را از سطح رنگ برطرف میکند که به سطح زیر رنگ بدنهی خودرو نرسیده باشند.
نکتهی دیگری که در رابطه با این نوع پولیش باید به آن توجه کنید این است که بعد از پولیش کاری با پولیشهای زبر سطح کار شده حالت مات به خود میگیرد.
پس اگر مایل هستید مجددا سطح کار شما درخشندگی خود را به دست آورد بهتر است کل سطحی که پولیش زبر زدهاید را با پولیش نرم پرداخت نمایید.
از این مطلب این نتیجه را میتوان گرفت که هیچگاه نمیتوان از پولیش زبر به تنهایی استفاده کرد، بلکه استفاده از آن باید به همراه یک پولیش نرم باشد. یکی از مواردی که باید به آن بسیار اهمیت دهید این است که مصرف افراطی در پولیش زبر نه تنها برای رنگ خودرو شفافیت ایجاد نخواهد کرد بلکه باعث از بین رفتن مقاومت رنگ خودرو و در نهایت آسیب به آن خواهد شد.
پوليش نرم
پولیش نرم هم مانند پولیش زبر دارای قدرت سایندگی است. اما قدرت سایندگی در این دو پولیش با یکدیگر متفاوت است. پولیش نرم دارای توانایی سایندگی ظریف است که موجب میشود سطح رنگ بدنهی خودرو کاملا شفاف و یکدست شود.
همچنین این پولیش موجب میشود که کل خط و خشهای کوچک سطح رنگ خودرو از بین برود.
از پولیش نرم هم میتوان به شکل سطحی و در بعضی قسمتهای خودرو استفاده کرد و هم میتوان آن را در کل سطوح خودرو به کار برد.
گاهی حتی میتوان از پولیش نرم برای پاک کردن و پولیش کاری لکههای فضای بیرونی مثل شیره درخت یا ….. که به سادگی رفع نمیشوند، هم استفاده کرد.
پولیش واکس
پولیش واکس همانطور که از نامش پیدا است نوعی پولیش برای خودرو است که با نوعی واکس ترکیب شده است. این ماده باعث درخشندگی بیشتر سطح رنگ بدنهی خودرو میشود. همچنین این پولیش از ویژگیهای یک پولیش نرم بهطور کامل برخوردار است. در واقع میتوان گفت که پولیش واکس همان پولیش نرم است که خاصیت درخشندگی بیشتری دارد.
واکس
واکس برخلاف تصور بسیاری از افراد پولیش نیست. در نتیجه نباید به عنوان یک پولیش انتخاب شود. اما به دلیل استفادهی مکرر از این ماده بهتر است کمی بیشتر دربارهی آن اطلاعات داشته باشید.
کاربرد واکس در مواقعی است که رنگ بدنهی خودرو صاف و بدون مشکل است. در این مواقع نیازی به پولیش کاری خودرو نیست. در این مواقع واکس خودرو با پوشش لایهای از مواد چربی باعث جلوهی بیشتر رنگ خودرو میشود.
لطفاً در هنگام خرید واکس خودرو دقت داشته باشید که یک واکس با خلوص بالا اصلا نمیتواند خراش گیری یا پرداخت سطح خودرو را انجام دهد. در نتیجه شفافیتی که واکس خودرو به سطح آن میدهد بر اثر چربیهای موجود در این ماده است نه خاصیت پرداخت کاری آن.
پولیشهای دیگر
پولیشهایی که در بالا ذکر شد تنها بخشی از انواع آنها جهت پولیش کاری هستند. در بازار انواع بسیاری از پولیشهای دیگر هم وجود دارند. البته تمام از این نوع پولیشها از نوع پولیش نرم هستند. از جمله این پولیشها میتوان به مواردی چون پولیش مایع یا پولیش براق کنندهی خودرو اشاره کرد.
نکات مهم در هنگام خرید پد پولیش
بعد از اینکه مادهی پولیش و یا دستگاه پولیش کاری مورد نظر خود را انتخاب کردید لازم است پد پولیش را نیز انتخاب کنید. دقت داشته باشید که پد پولیش انواع مختلفی دارد که باید در هنگام انتخاب آنها نهایت توجه را داشته باشید. اولین نکته در هنگام خرید پد پولیش اجرای ساده و عوض کردن راحت آن در دستگاه پولیش کاری است.
نکتهی بعدی در این زمینه این است که پد پولیش مورد نظر شما باید بتواند سطح خودرو شما را به خوبی آیینهای نماید. همچنین این پد باید توانایی درخشان کردن و شفافیت سطح رنگ بدنهی خودرو شما را داشته باشد. مهمترین نکتهای که در این رابطه وجود دارد این است که این پد باید براساس نوع کاربرد خود انتخاب شود. شما میتوانید برای پولیش کاری خودرو هر یک از انواع پد پولیش زبر، نرم و نیمه زبر را انتخاب نمایید.
جمع بندی
در هنگام خرید و انتخاب نوع پولیش سعی کنید از مواد پولیشی استفاده کنید که چربی کمتری داشته باشند. زیرا مقدار زیاد مواد چربی مثل پارافین در پولیش خودرو در ابتدا باعث رفع خط و خشهای خودرو میشود. اما در ادامه با شستشوی سطح خودرو و رفع چربیها دوباره همان خط و خشها نمایان خواهند شد. بنابراین بهترین کار این است که از پولیشهای ضد مواد چربی جهت پولیش کاری خودروی خود استفاده شود.
برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش و سرامیک خودرو 118 فایل نیز دیدن فرمایید.